Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Skrivam denar pred ženo

Skrivam denar pred ženo

Me peče vest, poročena 14 let, dober zakon, otroci, stanovaje, oba kul job, vse ji zaupam, povem. Edino pri dnarju se pa ustavi, je tako zapravljiva, da se je ne da ustavit. Že pred otroci je bila, zdaj ko imava otroke, zapravi celo plačo za obleke, čevlje, igrače, tečaje … In sem začel resno skrivat denar, naredil sem ene dve zavarovanji, vlagam tja, mi tržejo. Na srečo mi ne gleda računov, ampak drugače ne gre. Odprl sem še en račun, kjer imam nekaj rezerve, če kaj zagusti, ona ne ve nič o tem … Ima kot žena pravico vpogled v moje finance, če gre na banko? Če me dobi, bo mislila, da imam še kako ljubico, v resnici bi rad samo varnost za družino …

Edino, če je pooblaščena za tvoj račun.

Če ni pooblaščena na računu, ne more vpogledati.

Hvala, mi je kar lažje 🙂 No sej na stara leta bo pa vesela, da bova mela kej na strani

Moja nona je bila tudi tako pametna, pridna, je dajala na skrivaj na stran in jima pride zdaj še kako prav. Ko si star v penziji ne dobiš nobenih pametnih posojil, kreditov, s penzijo se tudi nič ne da, ona zdej časti vse, pomivalca, nov kavč … nono je samo tiho, on ni našparal nič

Jaz od prvega dne, od kar hodim v službo, dajem na stran, na ločen račun za katerega ne ve nihče. Vsak mesec če se le da enako vsoto. CCa. 100 do 20o eur zadnjih 25 let. Tega se je nabralo že kar lep znesek. Vplačujem si še pokojninski steber, ki je tudi moja skrivnost. Če bi mož vedel bi hotel, da vloživa v hišo, meni pa je pomembnejše, da bova imela za na stara leta rezervo, ker sam bog ve kaj bo z pokojninami.

Ti časi so nas nekatere prav prisilili, da se začnemo bolj varovati in mislite nase. Naj gre za zdravje, finance ali kaj drugega. Ampak kot opažam po trgovinah, ljudje še vedno na veliko zapravljajo, mnogi se ne zavedajo, da bo kmalu vsak cent pomemben. Posedanje po lokalih je še vedno preveliko. Nakupi dragih avtomobilov in luksuznih stanovanj tudi. Za koga je potem ustvarjena umetna kriza in se dela panika?

Pri nas doma smo hvala bogu skromni in nimamo težav z bahanjem in tekmovanjem kdo ima večji in boljši avto.

Odgovor na objavo uporabnika
denkozzenko, 20.12.2021 ob 22:21

Me peče vest, poročena 14 let, dober zakon, otroci, stanovaje, oba kul job, vse ji zaupam, povem. Edino pri dnarju se pa ustavi, je tako zapravljiva, da se je ne da ustavit. Že pred otroci je bila, zdaj ko imava otroke, zapravi celo plačo za obleke, čevlje, igrače, tečaje … In sem začel resno skrivat denar, naredil sem ene dve zavarovanji, vlagam tja, mi tržejo. Na srečo mi ne gleda računov, ampak drugače ne gre. Odprl sem še en račun, kjer imam nekaj rezerve, če kaj zagusti, ona ne ve nič o tem … Ima kot žena pravico vpogled v moje finance, če gre na banko? Če me dobi, bo mislila, da imam še kako ljubico, v resnici bi rad samo varnost za družino …

Imaš pravico dajati na stran. Ne rabi vedeti zakaj, je tvoj denar. Tudi jaz ga dajem na stran že nekaj let in tako je prav.

Pametna žena, 20.12.2021 ob 23:06

Jaz od prvega dne, od kar hodim v službo, dajem na stran, na ločen račun za katerega ne ve nihče. Vsak mesec če se le da enako vsoto. CCa. 100 do 20o eur zadnjih 25 let. Tega se je nabralo že kar lep znesek. Vplačujem si še pokojninski steber, ki je tudi moja skrivnost. Če bi mož vedel bi hotel, da vloživa v hišo, meni pa je pomembnejše, da bova imela za na stara leta rezervo, ker sam bog ve kaj bo z pokojninami.

Se mi zdi tako edino pravilno. Je treba malo imet zase, da se ne zanašamo na stara leta. Potem bo tudi za vse druge lažje.

