Zmedena
Lep pozdrav zanima me kaj narediti s fantom pričakujem njegovega otroka, prehitro se je zgodilo to vem ampak ga imam že od začetka neskončno rada, pije pa zelo prej tega nisem toliko opazila kot sedaj, ima že enega otroka iz prejšnjega zakona, in fantek je zelo ljubosumen še posebej name. Pred kratkim je tudi povedal njegovim da pričakuje otroka in da bo oče še enkrat njegovi se mi niso zdeli najbolj navdušeni. Ker ima že sedaj enega otroka in z bivšo nista skupaj otroka pa vidi občasno , ne vem kaj sploh naj si mislim, večkrat ga sprašujem ali me ima rad ali si želi družine ker ko sem mu povedala,da sem noseča, je rekel naj naredim splav jaz pa enostavno tega nism mogla ker imam rada otroka že sedaj čeprav je še v trebuhu.
Boli me zelo ker ne vem kaj si naj mislim njegovi so zelo visoki ,jaz pa prihajam iz nižjega stanu in še v njegovi družini počutim kot vsiljivka. Rada bi šla tudi za se in da neha piti najbolj pa bi rada da me ima rad kot jaz njega in da pokaže svoja čustva , ker velikokrat se počutim da me ima samo za korist.
Aj, jebi se, 27.12.2021 ob 18:29
Jasno ti je povedal, da noče met otroka. Pa si ga ignorirala. Kaj še hočeš zdaj?
A seksat brez zaščite je pa hotel? Zanimivo. Ne moreš biti jeben a da ne uđe, bi rekli južni sosedje. Za otroka narediti sta potrebna dva in splav ni kontracepcija. Ta debil si ga naj raje na roke meče, če ne zna nataknit kondoma. Pol se pa čudi kot picek glisti….
Avtorica prosim zvišaj kriterije in se ne pusti naskočiti vsakemu cepcu, ki mu stoji. Ker oče tvojega otroka je točno to. Cepec. Ti pa poskbi zase in nerojenega otroka….
Goggie19, 27.12.2021 ob 18:21
Lep pozdrav zanima me kaj narediti s fantom pričakujem njegovega otroka, prehitro se je zgodilo to vem ampak ga imam že od začetka neskončno rada, pije pa zelo prej tega nisem toliko opazila kot sedaj, ima že enega otroka iz prejšnjega zakona, in fantek je zelo ljubosumen še posebej name. Pred kratkim je tudi povedal njegovim da pričakuje otroka in da bo oče še enkrat njegovi se mi niso zdeli najbolj navdušeni. Ker ima že sedaj enega otroka in z bivšo nista skupaj otroka pa vidi občasno , ne vem kaj sploh naj si mislim, večkrat ga sprašujem ali me ima rad ali si želi družine ker ko sem mu povedala,da sem noseča, je rekel naj naredim splav jaz pa enostavno tega nism mogla ker imam rada otroka že sedaj čeprav je še v trebuhu.
Boli me zelo ker ne vem kaj si naj mislim njegovi so zelo visoki ,jaz pa prihajam iz nižjega stanu in še v njegovi družini počutim kot vsiljivka. Rada bi šla tudi za se in da neha piti najbolj pa bi rada da me ima rad kot jaz njega in da pokaže svoja čustva , ker velikokrat se počutim da me ima samo za korist.
Po pisanju sodeč si izredno slaboumna. Znanje jezika ni niti za usrano dvojko!
Drži se tega tipa, saj blesave babe pašejo skupaj z blesavimi dedci.
Odgovoril ti je splavi. Mislim da ti je s tem tudi povedal, da te ne ljubi, ker vsak ki te bi ljubil bi ti rekel da bosta imela.
Sedaj je trenutek ko boš sprejela najbolj pomembno odločitev v zivljenju. Ne naredi napake.
Kar si napisala, je da zelo pije, in njegovi so zvišani. S tem si mi zadosti povedala, da lahko ocenim da bejzi čimprej od tega, ker boš si celo zivljenje uničila. Zakaj to vem je ker prvo drugega človeka ne moreš spremeniti, čeprav misliš da lahko pa ne gre, to odločitev more sam sprejeti, kar pomeni da je pijanec in bo ostal doklet tega sam nebo hotel spremeniti (ponavadi se to zgodi pri kakšnih drastičnih zadevah, ločitev, ali smrt ali v zelo redkih primerih da gre na zdravjenje). Drugo v večinih primerih lahko po starših presodiš kakšna zveza te čaka, kar pomeni če so ga tako zgajali obstaja velika moznost da bo on podoben. Kar ne pomeni nič dobrega zate, ker starši te nebo sprejeli in on se bo obnašal preveč zvišano. Tretjo ne gledaj kaj kdo pove ampak kaj pokaze, oziroma njegova dejanja. Kot si sama spoznala ti ne pokaze, da te ljubi (objem, poljubček ko te sreča, nasmeh) skratka po tem vidiš, ampak to si sama spoznala. Sama veš da je prehitro, in da zadeve niso na nivojo, ko bi te čakala svetla prihodnost.
Imaš boljše fante, ki te bodo spoštovali in ljubili ne uničuj si zivljenja z napačnim in napačno odločitvijo.
Tukaj pa se ne strinjam s tabo.. Meni se je zgodilo da sva s punco (kljub kondomi in kontracepciji) izvedela za nosečnost.. Stara sv bila 17 in 18 let.. Odločila sva se za splav zaradi tega ker nisva bila pripravljena na to in bi si želela omogocot čim boljše pogoje za otroka.. Obdobje po splavu je bilo težko, punca je bila na dnu.. P sv vztrajala skupaj in zdaj po 7oh letih od takrat imava 2prekrasna otroka. Ne pametovat na pamet. V tem primeru kar punca opisuje je tip navadna p*zda ampak vseeno ne tako ekstremisti no razmišljati če nisi v tej poziciji.
