Pri kateri starosti človek velja za starega?
Zdajšnje čase je to bolj “state of mind”, da ne zreš k izboljševanju sebe in okolice v kateri živiš. Ko ti postane vse dobro ali si prepričan samo v svoj prav in nisi odprt za kompromise, napredek in izboljšave v vsakem smislu. Poznam ene mlade, ki delujejo “stari” po obnašanju in razmišljanju – ter starejše ljudi, ki so vitalni, še vedno si obnavljajo stanovanja in menjajo garderobo in kažejo interes za izboljšave.
če tako gledaš, 31.12.2021 ob 13:53
Zdajšnje čase je to bolj “state of mind”, da ne zreš k izboljševanju sebe in okolice v kateri živiš. Ko ti postane vse dobro ali si prepričan samo v svoj prav in nisi odprt za kompromise, napredek in izboljšave v vsakem smislu. Poznam ene mlade, ki delujejo “stari” po obnašanju in razmišljanju – ter starejše ljudi, ki so vitalni, še vedno si obnavljajo stanovanja in menjajo garderobo in kažejo interes za izboljšave.
Res je, imaš mlade ki delujejo premišljeno in stare vihrave kozličke.
uradno je pri, 31.12.2021 ob 18:56
Ja, uradno si star pri 65. To v Sloveniji. V Afriki si pri 40 že ekstra starček, ker večina prej umre.
Teorija torej 65. V praksi je pa tako, da so nekateri že pri 50 čisto okrneli. Drugi pa pri 70+ še poskočni, čili.
Ženske tudi dalj časa mlade ostanejo, dalj časa živijo.
Naroči se pri okulistu… Nekatere ženske pri 40 izgledajo mnogo slabše kot mamice iz DU pri 97-tih!
Hja, verjetno je tudi z uradno oznako, kdaj je clovek star, kot z veliko drugimi rečmi v sodobnem svetu, da se meja pomiak navzgor; navsezadnje je vs evec ljudi v poznih letih, krepko cez 80 starih, ki so vec kot le pri moceh, tako fizicnno kot umsko, zato o nekdanji ‘uradni’ strostni meji ni kaj prevec za ozgubljati besed; ne nazadnje se tudi že upokojuje precej kasneje kot pred leti…
še tri leta,pa bom stara!!!!!!!!!!!!!!!
Niti pomislila nisem na to:):):)
Ma, kakšna 60., uradno je še marsikaj o marsičem napisano, pa ne velja .
Torej, res si star toliko, kolikor misliš, da si.
Mislim o funkcioniranju možganov, razmišljanju, odnosih z ljudmi.
Ja, res so že neki dvajsetletniki stari, ne želijo izvedeti nič novega, znanje o neznanem jih ne zanima, so povsem zadovoljni v svojem trenutku, ki se do naslednjih let ne bo spremenil.
Tudi starejši od dvajset so lahko stari, duhovno in telesno.
In potem so drugačni ljudje, ki želijo videti, izvedeti, okusiti vedno kaj novega. To pa omogoča večno mladost.
Seveda, samo do smrti:).
Ampak, nekateri umrejo mladi, nekateri stari. Tako pač je.
V svetu mode je stara že 25 letnica, moškim dovolijo biti mladi kako desetletje več. Jaz sem se najbolj top počutila in izgledala pri 36 tih.
Enkrat sem prebrala, da je človek mlad, dokler ga bolijo krivice, ki se dogajajo po svetu. Očitno je starost v resnici povezana s stanjem duha in ne toliko s telesnostjo.
Zaradi velike količine stresa, ki ga preživljam v zadnjem letu, sem se nehala veseliti nekaterih stvari, ki so me vedno napajale z energijo. Zato sem se v tem letu nenadoma začela počutiti staro. Ampak nameravam se boriti proti tem stresnim dejavnikom. Ker jih ne bom mogla kaj dosti spremeniti, moram spremeniti svoj pogled nanje in nekaj spremeniti v sebi. Tako računam na to, da se bom kmalu spet začela počutiti in izgledati bolj mlado.
Podobno želim tudi vsem vam, ki se vam ljubi brati moje dolge objave ?
Forum je zaprt za komentiranje.