Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hvala nateguni za dvig place

Hvala nateguni za dvig place

V zdravstvu so dvignili placilne razrede pa da povem, kako so se s tem hvalili in kaksen nateg je za delavce z najnizjo placo. To je jeb…ljud v zivi mozak.

Med njimi spadam tudi jaz da so mi dvignili placilne razrede. Pred dvigom minimalne place so mi dodajali do minimalne place okoli 150€. S dvigom mi zdaj dodajajo okoli 30€.

In koliko se mi bo pri placi poznalo? NIČ NADA NIENTE NOTHING 0 0 0 0 0. Niti 1 cent ne bom dobila vec. Vtaknite si tak dvig place v r.it!

Zdaj pa ce se brtuto minimalc dvigne mi boste spet dodajali vec do minimalca.

takole nas nategujejo že 30 let

Mislim, da lažeš. Povej po pravici, da dobiš še preveč za setanje in slinjenje doktorjem.

Pa najbrž si navadna medicinska sestra, ki misli, da je nevem kaj.

“Navadna medicinska sestra”, da vas ni sram, tako podcenjujoče do ljudi, ki vedo marsikaj. A vas bo mogoče zdravnik negoval, ko boste pristali v bolnišnici. Vsak si zasluži dostojno plačilo, tudi “navadna” medicinska sestra. Me pa zanima katera pa “ni navadna” medicinska sestra po vaših primitivnih kriterijih. Pa res že dosegamo dno.

Odgovor na objavo uporabnika
Hgfb, 29.12.2021 ob 09:09

Pa najbrž si navadna medicinska sestra, ki misli, da je nevem kaj.

Delam v domu starostnikov kot gospodinja dementnih tu noter spada tudi nega. In ne, ne setam. Se manj pa nategujem. Moja osnovna bruto placa s dvigom ne doseze minimalne bruto place  ki je trenutni 1024€

Janya572, 29.12.2021 ob 13:08

Delam v domu starostnikov kot gospodinja dementnih tu noter spada tudi nega. In ne, ne setam. Se manj pa nategujem. Moja osnovna bruto placa s dvigom ne doseze minimalne bruto place  ki je trenutni 1024€

Tudi drugi delavci, ne samo med. sestre delamo za minimalno plačo in ne boš verjela, celo vse vikende v mesecu, pa ne dobimo niti  toliko čiste plače ven, kot si napisala zgoraj. Ja, samo med. sestre si najbrž zaslužite, ostali pa ne, ker se ne izpostavljamo.

Tudi ostali, 29.12.2021 ob 13:13

Tudi drugi delavci, ne samo med. sestre delamo za minimalno plačo in ne boš verjela, celo vse vikende v mesecu, pa ne dobimo niti  toliko čiste plače ven, kot si napisala zgoraj. Ja, samo med. sestre si najbrž zaslužite, ostali pa ne, ker se ne izpostavljamo.

Da je Janša res vsem znižal plače?

Za delavca na minimalcu 13e, pa to je zdavnaj izničila inflacija, za izbrane pa nova jahta, nepremičnina, ali luksuzni avtomobil. Vse po planu, kljub vsemu dobiš prizadeteže, ki jim dajo volilni glas.

Mene zanima zakaj se to nikjer javno ne govori. Kako imajo lahko razni Intersporti in podobne firme takšne plače, da jim mora država doplačevati do minimalca za zaposlene?

Tukaj toliko denarja izgubimo, ker se managerjem in direktorjem dobesedno omogoča ropanje. Da se tako plačuje tudi medicinske sestre je sramotno. Ves denar, ki gre privatnim firmam pod to pretvezo bi morali prvo razdeliti med medicinsko in negovalno osebje.

Vlada po eni strani govori, da je treba prisesance odstraniti, dopusti pa tak kriminal, ker se direktno nagrajuje prijatelje in znance.

Država nič ne doplačuje privat firmam do minimalca. Kje ste to pobrali?

Desperadodajka, 29.12.2021 ob 14:28

Država nič ne doplačuje privat firmam do minimalca. Kje ste to pobrali?

V čemu je poanta dodatka do minimalca? Jasno mi je za npr. varnostne službe, kjer je en kup dodatkov, in se ti dodatki  obračunajo iz bruto osnovne plače, Kaj pa tam, kjer ni nočnega, nedeljskega, in prazničnega dela?Kaj z tem pridobiš?

magdalenab, 29.12.2021 ob 09:56

“Navadna medicinska sestra”, da vas ni sram, tako podcenjujoče do ljudi, ki vedo marsikaj. A vas bo mogoče zdravnik negoval, ko boste pristali v bolnišnici. Vsak si zasluži dostojno plačilo, tudi “navadna” medicinska sestra. Me pa zanima katera pa “ni navadna” medicinska sestra po vaših primitivnih kriterijih. Pa res že dosegamo dno.

Ne, če je res, da nima niti minimalca, ni medicinska sestra.

Se bo treba še malo izobraziti. Plačni razredi so odvisni od delovnega mesta, to pa od izobrazbe.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close