Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Testo za potico mi ni vzhajalo:-(

Testo za potico mi ni vzhajalo:-(

Kaj naj? Naredila sem ga po točno istem receptu kot lani, samo moko sem imela drugo (tokrat kao namensko za kvašeno testo), pa je ena zbita kepa. Lani je bila pa super lepa in dobra potica.

Naj naredim drugega ali vseeno poskusim zvaljati, izkušnje?

Prepozno je za danes. Potica 3do4. ure postopek. V trgovino,če je še kaj ostalo.

Odgovor na objavo uporabnika
začetnica drugič, 24.12.2021 ob 14:17

Kaj naj? Naredila sem ga po točno istem receptu kot lani, samo moko sem imela drugo (tokrat kao namensko za kvašeno testo), pa je ena zbita kepa. Lani je bila pa super lepa in dobra potica.

Naj naredim drugega ali vseeno poskusim zvaljati, izkušnje?

Hitro zrihtaj novo testo, naj ti prvo kvas dobro vzhaja, potem moras pa res dobro premesit.

Pri nas moski mesijo, jaz dam skup vse sestavine, potem pa moz ali fantje zmesijo. Ce jih ni, dam pa v MUM :))

jaz sem delala tudi z namensko moko in je ratalo.

naredi novega. Pazi,da ne prehladiš kvasa ali testa… moko daj na toplo že prej, enako kvas ven iz hladnega že prej predno oboje uporabiš, kvas daj vzhajati v mlačno – pazi, da ne bo ne mrzlo in ne vroče – ampak obvezno mlačno mleko s sladkorjem in zagotovo bo ratalo.

Vsekakor delaj vse v topli kuhinji in bo ratalo. Vsekakor pa delaj novega. Dober tek.

Ni problem v moki, naredila si slab kvasec.

hellyes, 24.12.2021 ob 14:50

jaz sem delala tudi z namensko moko in je ratalo.

naredi novega. Pazi,da ne prehladiš kvasa ali testa… moko daj na toplo že prej, enako kvas ven iz hladnega že prej predno oboje uporabiš, kvas daj vzhajati v mlačno – pazi, da ne bo ne mrzlo in ne vroče – ampak obvezno mlačno mleko s sladkorjem in zagotovo bo ratalo.

Vsekakor delaj vse v topli kuhinji in bo ratalo. Vsekakor pa delaj novega. Dober tek.

Ja, tudi to, ne sme biti pretoplo mleko, mrzlo pa sploh ne, tako malo bolj mlacno, pa zapri vsa okna, ker tudi, ce je v kuhinji toplo, ker itak kuhas in se je segrelo, zapiha mrzlo od okna odprtega na kip.

Kvas mora dobro vzhajat, jaz vzhajam tudi instant kvas, ker se mi je parkrat zgodilo, da ni prijel.

Naredi se 1x.

Lahko nocno orehovo al lesnikovo.

Naredis zvecer, pustis cez noc na hladnem( balkon…) in zjutraj fliknes pect.

Šnelca_783, 24.12.2021 ob 15:33

Naredi se 1x.

Lahko nocno orehovo al lesnikovo.

Naredis zvecer, pustis cez noc na hladnem( balkon…) in zjutraj fliknes pect.

Bo jutri majčkeno ksnu.

Za Božično večerjo, 24.12.2021 ob 18:00

Bo jutri majčkeno ksnu.

Zakaj pozno?

Morda imajo bozicni zajtrk ali kosilo, zakaj bi vsi morali ravno danes imeti vecerjo?

Moji sorodniki danes zelo skromno jedo, zvecer gredo k polnocnici, zjutraj pa obilen zajtrk in potem pozno praznicno kosilo. Na bozicni vecer nimajo vecerje.

Ma kakšen kvasec.

Vedno stresem v moko suhi kvas.

Vzhaja kot avion.

hitro novo, 24.12.2021 ob 18:08

Zakaj pozno?

Morda imajo bozicni zajtrk ali kosilo, zakaj bi vsi morali ravno danes imeti vecerjo?

Moji sorodniki danes zelo skromno jedo, zvecer gredo k polnocnici, zjutraj pa obilen zajtrk in potem pozno praznicno kosilo. Na bozicni vecer nimajo vecerje.

Nam ne pride na misel, da bi zvečer jedli meso in krompir in pili vino.

To jemo opoldne.

Zvečer pa vedno kaj lahkega.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close