Ženske me stalno ‘napadajo’, ker sem milega, zasanjanega videza.
To prenašam zelo slabo in negativno, ker je bila moja mati do mene ravno taka, ‘napadalna’, kritična, skoraj povsod je imela pripombo zame od zgodnji let. Mogoče še prej. Tega ne morem natančno vedeti.
Kakšno pemetno strategijo naj uberem, če s tako osebo ne morem prekiniti. In če sem iskrena kdaj tudi nočem kar prekiniti, ampak se želim postaviti tej osebi po robu. Tako, da bo začutila, da sem človek, ki si zasluži spoštvovanja in normalnih odnosov, na pa da sem ji jaz oseba nad katero se lahko izživlja.
Videza se ne da spremenit? Kaj je bistveno s čimer lahko tako ženkso zatrem v kali, preden je preveč vsega?
Ko začnejo v tej smeri žaljenja, jim samo odvrni naj opazke zadržijo zase. Nihče se nima pravice vtikovati v tvoj videz in ga komentirati. Tudi mene so gnjavili včasih, če sem “utrujena” če sem “žalostna”, kaj za vraga, jaz nikogar tega ne sprašujem in tudi oni naj se zadržijo. Kako zelo nespoštljivo. Včasih se mi je zdelo, da samo hočejo najti neko napako na tebi, ker si nežnega videza.
res ne stekam, 27.12.2021 ob 09:28
Kako te napadajo?
Kako me napadajo? Kritizirajo me za stvari, ki bi jih lahko zadržale zase, kot je napisal-a ena zgoraj. Ne gre nujno za videz, ampak za življenjske stvari, kot je kaj o partnerstvu, družini, službi. Vrtajo vame in me nadlegujejo z njihovimi mnenji in vprašanji. Marsikaj je treba vprašat na drugačen, lepši način ali pa sploh ne sprašuješ in vrtaš v človeka. Zakaj sem magnet za te ljudi? Zakaj jih sploh privlačim kot luč veščo?
nemočna143, 27.12.2021 ob 10:04
Kako me napadajo? Kritizirajo me za stvari, ki bi jih lahko zadržale zase, kot je napisal-a ena zgoraj. Ne gre nujno za videz, ampak za življenjske stvari, kot je kaj o partnerstvu, družini, službi. Vrtajo vame in me nadlegujejo z njihovimi mnenji in vprašanji. Marsikaj je treba vprašat na drugačen, lepši način ali pa sploh ne sprašuješ in vrtaš v človeka. Zakaj sem magnet za te ljudi? Zakaj jih sploh privlačim kot luč veščo?
In kaj tocno te to napadajo?
Kaj te sprasujejo?
Res ne razumem, kaj ima videz veze s tem in zakaj bi kdo naadal tako milo in nezno osebo.
nemočna909, 27.12.2021 ob 11:55
Prav res me zanima, kaj druge odgovorite na provokacije? Konkretno kaj rečete. Če rečem brigaj se zase, potem je užaljena. Če rečem, da je groba, bo še kaj dodatnega povedala, da me potolče. Če sem tiho in ne rečem nič potem pa sama trpim. Kako se ve postavite same zase?
Pri 40 je že čas, da odrasteš in ne jemlješ vsega osebno!
Kritike in opazke na svoj račun ne jemljem osebno, se ne počutim ogroženo in nimam potrebe, da zabijam ljudi ali se kakorkoli drugače zoperstavljam.
To je njihovo videnje in njihovo mnenje, ki izvira iz njih.
Če se že razvije pogovor, vprašam, zakaj tako mislijo, kaj jim je dalo to tako videt, kako so prišli do takega zaključka, ker me to zanima.
Sama pri sebi pa premislim, koliko je le resnice v njihovih kritikah in komentarjih, koliko mene osebno to moti, če je seveda res in če lahko sama s tem živim ali bi rada kaj spremenila.
Mogoče v življenju potrebuješ dve lekciji. Prva… ne moreš spremeniti drugih, temveč lahko spremeniš samo sebe. Preprosto pomeni, da postaneš notranje močna, da te opazke ne ganejo.
In druga… ne spuščaj se na nivo idiotov… ker te bodo na njihovem nivoju premagali z izkušnjami.
odrasti!, 27.12.2021 ob 12:31
Pri 40 je že čas, da odrasteš in ne jemlješ vsega osebno!
Kritike in opazke na svoj račun ne jemljem osebno, se ne počutim ogroženo in nimam potrebe, da zabijam ljudi ali se kakorkoli drugače zoperstavljam.
To je njihovo videnje in njihovo mnenje, ki izvira iz njih.
