Potica v dar
Šnelca_783, 25.12.2021 ob 13:53
V kaj zavijete poticko preden date komu z darilno vrecko v dar?
Saj jo lahko daš v običajno plastično vrečko za živila, itak bo vse skupaj dano v darilno vrečko. Kakšno boš pa podarila, moj naslov imaš?;) Ker glede na tvoje kulinarične sposobnosti, sodeč po slikah, bi znala biti izvrstna:))) Pa lepe praznike!
Lepe praznike tudi tebi.?
Ma mami, hcerki dam v tiste skartocke od kruha,( smuknem kakega v trgovini) pol cez vrecko za zivila. Ali v clip clap posodico.
Ma kogu drugemu ne, mi je pa zmanjkalo unih kartonastih( kot za torto)
Aja, lahko izbiras.??
Vceraj dopoldan narejena orehova, mandljeva in pehtranova.
Proti veceru zamesila nocno lesnikovo in orehovo. Cez noc sta vzhajali na mrzlem.( sem ju sla pogledat da ne zlezeta iz pekaca). Zjutraj pa fliknila v pecico. Tako da za bozicno jutro je disalo po potici.??
Izbiras lahko med okusi.?
Grenivka422, 25.12.2021 ob 15:39
Šnelca, jaz potičk ne delam, ti pa tu voščim lepe in mirne praznike, brez zdravstvenih zapletov. Lepo praznujte in dober tek … ??
Tudi tebi vse lepo in dobro. Pa toplo v srcku.
Naredim kar nekaj stvari.
Ti pojem pa en kos, ce je mandljeva al lesnikova. Orehovo pa pol.
Sama sem ugotovila da ne prebavim OH in se po eni uri pocutim bolno…
Tako da sem danes dopoldan na sprehodu raje pojedla hladno in socno pomaranco kot bi kos poticke.
Prelagam, morda bom popoldan.
Ce bi pojedla kos kupljenega kruha, sem za eno uro kot povozena.
Se pa ne cudim. Soseda za praznike toliko poje in bruha. Zdaj sem skoz okno videla da jo je moz peljal na urgenco( verjetno napad slinavke). Ta ima vecje oci od zelodca. Nima samokontrole al se custveno prenajeda.
Samo celofan, un ovojni prozoren – spodaj pa uni papirnati povoščen prtiček, ki je za slaščice. Imajo oboje v Tediju, buon prezzo. Spodaj daš lep kartot ali šperplato, pladenj ( imaš tudi v Tediju poceni jih):
.https://www.tedi.com/si/izdelki/dom-in-dekoracija/
Ojej no, 25.12.2021 ob 16:26
Glede na njene kulinaricne sposobnosti?????
Enkrat je prilepila fotko tiramisuja: piskoti cisto na tanko namazani z mascarponejem.
Pa nek krompir s hobotnico, ki je bil se najbolj podoben pomijam.
daj še ti kaj prilepi svojih kulinaričnih izdelkov, mona zagamana- da še tvoje drugi malo ocenijo. Kako lahko tako slovenceljsko nagraužno osiraš po drugih, ki jih niti osebno ne poznaš? Da te ni sram, pfej.
saj lahko, 25.12.2021 ob 14:03
Saj jo lahko daš v običajno plastično vrečko za živila, itak bo vse skupaj dano v darilno vrečko. Kakšno boš pa podarila, moj naslov imaš?;) Ker glede na tvoje kulinarične sposobnosti, sodeč po slikah, bi znala biti izvrstna:))) Pa lepe praznike!
Ne, potica v plastični vrečki postane “soggy”, zgrbančena, nagubana, gumijasta. Za darilo se daje v celofanskih vrečkah ali zavito v celofan.
Šnelca_783, 25.12.2021 ob 15:46
Tudi tebi vse lepo in dobro. Pa toplo v srcku.
Naredim kar nekaj stvari.
Ti pojem pa en kos, ce je mandljeva al lesnikova. Orehovo pa pol.
Sama sem ugotovila da ne prebavim OH in se po eni uri pocutim bolno…
Tako da sem danes dopoldan na sprehodu raje pojedla hladno in socno pomaranco kot bi kos poticke.
Prelagam, morda bom popoldan.
Ce bi pojedla kos kupljenega kruha, sem za eno uro kot povozena.
Se pa ne cudim. Soseda za praznike toliko poje in bruha. Zdaj sem skoz okno videla da jo je moz peljal na urgenco( verjetno napad slinavke). Ta ima vecje oci od zelodca. Nima samokontrole al se custveno prenajeda.
Ajoj ajoj hrane naj bo le za vzorec na mizi. Upam, da ji bo ok. Tebi pa želim res čim manj vrtoglavic in mirne okusne dni ?✨?
celofan diha, 25.12.2021 ob 17:44
Samo celofan, un ovojni prozoren – spodaj pa uni papirnati povoščen prtiček, ki je za slaščice. Imajo oboje v Tediju, buon prezzo. Spodaj daš lep kartot ali šperplato, pladenj ( imaš tudi v Tediju poceni jih):
.https://www.tedi.com/si/izdelki/dom-in-dekoracija/
Hvala. Bom pogledala.
Do zdaj sem dala to na dno- kartonast zlat pladenj.
Potem pa mi ne gre dat v vrecko kos potice, niti v tiste vrecke prozorne sumece na dotik.
ne poznaš je pa osiraš, 25.12.2021 ob 17:46
daj še ti kaj prilepi svojih kulinaričnih izdelkov, mona zagamana- da še tvoje drugi malo ocenijo. Kako lahko tako slovenceljsko nagraužno osiraš po drugih, ki jih niti osebno ne poznaš? Da te ni sram, pfej.
Mene bi tudi zelo veselilo ko bi objavila svojo sliko perfektnega kosila in sladic.
Zal jaz si ne morem financno provoscit vec od hobotnice, orade, skampov , mislim pomije kot jih imenuje.
Verjamem pa da ce bi bila na mojem mestu in bi se ji vrtelo, zanasalo, kronicno utrujenost imela bolecine v vratu, hrbtenici, misicah ko bi mesila testo na roke. Da se ne bi nicesar lotila, kot vsaka bi se le zleknila na kavc.
Pri meni pa je bil razpored pon cela kuhinja pomita
Torek vsa okna( rok nisem mogla niti dvignit, bolecine, nisem cutila rok)
Sreda kopalnica
Cet ves prah od vrha do tal dnevna, spalnica, hodnik
Peka peciva, potic…
Forum je zaprt za komentiranje.