Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Koliko gasilcem.. stanovanje, hiša

Koliko gasilcem.. stanovanje, hiša

Koliko eurov prispevate gasilcem .. bodisi če živite v stanovanju, ali pa v hiši?

15 e,stanovanje

30 eur, hiša.

Nima mi veze stanovanje, hiša.

Garsonjera, 20 evrov. Svaka čast gasilcem!

Pri nas 10€ na osebo. Prej smo bili 4je – odrasli, zdaj samo trije  pa je ostalo 40.

30€ hiša

50€ je bil znesek, tudi 100€ že. So nam bili enkrat v veliko pomoč.

Dobro, da je nekdo odprl to temo. Sama že leta dajem po 10, bom letos več.

Smo podeželska občina. Povprečje na družino je bilo 40 eur.

Smo na podezelju ( 20 km iz lj – gorenjska) , hisa .

Nasi gasilci imajo navado vsako leto prinesti koledar, brezvezen kateri se ponavadi ksksen mesec se valja nsokoli potem pa roma v pec…ampak nima veze.

Nekaj let nazaj je nosil za vsak predel nekdo iz soseske.  Od 25 do 31…  malo posedel malo smo pocvekali, se pohecali. Skratka  pristno.  In kolikor si dal je bila vedno hvaleznost- iskrena.  Neglede koliko si dal(  recimo v povprecju je bilo 10eur na clana familije)

Zadnja leta, ( ze pred korono) so se pa lotili delat nov gasilski dom.   Ne sprasevat  ce ga rabijo( za moje pojme je bil tastar cisto ok. Smo tako blizu  dvem  oz celo trem vecjim mestom s profesionalno gas.enoto da ga ne rabimo)

Skratka odntakrat dalje pa eno samo fehtanje in skoraj ze zahtevanje.

Nic vec pristno,starejsi clani, ampak  podmladek, ko  das 30 eur( samo 2 sva) te gleda grdo kot ces  od 50 pa nagor se daje.  Receno je bilo da bodo zaradi  corona- situacije  dali tisti koledar in poloznico v kaselc.   Jo ne . Hodijo zvecer ko je tema,  da se jim folk ne more potuhnit( ja eni jih imajo krepko dost s tem.   fehtarjenjem?)  cakajo tud v zasedi ce je potrebno ( sosed je skrtuh svetovnega formata se potuhne tud maskaram- in ga za naso zivo mejo cakajo da luc przge  pol pa gas na zvonc-  ajdi  to so salve smeha na ta.racun ?)

Res pa da  potem ko te ze popisejo kolk si dal, ti porinejo v roke se navodila  kako jim del dohodnine namenit, pa se eno  bianco poloznico, ce bi se kej lahk dal.

Potem pa pridemo do intervencij….. recimo da ko jih rabis, ne ravno za intervencijo( recimo za bazen nafilat) takrat pa tezko najdejo cas.  Tolk zadrenjani vsi povrsti da je hudo. Tud ko kaksen star gasilc umre,  tud tezko najti zastavonoso  ipd.

Tako je to z gasilci pri nas

Vedno 10 eur.

Komenda?

20.

Odgovor na objavo uporabnika
čipka drupka, 24.12.2021 ob 09:47

Komenda?

druga stran  zahodna ?

Me prav zanima, kam gre ta denar. Verjetno dol po grlu.

Desperadodajka, 24.12.2021 ob 10:03

Me prav zanima, kam gre ta denar. Verjetno dol po grlu.

Tudi če gre, si zaslužijo.

Deset, 24.12.2021 ob 10:05

Tudi če gre, si zaslužijo.

S čim?

Jaz sem ponavadi dal 10€. Odkar sem v najemu mi še niso prišli, ampak verjetno bi jih obrnil na lastnika.

Še nikoli nisem rabil njihovih uslug.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close