To počne več ljudi, kot si misliš, pogosteje sicer žene z moževim denarjem. Me pa zanima, ali ne ve, koliko zaslužiš in kakšne izdatke imaš, da bi lahko hitro izračunala, da ti mora vsak mesec ostati precej več, kot daješ vedeti?

Skoraj prepričana sem, da bo ta denar izgubil svojo vrednost. Raje se doma pogovorite, določite skupen cilj, na primer vikend na zanimivi lokaciji, kupite zemljo in počasi gradite nekaj racionalnega, lahko je mala hišica, ali vložite v kaj drugega, kjer vrednost ne izgublja, naložbeno zlato, srebro, platina….

Grenivka422, 20.12.2021 ob 23:38

Ti časi so nas nekatere prav prisilili, da se začnemo bolj varovati in mislite nase. Naj gre za zdravje, finance ali kaj drugega. Ampak kot opažam po trgovinah, ljudje še vedno na veliko zapravljajo, mnogi se ne zavedajo, da bo kmalu vsak cent pomemben. Posedanje po lokalih je še vedno preveliko. Nakupi dragih avtomobilov in luksuznih stanovanj tudi. Za koga je potem ustvarjena umetna kriza in se dela panika?

Pri nas doma smo hvala bogu skromni in nimamo težav z bahanjem in tekmovanjem kdo ima večji in boljši avto.

jaz sem tukaj za  to najbolj zdravo srednjo pot… misliti je treba na starost, da se varcuje za pokojnino, misliti je treba, da se ima kaj na strani, za kaksne vecje nepricakovanje izdatke… a hkrati si je treba slozi mesec poleg osnovnega tudi kaj za duso privosciti… ne orevec, ne razmetavanje, a nekaj za duso je orav da clovek ima, da ni samo tisto da delas za racune, hrano, na stran, pokojnino i. da ti za zivlhenje tisti uzitek za duso na mesec nic ne ostane… nekaj zmernega vsak mesec mora vsak imeti tudi v tej smeri… ker to je potem dejansko življenje, da si lahko z zaslužkom tudi kaj za duso privoscis…

zmernost, varčnost v snislu preudarnosti, natancnost in organiziranost pri financah se meni zdi, da je kljuc.

Jaz vplačujem v lastni, otipljivi, fizični, zidani pokojninski steber. Ki ima verjetno boljši donos kot vsi skladi skupaj. Pa koristim ga že zdele, real time,ker mi daje straho nad glavo, vam pa leži na nekih kvazi računih. In če bo ful sila, ga nekaj oddam zlatim prinašalcem, da bo za vzdrževalne stroške, če penzija nau povlekla, če bo pa ful ful ful sila pa prodam, in grem na plesnivih 25 kvadratov, drugače ga pa lahko naprej koristijo otroci, al pa prodajo.

Ne poznam tvoje žene, ampak če bi bila jaz na njenem mestu bi bila vesela, da imam tako odgovornega moža, ki se briga za najino prihodnost. Tako imam pa tipsona, ki bi vsake 2 leti kupoval nov avto in si popravljal že tako ali tako perfektne zobe. Ampak, ne moremo vsi imeti vsega ane 🙂 Skratka, kar nadaljuj in pridno varčuj. Če te slučajno odkrije se bo pa mogoče končno zamislila nad svojimi zapravljivimi navadami, ki so njenega moža spravile v tako skrajnost, da mora celo denar skrivat pred njo. good luck

Avtor, tvoj zapis mi je dal malo mislit. Bom moral jaz isto začeti varčevati, da bova na stara leta kaj imela. Če ni skrivnost, kje pa varčuješ oz. katero zavarovanje imaš? Priznam, do zdaj imam ‘privarčevano’ nekaj malega na osnovnem bančnem računu in pa doma v nogavici. Kriminal, vem. Sem pa že na sredini delovne dobe, bo treba pohitet …

Če imaš in si lahko privoščiš, zakaj ne… nimamo milijonov, nismo tudi reveži, si privoščimo…a hkrati, oba s partnerjem dajeva na stran..tega me je naučil on. V stari službi nisem niti vedela, da plačujem pokojninsko in ko sem odhajala od tam, sem dobila pošto, če želim nadaljevati in sem…zneska sploh ne občutim…na stara leta imam pa vsaj nekak garantiranega

Edino pravilno si se odlocil. Ko te zapustila, ti bo vsaj denar ostal.

