Cene nepremičnin – bodo šle kaj dol?
Kaj pravite, bodo šle cene nepremičnin kaj dol?
Tisti, ki kupujete oz. ste kupovali. Kako spremljate cene na trgu?
Čekirate redno nepremicnine.net in potem dobite nek občutek?
Se zanesete na kaj pravijo analitiki?
Jaz še ne vem kje želim kupiti stanovanje, ker še nameravam menjat službo in kjer bo služba, tam nameravam nabaviti. Pa ne morem kar cele Slo spremljati glede cen.
Nabviti pa upam, da mi uspe v roku par let.
Cene bodo strmoglavile, ampak ne v našo korist. Z uredbo 02.12.2021 se je EU Zavezala, da bo vsakih nekaj let določen energijsko opredeljen segment nepremičnin umaknjen in se objektov ne bo smelo dajati v najem, ali prodajati, če ne bodo energijsko ustrezni. Do leta 2035 naj bi tako bil dovoljen dovoljen le še promet z nepremičninami energijskega razreda A.
Morda bo kolo poskusil na vrat na nos prodati kako izmed teh tik pred prepovedjo prometa z njo, a tak nakup bo primeren le za tiste, ki bodo želeli kupiti kaj zase (do lastne smrti).
iDESI952, 19.12.2021 ob 20:29
Cene bodo strmoglavile, ampak ne v našo korist. Z uredbo 02.12.2021 se je EU Zavezala, da bo vsakih nekaj let določen energijsko opredeljen segment nepremičnin umaknjen in se objektov ne bo smelo dajati v najem, ali prodajati, če ne bodo energijsko ustrezni. Do leta 2035 naj bi tako bil dovoljen dovoljen le še promet z nepremičninami energijskega razreda A.
Morda bo kolo poskusil na vrat na nos prodati kako izmed teh tik pred prepovedjo prometa z njo, a tak nakup bo primeren le za tiste, ki bodo želeli kupiti kaj zase (do lastne smrti).
So pred leti grozili že pri beli tehniki, ki naj bi se izdelovala samo v razredih A, B, C, pa vidimo, da se ni nič spremenilo.
Tole pa je koristna informacija, hvala. Moram prebrati kaj je ta uredba.
Jaz sicer nameravam zase kupiti, ampak z mislijo na to, da bo pa mogoče za najem. V smislu, če kje drugje najdem boljšo službo, se odselim in dam v najem. Tako, da ja, bo treba biti previden glede tega, kar omenjaš.
Je fajn, če najdeš zadevo, kjer želiš ostati do konca živjlenja, samo jaz se ne želim tako privezat. Če je boljša služba, se nameravam seliti :).
Osebno menim, da se nekaj časa cene ne bodo padle. Zaradi višjih cen gradbenega materiala ni pričakovati da bodo v prihodnjem letu nepremicnine padle.
Kasneje se zna zgoditi, da bo nepremičninski balon pocil ko ne bo toliko povpraševanja, Oz. Se bodo denarnice izpraznile. Ker na trg prihajajo nove nepremicnine, bo padla cena samo starim nepremičninam.
Novim verjetno ne bo padla cena, saj se je material tako podražil, da bo težko pričakovati znižanja.
So pa novejše nepremicnine grajene po novih standardih in prostori razporejeni bolj moderno.
Bomo videli kaj bo.
Enkrat Al dvakrat, 19.12.2021 ob 20:59
Osebno menim, da se nekaj časa cene ne bodo padle. Zaradi višjih cen gradbenega materiala ni pričakovati da bodo v prihodnjem letu nepremicnine padle.
Kasneje se zna zgoditi, da bo nepremičninski balon pocil ko ne bo toliko povpraševanja, Oz. Se bodo denarnice izpraznile. Ker na trg prihajajo nove nepremicnine, bo padla cena samo starim nepremičninam.
Novim verjetno ne bo padla cena, saj se je material tako podražil, da bo težko pričakovati znižanja.
So pa novejše nepremicnine grajene po novih standardih in prostori razporejeni bolj moderno.
Bomo videli kaj bo.
Upam, da bo res tako. Za novo stanovanje mi itak nikoli ne bo uspelo zbrati denarja. Tako, da upam, da bi mogoče se kaj popravilo pri starih stanovanjih. Čeprav neko zelo staro stanovanje pa tudi ne bi kupovala.
Ne, ne bo padlo. Vsaj ne v bližnji ali srednje bližnji prihodnosti.
Zato smo tudi mi spremenili finančni načrt. Poskrbeti za otroke tako, da bo imeli vsaj približno rešen stanovanjski problem, se mi zdi v teh časih izjemno pomembno. Bolj smiselno je vlagati v nepremičnine. Avto me pripelje samo od A do B. Vem, da je super, če je avto oh in sploh, je udobje, je luksuz. Ampak se mi zdi smiselneje vlagati v nepremičnine!
kupujem stanovanje, 19.12.2021 ob 20:51
Tole pa je koristna informacija, hvala. Moram prebrati kaj je ta uredba.
Jaz sicer nameravam zase kupiti, ampak z mislijo na to, da bo pa mogoče za najem. V smislu, če kje drugje najdem boljšo službo, se odselim in dam v najem. Tako, da ja, bo treba biti previden glede tega, kar omenjaš.
Je fajn, če najdeš zadevo, kjer želiš ostati do konca živjlenja, samo jaz se ne želim tako privezat. Če je boljša služba, se nameravam seliti :).
To si spet Švabi nekaj izmišljujejo. To ne more it skozi.
Kaj res mislijo, da se bodo rušila vsa stara mesta? Rim, Pariz, Bruselj? Benetke, Verona, Firence Praga, Krakov, Amsterdam, Utrecht itd itd.
To so res norci. Unija bo kmalu razpadla.
Forum je zaprt za komentiranje.