Omejevanje kupcev v trgovinah
A se samo meni zdi trapasto – zaprejo trgovine za 2 dni, pa še zadnji dan skrajšajo delovni čas in nam očitajo da nas je preveč po trgovinah. Pa dajte odpret trgovine do osmih, devetih, vsaj v teh kriznih časih bi mogoče našli koga ki bi delal tudi za praznike (kakšen dodatek kot v zdravstvu bi bil sigurno vzpodbuda), mogoče vsaj sem pa tja kakšna trgovina, ne pa da cepilni centri delajo celo noč, trgovine pa zaprte ob 17.00.
Whouleybouley, 23.12.2021 ob 19:09
A se samo meni zdi trapasto – zaprejo trgovine za 2 dni, pa še zadnji dan skrajšajo delovni čas in nam očitajo da nas je preveč po trgovinah. Pa dajte odpret trgovine do osmih, devetih, vsaj v teh kriznih časih bi mogoče našli koga ki bi delal tudi za praznike (kakšen dodatek kot v zdravstvu bi bil sigurno vzpodbuda), mogoče vsaj sem pa tja kakšna trgovina, ne pa da cepilni centri delajo celo noč, trgovine pa zaprte ob 17.00.
Mogoč so pa zato zaprte , da bo mel folk cajt it se cepit.
Whouleybouley, 23.12.2021 ob 19:33
Mah, fasanga, darila,… Pa kolikor vem nimamo razglašenih izrednih razmer, pa se moram malodane opravičevati zakaj grem v trgovino.
ironija je,da od ljudi zahtevaš najprej kao potrdilo,da so zdravi – potem pa zdrave omejuješ v gibanju…
kaj s tem so sami priznali da tist pct nč ne velja al kaj…
poleg tega – kje je logika, da zbiraš folk na kup v kužve pred štacunami, in pri tem kot razlog za tako početje navajaš izgonitve gužvam in zdravje…
mislim resno v čem je razlika al je folk v neki štacuni v šoping centru, al pa pred njo nagneten… jst je ne vidim sorry – kvečjemu s uni, k se zbirajo nagneteni na kup pred vrati, definitivno bolj strnjeni kot bi bil kdorkoli v štacuni…
če pa vzamemo primere pred ostalimi trgovinami – pa zbirat folk na kup na mrzlem zunaj zdaj pozimi,da jih bo prezeblo do kosti, čakajoč tam v vrsti – ja super res v imenu in varovanje zdravja…
nora vlada, nora stroka – mah škoda besed za vse te bedake
Saj jim privoščim da so prosti, ampak sem prepričana da marsikomu ni problem delat med prazniki, sama sem takšna, sploh če so bolje plačani. Nimajo vsi družin kot iz reklam, pa tu so še mladi ki radi zaslužijo kaj med študijem,… Pa stati pred trgovino v mrazu, se strinjam z mnenjem zgoraj, še kakšno vnetje mehurja lahko dobiš.
Whistney, 23.12.2021 ob 21:05
Saj jim privoščim da so prosti, ampak sem prepričana da marsikomu ni problem delat med prazniki, sama sem takšna, sploh če so bolje plačani. Nimajo vsi družin kot iz reklam, pa tu so še mladi ki radi zaslužijo kaj med študijem,… Pa stati pred trgovino v mrazu, se strinjam z mnenjem zgoraj, še kakšno vnetje mehurja lahko dobiš.
Mercator center primskovo danes že parking je bil bolj poln kot običajno. V trgovini pa gužva sploh pri sadju zelenjavi si se komaj premikal vrsta za kruh, meso, delikateso. Ampak pomoje bo jutri še hujše 🙁 Edino blagajne so delale vse za razliko od prejšnjega tedna, ko smo čakali v zlo dolgi vrsti pa je bila sreda pa ura pol 1 ko običajno ni gužve. Jst nisem nikjer opazila, da velja omejitev števila ljudi v trgovini res ne.
