Tisti ki oddajate v hiši , hišni red?
Tisti ki oddajate v hiši, kako se zmenite z najemniki za hišni red? Najemniki imajo vedno ene fore, ali puščajo smeti zunaj pred vhodom, ker se jim ne da nesti v kanto, ali imajo vse nametano na balkonu, ali vržejo papir kar na tla, ali ogorke od cigaret mečejo čez balkon, ali imajo avte, ki jim pušča olje, pa so veliki fleki na tleh.. Vsak ima neke fore. Kot da ne moreš najti ljudi ki bi imeli neki normalni odnos in ne bi smetili dvorišča, ne moreš najti ljudi ki bi jim bilo nekaj do čistoče. Kako tisti ki oddajate v hiši, dogovorite hišni red? Ali ga spoštujejo? Saj v pogodbi imajo vse napisano, a jo niti ne preberejo.
Povem že preden sklenemo pogodbo kakšna so merila čistoče v hiši, pravila obnašanja (hrup) ipd.. Povem tudi da piše v pogodbi in je neupoštevanje pravil razlog za prekinitev pogodbe. Pa opazujem ljudi. Kako se obnašajo (vljudnost in to), kako so urejeni (čista oblačila, čevlji, nohti…) in vedno pogledam v avto. Če je svinarija v avtu….adijo 🙂
Imamo ločene vhode, mi smo spodaj. Parking pred hišo. Skupne kante za smeti. Stroški (razen interneta) po pavšalu poleg najemnine. Zaenkrat še nisem imela problemov. Jih pa pustim čisto pri miru dokler ne posegajo v našo kakovost bivanja. Seveda isto velja za nas. Če je kakšno praznovanje jih obvestim da zna biti malo hrupno, isto oni nas. Mislim da smo oboji zadovoljni. Imam pa mlado družino z dvema otrokoma in psom.
Mi smo nehali oddajati, ker se ne da. Obiski so parkirali kar pri sosedih, namesto pri nas ( pa naj zapakirajo, nima veze), sosedje so popizdili itak, potem isto polno cigaret na dvorišču, okna na kip, strešno okno odprto, oni pa grejo na dopust. Nismo mogli več to prenašati , sedaj ne oddajamo več. Tistih 500 EUR ne odtehta
Skupne smeti treh gospodinjstev. Na dneve odvoza redno vozim ven na ulico, predhodno korektno ločujem odpadke, zunanje stopnišče redno pometam ali se sam. Če si vrečko smeti naštimam pred vrata, je to pred odhodom od doma, tako da ne stoji tam v nedogled, predvsem pa ne ovira prehoda, pa obvezno je zavezana, če gre za kaj smrdečega.
Smeti nikoli in nikjer ne mečem na tla, tudi ogorkov ne – raje vidim, da mi kakšen žep smrdi po čikih, kot pa da bi po tleh metala (pralni stroj je moj prijatelj press). Partner isto.
Avta nimava, parkira se na ulici, dovolilnice in parkirna ura. Imam šparovček za parkirnino, vanj prispevava midva in prijatelji, ki prihajajo z avtom. Zvečer je itak brezplačno, tako da je kar zasedeno, ampak pravilo je enako za vse: znajdi se. Pa odkar sva tu, je obiskov časom in situaciji primerno malo.
Za stanovanje zgledno skrbiva, plačujeva redno, kot odgovorna gospodarja dosledno javljava kakršnekoli okvare, težave, spremembe, nekaj sva popravila tudi sama, pomagala iskati mojstra, ko je bil lastnikov preverjeni zaseden, ne vem, normalno komuniciramo, lastnika sta korektna, pogodbo imamo, vem, da imata vse prijavljeno, vidi se, da poznata Stanovanjski zakon…
Medtem ko sosed zraven, lastnik, veliki gazda… Non-stop na dvorišču nekaj dela, šraufa, švasa, njegove stvari povsod, tam škatla z nekimi kabli, zraven gajba papirja za peč, na njem umazane nogavice, ko seka drva ali trske, ostanki pač obležijo naokoli, metle očitno ne pozna ne on ne njegova žena; sine še manj – on pa je tisti, ki čike po tleh meče, ja, pa včasih še tisto folijo, ko novo škatlo odpre.
Tako da glej, imaš vsega boga, jaz imam bolj kot ne dobre izkušnje z najemodajalci, vem tudi, da oni z mano, imam pa tudi eno tako, da bi tisto žensko in njenega moža najraje prijavila, če bi se mi dalo tožariti (motenje posesti, pravno-formalne nepravilnosti, kršitve pravice do zasebnosti).
Forum je zaprt za komentiranje.