Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Spolno prenosljive bolezni

Spolno prenosljive bolezni

Recimo, da bom nekega dne spoznal punco, ki mi bo zelo všeč in si bom želel imeti spolni odnos z njo, kakšna je praksa s testiranjem na spolno prenosljive bolezni. Ali ste pred prvim spolnim odnosom s partnerjem dobili zagotovilo, da je negativen na vse spolno prenosljive bolezni? Sta se šla oba s partnerjem testirat za spolno prenosljive bolezni za 100% varnost? Vas je bilo kadarkoli strah, da bi kaj staknili? Žal se nekatere bolezni prenašajo tudi s kondomom (npr. HPV) ali oralno. Že z enim poljubom lahko dobiš mononukleozo, ki te lahko spravi v posteljo za ves mesec. Ali lahko zaupate partnerju? Ali z rednim partnerjem še hodite na testiranje za spolno prenosljivo bolezni, ali prepuščate usodo o svojem zdravju v tuje roke (v bistvu spolni organ)? Tisti, ki ste kadarkoli dobili spolno prenosljivo bolezen, ali obžalujete, da niste več naredili za varovanje svojega zdravja.

Vem, da so zgornja vprašanja neumna, ker verjetno nikoli ne bom prišel v ta položaj, samo zanima me mnenje ljudi, ki imajo s temi stvarmi več izkušenj.

Meni se zdi normalno, da lahko partnerja prosis za test.
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close