Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Koliko ocenite rabljene reči?

Koliko ocenite rabljene reči?

Tisti, ki kdaj kaj rabljenega prodajate, koliko ocenite izdelek, če je skoraj nerabljen?

Recimo konkretno: imam tenis lopar, nov je bil 50€, rabljen 2 uri, ni videt sledi uporabe. Je recimo 30€ preveč?

Zdaj knjige pogledam, če kdo drug prodaja enako knjigo in dam malce nižjo ceno.

Imam še nekaj športne opreme, če je recimo bila kar nekaj uporabljena, ni pa znucana, je polovična cena ok?

Zdaj nek star bicikl, zguran, tisto je recimo 10% cene novega ali pa še to ne. Bolj mislim tako ok opremo.

Saj, če uspem, poiščem enak model in pač dam podobno ceno. Samo pri loparju pa res ne najdem. So loparijo po 5 pa po 100 evrov. Povsem enak model pa ne najdem.

V tem si dokaj realen.

Velikokrat naidem na kaksnega… ??

Aj objasni da je zgubil vsaj 20-30% ko je samo iz trgovine odnesel odpeljal…

Ne mores.

Jaz pa tudi ne popravljam financnih napak ter kiksov drugih.

Ja, najdeš tudi take, ki rabljene reči prodajajo dražje kot nove. Recimo večkrat vidim kake gojzarje, potem pa kdo pripomba link do novih, ki so cenejši :).

Jaz prodajam nekaj športnih reči, zaradi poškodbe. Nekatere stvari so pa bile pač kiksi. Se pa selim pa je fajn malce kreme stran spravit. K sreči se mi ne mudi. Je roba pri starših na podstrešju, jaz sem pa že odseljena. Samo enkrat pa bo potrebno pospraviti.

Po olovicni ceni. Obicajno dam link se do cene – koliko stane nova zadeva.

je pa tako, da ce dam prepocebo, da Tezje kupca najdem, ker misljo, da je s predmetom nekaj narobe.

Odgovor na objavo uporabnika
Ena774, 22.12.2021 ob 18:05

Po olovicni ceni. Obicajno dam link se do cene – koliko stane nova zadeva.

je pa tako, da ce dam prepocebo, da Tezje kupca najdem, ker misljo, da je s predmetom nekaj narobe.

A to je to.. js načeloma velik podarjam.. sm pa zdj po simbolični ceni neki objavla.. ni interesa ? pa je res smešna cena za dobre artikle.. ma bom videt podarila. Sam bi želela komu, ki mu res pride prav..

Odgovor na objavo uporabnika
cena rabljenih reči, 22.12.2021 ob 16:41

Tisti, ki kdaj kaj rabljenega prodajate, koliko ocenite izdelek, če je skoraj nerabljen?

Recimo konkretno: imam tenis lopar, nov je bil 50€, rabljen 2 uri, ni videt sledi uporabe. Je recimo 30€ preveč?

Zdaj knjige pogledam, če kdo drug prodaja enako knjigo in dam malce nižjo ceno.

Imam še nekaj športne opreme, če je recimo bila kar nekaj uporabljena, ni pa znucana, je polovična cena ok?

Zdaj nek star bicikl, zguran, tisto je recimo 10% cene novega ali pa še to ne. Bolj mislim tako ok opremo.

Saj, če uspem, poiščem enak model in pač dam podobno ceno. Samo pri loparju pa res ne najdem. So loparijo po 5 pa po 100 evrov. Povsem enak model pa ne najdem.

Ja, vedno se zgleduj po sistemu cen konkurence – in če je izdelek na voljo tudi sicer v redni prodaji v SLoveniji.

jaz imam kar nekaj zadev iz tujine ( Anglija USA -oblačila, knjige, določeni drugi izdelki). In so res nezmahani, veliko je kot novih, vedno prodajam v stanju, kot bi še sam uporabljal. In v tem primeru pogledaš ceno na ebay.com ali eBay.de, Pa Amazon ( za knjige) in to tudi nalepiš v oglas – da se izogneš moraliziranju.

In če imaš unikatni izdelek, ki nima konkurence na prodajnih portalih, potem določiš svojo trćno ceno in pod to tudi prodajaš.

Pa ravno zadnjič mi je nekdo za en artikel ( igričarstvo), težil, pa naroben link s slovenske strani prilepil za enak artikel- jaz prodajam 2 artikla za neko ceno, on lepi ponudbo za enega samega, malce višjo od moje cene za dva – gre za praktično nerabljen izdelek 🙂 Se je ustrelil v koleno 🙂  Ob tem, da še niti ne upošteva poštnine prodajalca, saj je znesek pod ceno, ki je določena za spletno prodajo kot gratis popšiljanje…. In potem tak utihne, ne pametuje in ne najeda.  Se pa navadiš postati imun na fehtarje in cenkarje, žaljive kupce- ti si prodajalec, postaviš realno ceno z utemeljitvijo – kupec sprejme, ali pa ne. N ima nobene pravice moralizirat in tebe učit, za koliko boš prodajal. Trg je  ponudba – povpraševanje. Ne padaj na žaljive provokacije. pa uspešno prodajo ti želim.

realna cena za tvoj lopar, če je res samo 2x rabljen, praktično kot nov, brez odrgnin, prask in podobno, je 37 EUR; ne postavi nikoli okrogle cene, ker vedno ponudiš potem še kak popust par evrov, da je mir 🙂 In prodaš. Preveri tudi sedaj v času novoletnih ponudb, koliko ponujajo sleovenski trgovci nov izdelek…

Ja, tale tenis lopar je pač reč, ki gre od doma, zaradi poškodbe 🙁

Drugače pa ja, eni so cenkarji, da te mine. Niti ne odgovorim, ko imajo kake čudne ideje. Zdaj sem imela samo knjige.

Moram pa malce počistiti in bo še marsikaj drugega za prodati.

Če je zadeva čisto nova – včasih kaj dobiš, pa ne rabiš – cca 20% pod trgovinsko ceno. Tvoj lopar bi ocenil na 40 oz 39 Eur – če je res samo 2 uri rabe in brez poškodbe.

Za športno opremo kot opisuješ je pol cene kar primerno. Bolj važno pa je, da natančno poslikaš in dobro opišeš.

Za lopar si določil pošteno ceno. Vidim pa zelo veliko oglasov, kjer je nekdo nekaj kupil za npr. 450 EUR, uporabljal dva meseca, sedaj pa bi prodal za 430 EUR. To se mi zdi smešno in raje kupim novo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close