Partnerjeva preteklost
Pozdravljeni! Moj partner ima kar burno preteklost in ker sem njegova prva resna punca se je na zacetku zveze obnasal idiotsko in govoril o svojih prejsnih avanturah in me primerjal z drugimi zenskami itd,..na zacetku me to ni toliko motilo, kasneje oz zdaj pa ne morem cez to. Zdi se mi ogabno – ostudno. Kasneje ko sem se priselila k njemu, pa sem ugotovila da je se mamin sincek in je svojo preljubo mamico postavljal na prvo mesto. Zdaj sva to uredila, zavedal se je problema in sva to z veliko branja in pogovora resila. Ampak ne vem ce grem lahko cez vse to, ker je problem tudi da ceprav je on trdno postavil meje, jih mati noce upostevati. Zdaj je zelo dober partner in se res trudi. Ampak, Kaj bi naredile ve? Ali bi lahko sle cez to?
lp
V prvi vrsti boš vedno druga oz. ti bo njegova mama ‘tekmica’. In dokler bo on oz. bosta pod njeno streho, v kolikor sta pod njeno streho, brez vložkov, ona ne bo nič upoštevala. Čeprav se mi zdi, da tudi, če bi vama dovolila urediti tam svoj flet, ne bi ravno upoštevala nekih postavljenih meja s strani tvojega. Saj to je ja njen sinko, ti pa druga violina.
Na dolgi rok pri vama, kvečjemu, če se odselita na svoje. Brez da ga potem mama npr. finančno pedena.
enkrat je dr. andrej perko napisal odgovor v eni reviji eni ženi, ki je opisovala zakon z maminim sinčkom in ji svetoval kar ločitev. zakon z maminim sinčkom je vnaprej obsojen na propad. on mora čez občutke, ki mu pomenijo strah za preživetje (brez mame) in tega ne bo zmogel sam. ali vidva s knjigami in pogovori.
sin lahko postavlja meje, ampak v sebi se bo vedno boril z občutkom krivde, ki mu ga je privzgojila.
v sebi bo vedno preziral ženske, (zato avanture) ker bo vanje projeciral občutke do matere.
zna pa biti tudi to, da bi avanture ponovil v zakonu, ker bo iskal potrditve, ki mu jih mati ni dala.
torej…
brez terapije zakon z njim nima šans.
potem pa še… če te privlači tak moški,
pomeni, da imaš tudi ti še kaj za razrešiti pri sebi glede svojih staršev,
ker bi v zakonu z njim to podoživljala.
če se imata rada, vložita v svojo prihodnost in pojdita skupaj na terapijo
pred zakonom in preden imata otroke.
potem ko bosta te boleče stvari predelala,
se naučila prepoznavati kaj se vama prebuja, delati s temi občutki na zdrav način,
pa lahko ustvarita nek trden in zrel odnos.
potem tudi selitev od mamice ne bo potrebna,
ker bosta v sebi dovolj psihično močna, trdna, stabilna, zrela,
da bo mamica to čutila na podzavestni ravni.
potem bo tudi mejo, ki jo bo sin postavil
čutila in razumela.
Ananas686, 20.12.2021 ob 21:35
Pozdravljeni! Moj partner ima kar burno preteklost in ker sem njegova prva resna punca se je na zacetku zveze obnasal idiotsko in govoril o svojih prejsnih avanturah in me primerjal z drugimi zenskami itd,..na zacetku me to ni toliko motilo, kasneje oz zdaj pa ne morem cez to. Zdi se mi ogabno – ostudno. Kasneje ko sem se priselila k njemu, pa sem ugotovila da je se mamin sincek in je svojo preljubo mamico postavljal na prvo mesto. Zdaj sva to uredila, zavedal se je problema in sva to z veliko branja in pogovora resila. Ampak ne vem ce grem lahko cez vse to, ker je problem tudi da ceprav je on trdno postavil meje, jih mati noce upostevati. Zdaj je zelo dober partner in se res trudi. Ampak, Kaj bi naredile ve? Ali bi lahko sle cez to?
lp
to je bizarno
nesprejemljivo?
moski k si mu taprava bo reku ds najboljsa in najlepsa the end
Težko, 21.12.2021 ob 07:57
Laže je rešljiv drugi del. Prvega, ki kaže njegov odnos (nespoštovanje) do žensk, pa žal ne bo mogoče spremeniti. Tudi, če se on zdaj trudi, ker se mu pač zdi, da je zadosti star za resno zvezo, verjemi, da svojega bistva ne more spremeniti.
Se strinjam, volk menja dlako, narave nikoli. Ne bi zaupala takšnemu moškemu, ki bi se hvalil s številnimi ženskami. Povej mi, kateri “normalen” moški, bi šel pri spoznavanju nove ženske govoriti o svojih avanturah?! Ne vem kako to, da je sploh prišel čez tvoje sito. Zdaj si v tej zgodbi in je odhod težji. Kaj naj ti svetujem? Jaz na tega moškega ne bi resno računala.
Smeha smeha, 20.12.2021 ob 23:12
V prvi vrsti boš vedno druga oz. ti bo njegova mama ‘tekmica’. In dokler bo on oz. bosta pod njeno streho, v kolikor sta pod njeno streho, brez vložkov, ona ne bo nič upoštevala. Čeprav se mi zdi, da tudi, če bi vama dovolila urediti tam svoj flet, ne bi ravno upoštevala nekih postavljenih meja s strani tvojega. Saj to je ja njen sinko, ti pa druga violina.
Na dolgi rok pri vama, kvečjemu, če se odselita na svoje. Brez da ga potem mama npr. finančno pedena.
Ja kaj pa je razlika, če daš vložek v stavbo, in še vedno živiš na istem naslovu in z istimi osebami.
Če pomeni življenje z mamo- mamin sinček, potem vložek v stavbo nima veze. Lahko vložiš vse kar imaš in ni razlike v obravnavi. Jaz pravim, da ponavadi živiš tam kjer ti je lepo. Če se s partnerjem ne moreš dogovoriti potem boš vedno imel problem, neglede na finančno stanje in status s osebami s katerimi živiš.
Kakor tukaj beremo je vsak dan neka tema, kako se ljudje slabo počutijo v svojem položaju neglede na to kje živijo. Sploh ni razlik. Kako pa to imenujemo, ko so partnerji čustveno izgubljeni in so daleč od moškega, ki ga naj bi predstavljal v naših očeh. Kaj mora pa ta moški storiti, ali je dovolj, da samo sebe prenaša pa bo kar bo.
Z maminim sinčkom ne bi bila. Enostavno zato, ker bi vedno izbral njo, pa četudi bi se šlo zame in ne bi bilo popolnoma nič z njo povezano.
Kot drugo pa z nekom, ki ga ja namakal v toliko bab, jih imel za spraznjenje, pač ne bi bila. če jaz cenim svoje telo ima da tud on svoje. Kra hkrati pomeni tudi to, da ga deli s tistimi, ki se jim tudi srčno zaveže in preda. Pa četudi za deset let in ne cel lajf.
Forum je zaprt za komentiranje.