Sedaj je kar je. Potegni iz tega največ kar lahko. Ne trudi se pridobiti ljubezni. Ne gre tako. Ljubezni si ne zaslužiš, ampak pač je tam ali pa ne. Ta tvoj “fant” je ni zmožen niti do sebe, kaj šele do drugih. Namesto da se trudiš za njegovo ljubezen, raje začni imeti rada sebe. Ker imaš probleme s tem očitno. To da se manjvredno počutiš kot ena pijandura zato ker je “višjega sloja” al kaj že….mislm imej malo samospoštovanja. Ker to boš na otroka prenesla. To svojo nesigurnost in občutek da nisi vredna. Očeta bo imel očitno pijanca. Ne dovoli da ima še mamo, ki se ne počuti vredna in se celo življenje trudi da ji nekdo drobtinice meče. Spoh nisi pomislila da njegovi starši niso bili navdušeni zato ker imajo pač pijanduro za sina, ki je že pridelal enega nezakonskega otroka za katerega mu dol visi in jih je groza ker očitno se nima namena ustavit in jih bo pridelal še ene par. Ti si avtomatsko na sebe krivdo zakaj niso navdušeni prevzela. To ni zdravo. Najdi si pomoč za svojo nesamozavest. Ker sedaj boš mama. In je tvoja dolžnost da odrasteš in pokažeš otroku da je vreden in zmožen. Tega pa ne boš mogla če se sama ne počutiš tako. V glavnem, išči ljubezen znotraj sebe, ne v zunanjem svetu. Ko ti bo to uspelo bodo tudi ljudje v tvojem življenju drugačni in ti jo zmožni vračati. Ker si boš take izbrala. In ker boš sprejemala odločitve, ki bodo dobre zate. In za tvojega otroka.
Zmedena665, 29.12.2021 ob 09:03
Hvala za vse te komentarje, vem da sem tudi jaz kriva zavedam se tega, ampak, če imaš nekoga rad se trudiš v tem primeru se res trudim ampak sama. Vem pa, da na koncu jaz potegnem ta kratko. Z otrokom bova pa že nekako shajala. Bo imel pa samo mene.
Jooj, nisi v lahki situaciji. Dobro razmisli kaj hočeš. Ne se odločit za otroka zato, ker ga imaš rada. Sama vzgajati otroka je zelo težko. Povem iz izkušenj. Ljubezen ni dovolj. S tem fantom nisi imela sreče. Ne pričakuj, da se bo spremenil. Sem bila v podobni situaciji, le da fant ni bil alkoholik. To vse še poslabša. Glej kakšen je z otrokom od prej, več kot tega ne bo dal tvojemu otroku pa če se ne vem kako trudiš. Nekateri tega niso sposobni. Žal je tako. Biti starš je res težka naloga. Če te tvoja družina podpira, potem imaš možnost, da uspeš kot mamica. Dobro razmisli, ne gre se samo zate. Pa vso srečo ti želim.
V celi zgodbi pišeš, želim si, jaz si želim, želim si…. Vse bi naj bilo kot si ti želiš. Dokler pričakuješ, da bo tvoj želim si izpolnil nekdo drug, bo tako kot je. Vse to si ti želiš, kar nima nobene veze z drugimi ljudmi. Obi imajo svoj želim si! A veš, da edina oseba, ki jo ti lahko spremeniš si ti. Drugega ne boš spremenila, ker to se žal ne da. Človek kakšen je bo ostal, spremenil se bo le pod pogojem, ko bo sam občutil hudo stisko, pa še takih je zgolj 5%. Alkohol, to ni šala. Vedno več ga je. In tudi pri tem ne boš dosegla, da bo nehal piti, ker verjetno je tudi ta prva zaradi tega odšla. Alko ni šala in ni preprosta navada. Človek že pije ves čas in ker si ti prišla v njegovo življenje, bi pa naj on nehal piti, to se ne bo zgodilo, ker Alko je huda odvisnost telesna in psihična. Ni to kar odločitev. To je dolgoročno zdravljenje, ki pa v večini primerov ni uspešno. Otroka boš obdržala, kljub temu, da je rekel, da splaviš. Spet, ker ti tako želiš! Jasno ti je dal vedeti, da ga otrok ne zanima in ga noče in jaz bi takšne ženske kaznovala. Potem pa izsiljujejo z vsem možnim. Točno veš kako je stanje in ti želiš vse na silo. Jaz res ne razumem, čemu siliš v neznosno življenje?
Ne želim biti nesramna, ampak glede na napisano ni neke dileme. Ne želi otroka, očitno od njega pričakujete, da vas bo imel rad, kar vas do sedaj ni imel? Da neha piti – to je izključno njegova odločitev, ki (čeprav bi bila dobra zanj) jo mora sprejeti zase, zaradi vas je ne bo. Korist od vas? A ne pravite, da so bolje stoječa družina od vas? Nehajte se slepiti. Če želite otroka obdržati, je seveda to vaša odločitev, ampak razmislite zakaj? Zakaj si želite otroka? Ker ga vi želite ali ker želite partnerja prikleniti nase? No, to drugo ne bo šlo. Spakirajte in pojdite na svoje, poskrbite za otroka kakor najbolje veste in znate, na “partnerja” pa ne računajte, ker si življenja z vami in tem otrokom ne želi. Spremenil se zaradi tega ne bo, to je lahko jasno glede na prejšnjega otroka. Pojdite, njemu pa doma pustite paket kondomov, da več ne bo delal otrok okrog, če na to ni pripravljen.
Forum je zaprt za komentiranje.