Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek psihoterapevt, izkusnje?

psihoterapevt, izkusnje?

Pozdravljeni,

kakšne so kaj vaše izkušnje s psihoterapijo? Kako dolgo že hodite in kako vam gre? Mene je strah, da sem se preveč navezala na mojo terapevtko, pa ne vem ali je to nujno za dobro psihoterapijo ali je to problem?  Rada bi slišala vaše izkušnje 🙂

Jaz hodim 3 leta, sem imela pa vmes 2 pavzi. Meni pomaga, hodim pa h klinicni psihologinji psihoterapevtko. Sem zelo navezana nanjo in to je pogoj za uspesno psihoterapijo.

Jaz pa nimam ok izkušenj.

En čas sem hodila k eni. Nisem opazila kakega učinka. Samo sem si rekla, da ne bom kar odnhala. No po 10×90 minut mi je pa bilo vendarle dovolj in sem rekla, da ne bom hodila. Njen odgovor je bil, da se njej tudi tako zdi, da se ne ujameva, da se ji ne zdi smiselno. Ampak seveda tega ni povedala prej, je raje denar vlekla.

Bila je pa obup. Recimo njene ideje so bile v stilu, da ženska z malim otrokom s slabim vozičkom težko dobi družbo. Če pa kupi fajn voziček, dobro znamko, bodo pa takoj druge mamice priletele zraven in bo imela takoj družbo. Pa poudarjala je kako je pomembno it v v mesto k frizerju, ne kar neki podeželski frizerji. Pa na sploh to poudarjanje dragih znamk. Aja, moj problem, med drugimi, je bil to, da imam težave z navezovanjem stikov, iskanjem družbe.

Nimam ok izkusenj, zdi se, da nisi hodila k usposobljeni psihoterapevtki, ampak kaksni sarlatanki? Resen psihoterapevt ima za sabo supervizijo in ne bi klevetal takih…

Odgovor na objavo uporabnika
Keira484, 20.12.2021 ob 09:27

Nimam ok izkusenj, zdi se, da nisi hodila k usposobljeni psihoterapevtki, ampak kaksni sarlatanki? Resen psihoterapevt ima za sabo supervizijo in ne bi klevetal takih…

Pred terapijo sem brskala pa nič našla o njej. Sem sklepala, da je mogoče spremenila priimek pa zato ni nič.

Potem čez čas sem pa našla na netu nekaj o njej, študirala je teologijo in doštudirala pa naj bi delala podiplomca na teologiji nekaj v smeri družinska psihoterapija ali nekaj takega. Diplome, člankov v Cobissu pa nisem odkrila. Očitno nov priimek. Samo tisto o teologiji naj bi držalo.

In ja, morala bi se prej dobro pozanimat. Ne bi šla k njej, če bi vedela, da je teologinja.

Recimo jaz sem želela prvič v življenju z nekom govoriti o mojem resničnem otroštvu (ki je bilo res gnilo pa nisem o tem še nikomur razlagala), ker moje težave so se začele takrat. Njej se to ni zdelo pomembno.

Ja, tako, da kdor se bo odločil za psihoterapijo, nujno, ampak res nujno preverit vse o terapevtu. Magari direkt vprašat o diplomi, člankih, če tega ni v Cobissu, na netu.

Jaz sem se opekla, ker nisem dovolj raziskala.

Sem pa šla sedajle malce poguglat o njej. Zdaj očitno nima več privat, dela pa v neki organizaciji z otroci in alkoholiki.

Diplome pa v CObissu ni pod njenim sedanjim imenom. Kakih resnih objav tudi ne. Na netu se najde kvečjemu kak spletni članek, ne kaj resnega, bolj v stilu izjave.

Jaz imam pa zelo dobre izkušnje. K dvema sem hodila, oba sta študirala zakonsko in družinsko terapijo na Teološki. Zelo kvaliteten študij je to. Gospa pred mano je imela očitno smolo. Jaz poznam res veliko zadovoljnih strank teh dveh gospodov, od ene od bivših strank sem tudi sama dobila številko.

Moka691, 20.12.2021 ob 10:36

Jaz imam pa zelo dobre izkušnje. K dvema sem hodila, oba sta študirala zakonsko in družinsko terapijo na Teološki. Zelo kvaliteten študij je to. Gospa pred mano je imela očitno smolo. Jaz poznam res veliko zadovoljnih strank teh dveh gospodov, od ene od bivših strank sem tudi sama dobila številko.

Ja, to smer naj bi ta moja terapevtka študirala. Nisem znala točno napisati. Glede na to, da je bilo to že kar nekaj let nazaj in da nima več privat, sklepam, da tudi ostale stranke niso bile zadovoljne z njo.

Če vprašaš mene, je dober psihoterapevt samo klinični psiholog, ki ima specializacijo iz psihoterapije (dodatnih 5 let)  in tudi sam hodi na psihoterapijo. Le tako si lahko razpuca vse in ti dejansko dovolj strokovno pomaga.

Blazinicablazinica, 19.12.2021 ob 22:38

Pozdravljeni,

kakšne so kaj vaše izkušnje s psihoterapijo? Kako dolgo že hodite in kako vam gre? Mene je strah, da sem se preveč navezala na mojo terapevtko, pa ne vem ali je to nujno za dobro psihoterapijo ali je to problem?  Rada bi slišala vaše izkušnje 🙂

Imela sem tri, nobena mi ni pomagala, ni bilo napredka. Prva mi je govorila zelo grdo o meni, druga je zabijala čas, na partnerski terapiji je bila le na moževi strani, tretja je premalo poslušala j  preveč govorila, tudi o sebi. Denarja sem ogromno zmetala, največ sem naučila sama sebe.

Psihoterapija je top. Priporočam

Meni je zelo pomagala psihoterapija, da sem se otresla vzorcev iz otroštva. Kam kaj hodite in h komu?

Nekateri pravijo, da hodijo več let na psihoterapijo in da je super.

Terapije so ponavadi enkrat na teden, cena je pa verjetno tam od 40€ naprej?

Meni se zdi, da je to super predvsem za terapevta.

Da več let hodiš redno na terapije, bi jaz prej rekla, da terapija nič ne pomaga, če pa je treba toliko terapij?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close