Če se že razvije pogovor, vprašam, zakaj tako mislijo, kaj jim je dalo to tako videt, kako so prišli do takega zaključka, ker me to zanima.
Sama pri sebi pa premislim, koliko je le resnice v njihovih kritikah in komentarjih, koliko mene osebno to moti, če je seveda res in če lahko sama s tem živim ali bi rada kaj spremenila.
Ja pa kaj še, se moraš pa kar znati postaviti zase in drugim tudi to pokazati, drugače ni konca. In seveda na način, da niso strupene gospe in gospodje preveč užaljeni, ampak da jih vseeno postaviš na svoje mesto.
Nimaš teh težav, 27.12.2021 ob 12:39
Ja pa kaj še, se moraš pa kar znati postaviti zase in drugim tudi to pokazati, drugače ni konca. In seveda na način, da niso strupene gospe in gospodje preveč užaljeni, ampak da jih vseeno postaviš na svoje mesto.
Pa kaj te briga, kaj si drugi mislijo o tebi?
Kaj ima to veze s teboj?
linnn, 27.12.2021 ob 12:59
Ne vem na kakšne provokacije, ker ne poveš nič konkretno, me pa niti najmanj ne zanima, če bo kdo užaljen.
Po še nekaj dodatnih tvojih postih se mi bolj zdi, da jim ne greš na živce, ker si tako mila in nežna, ampak zato, ker si tečna z vztrajanjem v svoji “nerešljivi nesreči”
Malo bolj razloži tole. Kaj ima veze moje življenje ali pa recimo nerešljivost moje nesreče z drugimi. Moje življenje je moja stvar. A sem komu kaj dolžna? Verjetno si prav ti taka, kot opisujem določene ženske. Mi poveš zakaj se tako slastno naslajaš nad nesrečnim življenjem drugih? Imaš odgovor na moje vprašanje?
nemočna909, 27.12.2021 ob 13:28
Malo bolj razloži tole. Kaj ima veze moje življenje ali pa recimo nerešljivost moje nesreče z drugimi. Moje življenje je moja stvar. A sem komu kaj dolžna? Verjetno si prav ti taka, kot opisujem določene ženske. Mi poveš zakaj se tako slastno naslajaš nad nesrečnim življenjem drugih? Imaš odgovor na moje vprašanje?
Ocitni gres ljudem na jetra s svojimi v nedogled tezavami, ki se nikdar ne resijo.
Tudi, ce ne govoris o njih, jih verjetno omenjas ali kako drugace das vedet, da si v neresljivih problemih non stop.
Jamranje na jamranje gre ljudem na jetra.
na jetra gres ljudem, 27.12.2021 ob 14:09
Ocitni gres ljudem na jetra s svojimi v nedogled tezavami, ki se nikdar ne resijo.
Tudi, ce ne govoris o njih, jih verjetno omenjas ali kako drugace das vedet, da si v neresljivih problemih non stop.
Jamranje na jamranje gre ljudem na jetra.
Jamram, če je potrebno, če ne ne jamram. Sicer je pa zelo žalostno, da ti grejo ljudje s težavami na jetra. Misliš, da je vsem z rožicam postlano? Ena zatežena baba si. To si mislim o tebi.
aleks467, 27.12.2021 ob 14:27
po odgovorih sodeč si ti bl dalč od kkšne mile in zasanjenosti. bel je verjetn da si kkšna kolopotača k rada počne tisto kr ti opisuješ. pols sj pa jezno na take ženske, kk desci raj obletavamo njih kkur pa tvoj sitn kalibr
Samo odgovorila sem eni klopotači. 🙂
nemočna909, 27.12.2021 ob 14:16
Jamram, če je potrebno, če ne ne jamram. Sicer je pa zelo žalostno, da ti grejo ljudje s težavami na jetra. Misliš, da je vsem z rožicam postlano? Ena zatežena baba si. To si mislim o tebi.
In ti naj bi bila mila? ??
Tvoj odgovor v bistvu potrjuje moje domneve.
nemočna909, 27.12.2021 ob 11:51
Zanima me, kako ravnati s takimi ljudmi. Ne morem jih kar črtat. Ker smo lahko v sorodu, službi, karkoli.
To kar pa oni počnejo, je zame hudobija. Kaj naj jim rečem nazaj? Da so hudobni? Ker to bi bilo najbolj iskreno in avtentično od mene. Tak občutek imam. Jaz nikogar ne provociram.
Tako je, reci jim, da so hudobni, če si ugotovila, da gre za hudobijo.
Forum je zaprt za komentiranje.