Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kisik v krvi

Kisik v krvi

Kupu sm si pulznioksimeter

Vse fajn

Ampak neavemkolkkisikaje dobr met se v krvi.

In kaj naredit tist trenutek ko ga npr nimam dovolj.

A jekera hrana da dviga kisik

Mam ga 96

96 je odlično

Odgovor na objavo uporabnika
hhm, 28.12.2021 ob 13:08
    96 je odlično

100% je odlično, ker 92 je že urgenca!

Stoposto, 28.12.2021 ob 13:34

100% je odlično, ker 92 je že urgenca!

japajade, ko bi jaz imel še kdaj 92, bi si vse prste obliznil.

Tudi sama sem po pljučnici pri vrednosti 90 malo počivala, da je naraslo, pa potem spet nadaljevala s hojo. Iz bolnice te odpustijo, če imaš vrednost vsaj 94.

Tako, da prvo če nimaš drugih znakov dihalne stiske, bi jaz kot laik, najprej malo počakala, se umirila, pomerila čez 10 minut in če bi bilo pod 92 vseeno šla naprej ali pa poklicala os.zdravnico. Odvisno od počutja, kaj bi.

Kriteriji se nekoliko razlikujejo glede na stanje in leta, tudi pridružene bolezni. Med prebolevanjem kovida je ta meritev dober pokazatelj.

Če ti pade pod 95, je treba pogosteje meriti, pri 94 pa že razmišljati o klicu zdravnika, pri 92 pa je klic na urgenco kar nujen. Ne pomeni sicer rešilca z lučjo, a običajno je kar treba čimprej na pregled, sploh če je stanje in počutje slabše.

Deloma ga zviša zmerno gibanje in globlje dihanje pri odprtem oknu, a to je le začasna rešitev, če ne gre za zelo nizke vrednosti. Od hrane se priporoča pesa oziroma sok, a to je bolj dolgoročna rešitev, nikakor pa ne za nujne primere.

Sama sem imela med lahkim kovidom 96, včasih mi je padel na 95, pa nisem imela nobenih dihalnih težav, še kašljala nisem. Običajno ga imam 98, včasih 97.

Dokler imaš v krvi več procentov kisika kot imaš promilov alkohola, se ti ni za bati.

Živeli.

Tudi jaz si tu in tam pomerim kisik v krvi. Napravico sem kupila v lekarni. Ko počivam mi kaže 95, 94, 93 tudi samo 92., Nimam Covida, astme… Sem 60 +. Ali taka nizka saturacija pomeni, da sem kaj resno bolna? Imam kar nekaj kroničnih bolezni, a nobena ni taka, da bi bila nizka saturacija med simptomi bolezni.

Še kdo spozna na saturacijo?

Kako vas preprodajalci kitajskega škarta gulijo, to ni res. Še imate preveč denarja Slovenčki.

Dajte si kupit DNA sekvencer, da boste vedeli kdaj vas bo v križu začelo zbadati. Soseda Lojzka je kupila enega v Sanolaborju, je ful zadovoljna, pa še zdaj decembra imajo novoletni popust.

Tisti obrtnik Francl, avtoklepar, si je pa MRI skener kupil, pa ga postavil pred hišo, da vse lučke utripajo sedaj pred novim letom.

Sveta preproščina, 28.12.2021 ob 18:26

Kako vas preprodajalci kitajskega škarta gulijo, to ni res. Še imate preveč denarja Slovenčki.

Dajte si kupit DNA sekvencer, da boste vedeli kdaj vas bo v križu začelo zbadati. Soseda Lojzka je kupila enega v Sanolaborju, je ful zadovoljna, pa še zdaj decembra imajo novoletni popust.

Tisti obrtnik Francl, avtoklepar, si je pa MRI skener kupil, pa ga postavil pred hišo, da vse lučke utripajo sedaj pred novim letom.

Ali mislite, da so ti merilci zanič, da napačno kažejo ali zakaj tak komentar?

Škrtica, 29.12.2021 ob 12:12

Ali mislite, da so ti merilci zanič, da napačno kažejo ali zakaj tak komentar?

No, po svoje ima prav. Včasih so znali tečt tudi brez pametne ure.

Ne zganjajte panike brezveze – najprej je treba vedeti, da je saturacija precej individualna stvar. Izmeri si nivoje ko se dobro počutiš, v različnih dejavnostih in potem se nadihaj svežega zraka, pa izmeri še enkrat. Že dva globoka vdiha sta dovolj.

Tudi jaz imam okrog 93 – 95 če ležim in dremam… pa ni to noben razlog za paniko. Po dveh poštenih vdihih je pa 99…

Problem (za večino) je, ko niti z namenskim dihanjem ne moreš priti čez 94 oz. podobne številke.

rok-1, 29.12.2021 ob 12:37

Ne zganjajte panike brezveze – najprej je treba vedeti, da je saturacija precej individualna stvar. Izmeri si nivoje ko se dobro počutiš, v različnih dejavnostih in potem se nadihaj svežega zraka, pa izmeri še enkrat. Že dva globoka vdiha sta dovolj.

Tudi jaz imam okrog 93 – 95 če ležim in dremam… pa ni to noben razlog za paniko. Po dveh poštenih vdihih je pa 99…

Problem (za večino) je, ko niti z namenskim dihanjem ne moreš priti čez 94 oz. podobne številke.

Iskrena hvala za pojasnilo in nasvet.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close