Za tiste, ki kupujete zadnje minute vse tudi darila ste pa sigurno navajeni že od prejšnjih let 😀 Moj rekord je v btcju, ko sem iskala en dan pred božičem parking celih 49 minut pa nisem šla šopingirat ampak v službo k sreči sem bila zgodnja ker sem nameravala pred službo nekaj pojest 😀 (no jedla nisem zamudila pa tud ne)…
1234, 23.12.2021 ob 22:05
Mercator center primskovo danes že parking je bil bolj poln kot običajno. V trgovini pa gužva sploh pri sadju zelenjavi si se komaj premikal vrsta za kruh, meso, delikateso. Ampak pomoje bo jutri še hujše 🙁 Edino blagajne so delale vse za razliko od prejšnjega tedna, ko smo čakali v zlo dolgi vrsti pa je bila sreda pa ura pol 1 ko običajno ni gužve. Jst nisem nikjer opazila, da velja omejitev števila ljudi v trgovini res ne.
Za tiste, ki kupujete zadnje minute vse tudi darila ste pa sigurno navajeni že od prejšnjih let 😀 Moj rekord je v btcju, ko sem iskala en dan pred božičem parking celih 49 minut pa nisem šla šopingirat ampak v službo k sreči sem bila zgodnja ker sem nameravala pred službo nekaj pojest 😀 (no jedla nisem zamudila pa tud ne)…
Samo za informacijo – omejitve so sporočili v sredo zvečer pa da veljajo od četrtka.
To omejevanje in instant ukrepi čez noč je preprosto izživljanje. Tu ne gre za nobeno skrb za naše zdravje.
En starejši možakar mi je zadnjič na tržnici na glas govoril, da Janša sovraži ljudi, da se maščuje Slovencem še zaradi starih zamer s Kučanom pred 30 in več leti, čeprav sta stara znanca in ista kalibra. Spomnilo me je to na pisanje razvpitega Mikstone ? verjetno ga kdo pozna …
Ravno zato smo opravili velike nakupe pretekli vikend v Zagrebu.
Od špecerije, oblačil, obutve v soboto.
V nedeljo smo šli še po športno opremo, nekaj tehnike in zvečer v mesto na “lučke”.
Pravzaprav večje nakupe opravimo tam. 1krat mesečno špecerija. Ceneje in tudi prijaznejši delovni čas trgovin. Greš še na kosilo ali večerjo…ali oboje.
Ovce rinejo v trgovine. Hvala bogu smo prerasli to norijo. Darila za dedka mraza se kupuje le še za otroke v družini, za ostale nič, ker sploh ne veš kaj bi kupil, ker majo vsi vse….da pa kupujem neke smeti na silo oz. se psihiram, kaj kupiti za nov let….pa se gužvat za oslovo senco…
Kako kovid ve, da tja ne rine, na štante s kuhančkom pa bi šel?
Pa da se vrnem k temi: daril za otroke so kupljena že prej, ko ob rednem nakupu vidiš kaj primernega.
Več velja druženje ob silvestrski večerji in drug dan obisk babic in malo familiarnega druženja, kot pa tisto na silo kupljeno darilo, ki obdarovancu ni všeč.
Če že, jz pol.s polnim tošlom maham, k so razprodaje, če lih rabm kkšno supergo, k tskrat je PRAZNO, in se mi ni treba trljat in iskt parkinga k jastreb, se direkt v želeno štacuno zapelem, če že.
To je predvsem zaradi tega ker tam lahko “nadzirajo” in pišejo kazni.
Ko pa pogledaš eno gostilno ki pa so lahko odprte se pa ob polnoči “objema, in poje” eden čez drugega. Silvestrovanja na prostem so prepovedana, omejeno je število ljudi v trgovinah pijančevanje v zaprtih prostorih je pa dovoljeno. Nevem kdo je tukaj nor…
Forum je zaprt za komentiranje.