Dej v kriptovalute in noben ne bo vedu kolk dnarja imas. Pa se zasluzu bos. Ce mas na strani 100k dej v stable coin z 6 procentov apy in bos mel dodatne  mesecne prilive nekje 500e na mesec. Ni za kaj.

Si ne predstavljam kako je v zakonu, kjer skrivaš pred partnerjem.

Ne vem jaz bi se na tvojem mestu poskušala dogovoriti z ženo. Pa naredila nek plan. Ne vem da si trgata že zavetku meseca za varčevanje, to se ne dotika. Pa določit mesečn znesek koliko gre za obleke, čevlje,….

Kr neki637, 21.12.2021 ob 12:32

Dej v kriptovalute in noben ne bo vedu kolk dnarja imas. Pa se zasluzu bos. Ce mas na strani 100k dej v stable coin z 6 procentov apy in bos mel dodatne  mesecne prilive nekje 500e na mesec. Ni za kaj.

okler vrednost ne pade. Aja pa če se mu kaj zgodi, ja nihče ne bo vedel koliko in kje ima. Super

Nič ne rabiš met slabe vesti, temo se reče pametno razmišlanje. Nikjer ne piše da bi moral bancne račune delit to je v zvezi totalna napaka. Vsak dela za svoj denar, in z tem razpolaga. Če ona ne dela skrbi za otroke in po hiši potem se da dodatno kartico naredit na katero preneseš denar koliko ga rabi+ 100 e na mesec. A ko otroci odrastejo gre delat nazaj in odjaviš kartico. Nič ni večno, toraj je treba imet backup plan (finance) v primero da se kaj nepričakovanega zgodi (zdravje, ločitev, naravne katastrofe itd.).

Ponavadi zenske so glavni potrošniki v trgovinah 80%, gre predsem za to da včasi čustveno reagirajo in rečejo sedaj pa si z tega razloga to zasluzim, in s tem opravičijo nakup :). Zato naj z svojim denarjem opravičijo nakup.

Za vlaganje mislim da je pokojninski sklad, ki je relativno ziher in se denar kopiči, več daš več se ga nakopiči.

Meni si legenda!  Da malo za hec in malo za res napišem, kaj je meni birmanski boter svetoval pred 25 leti: “Pubec, super je, da znaš skuhat kaj, si oprat in zlikat, samo ne pokaži tega ženi, ker boš moral to nonstop delat! Fajn pa je če znaš, če bo treba!” Gnar skrivat (v korist družini) za hude cajte ni greh! 😉

Ce sta pametna skupaj varčujta ,zrihtajta si hišo, potem pa varčujta in si kupita stanovanje ali garsonjero ga lepo oddaja in fajn kaserata vsak mesec.

to je najbolj sigurna donosnost.Pa naj kdo rece da ni res.

Pokojninski stebri in razna brezvezna vlaganaja v delnice sklade pide in ostalo sranje ni vredno za moje pojme nič.

Covid 2021LE, 21.12.2021 ob 02:30

Jaz vplačujem v lastni, otipljivi, fizični, zidani pokojninski steber. Ki ima verjetno boljši donos kot vsi skladi skupaj. Pa koristim ga že zdele, real time,ker mi daje straho nad glavo, vam pa leži na nekih kvazi računih. In če bo ful sila, ga nekaj oddam zlatim prinašalcem, da bo za vzdrževalne stroške, če penzija nau povlekla, če bo pa ful ful ful sila pa prodam, in grem na plesnivih 25 kvadratov, drugače ga pa lahko naprej koristijo otroci, al pa prodajo.

E kovid 2021 sva že dva taka delam popolnoma enako ,vlagam v zidni in betonski steber.

Na eni lokaciji že tržim vmes malo porabim za dušo, preostanek pa vlagam v drugi zidni in betonski steber madonca in to kar raste.

Ne morem verjet, da se v enem letu iz teh stebrov nabere toliko dnarja.

Denarja na kupu ne maram za to ga vlagam v stebre in mi ga dovolj ostane za svojo dušo in družino.

@ denkozzenko

Zakaj bi te pekla vest? Saj je tudi za njeno dobro na koncu, kot praviš. Včasih mora dedec za svojo žensko kaj narediti tudi tako… da ona tega sploh ne ve. ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close