Kaj pomenijo ti simptomi?
Priznam, da sem zadnji teden zelo zanemarila ustno higieno, kar je hitro pripomoglo do vnetja dlesni. Dlesen levo spodaj je otečena in boleča na dotik. Ampak boli me tudi predel na vratu pod čeljustnico, levo uho, skratka celotna leva stran obraza in tudi lasišča je občutljiva na dotik.
Ali so to zgolj znaki vnetja dlesni ali gre lahko tudi za kaj resnejšega?
potipaj bezgavke za levim ušesom in pod čeljustnico in primerjaj s tistimi na desni strani – če so povečane, imaš proces v telesu, ke se bezgavke borijo proti vnetju. Krvna slika pa bo povedala kaj več, če ni prisotnega npr. kljuvanja v predelu zob , trganja ipd ( da bi bil vnet kak zobni živec) oziroma vidnih sprememb v ustni votlini.
Mislim, da imaš neko vrsto prehlada . Si kaj prekislega jedla in je škodilo sluznici, kislina je razjedla dlesen. Mikrobi na tej bolni dlesni so se premaknili okrog, ne le na dlesen. In ker je rahlo oteklo, pa zdaj boleče pritiska na sosednje dele zraven. Zdaj delaj tako.
1.) Vsak dan 2 x popij 1 žličko meda v 0,5 dcl vročega mleka.
2.) 2 x dnevno vzemi propolis in ga v skodelico nakapaj več kapljic. Potem pa namoči ušesno palčko po možnosti z debelo mehko vato za dojenčke. Pridrži namočeno palčko na obolelo dlesen brez premikanja in brez drgnjenja, samo pridrži zraven gor vsaj 1 minuto. Vsipale se bodo sline in solze in smrkelj, ampak nič hudega. Vmes dodatno namoči in drži na drugo obolelo mesto. Žgalo te bo do kosti, ampak ne obupaj, ker je to samo trenutno. Potem pa nič navrh ne jej in ne pij.
Hitro boš pozdravila vnetje in gojišče bakterij! Tako delam jaz in zmagam, posebno učinkovito pa je to pri ustnih aftah. Dobesedno jo skurim!
Mene so kak mesec nazaj boleli vsi zobi, vse dlesni, ob umivanju mi je tekla kri. Bila sem že vsa panična. Jaz pa izredno skrbim za ustno higieno, obvezno si zelo dobro umijem zobe zjutraj in zvečer, običajno tudi še enkrat po kosilu.
Hvala Bogu, potem je minilo samo od sebe.
Skrbi za ustno higieno. Kupi si zobno pasto za občutljive zobe in mehko zobno ščetko. Vzemi kakšno tableto proti bolečinam, če ne bo boljše, pa obišči zobozdravnika.
lunca zadnji krajec, 31.12.2021 ob 21:12
Mene so kak mesec nazaj boleli vsi zobi, vse dlesni, ob umivanju mi je tekla kri. Bila sem že vsa panična. Jaz pa izredno skrbim za ustno higieno, obvezno si zelo dobro umijem zobe zjutraj in zvečer, običajno tudi še enkrat po kosilu.
Hvala Bogu, potem je minilo samo od sebe.
Skrbi za ustno higieno. Kupi si zobno pasto za občutljive zobe in mehko zobno ščetko. Vzemi kakšno tableto proti bolečinam, če ne bo boljše, pa obišči zobozdravnika.
SEj zato ker jih tolkrat drgnes,se ti vse vname
Dlesni si tisis gor in ko bos 50se dlesni zacnejo se same odmikat in bo zobni vrat kmalu zunaj.
Forum je zaprt za komentiranje.