Kako vam uspejo necepljenim in neprebolelim vsakodnevne aktivnosti
Nimam nič proti vam, ki se nočete cepiti. Pač živite s tem. Ampak ko zdaj pogledam, kje vse preverjajo tole kodo… Samo včeraj sem šla v en šoping center (darilo za sorodnika, nakup čevljev), knjižnico, pošto, pumpo.
Pa sem razmišljala, če ne bi imela kode. Bi morala darila kupovati prek spleta, seveda toliko prej, da ima čas prispet. Kako bi si čevlje kupila? Bi bil potreben test, ker prek spleta pri meni ne gre. Moram jih probat. Knjižnica?? Ti prinesejo ven knjige, samo rezerviraš ali kako? Za pošto so rekli, da za nujno pošto ne težijo, ampak kaj je nujno? Jaz sem dobila eno pošiljko, ni nujna, ampak sem jo plačala in bi jo šla dvignit. Kako to urejate? Spet test? Pumpa- iščete tiste, kjer imajo avtomatsko plačilo zunaj ali kako?
Meni bi se odrolalo, še o tem razmišljat, kam lahko greš in kdaj moraš test delat. Pa na placu za testiranje je taka gneča, da dol padeš non stop, vsaj pri nas. Vidim, ko grem mimo.
ne vem kako, 18.12.2021 ob 08:23
Nimam nič proti vam, ki se nočete cepiti. Pač živite s tem. Ampak ko zdaj pogledam, kje vse preverjajo tole kodo… Samo včeraj sem šla v en šoping center (darilo za sorodnika, nakup čevljev), knjižnico, pošto, pumpo.
Pa sem razmišljala, če ne bi imela kode. Bi morala darila kupovati prek spleta, seveda toliko prej, da ima čas prispet. Kako bi si čevlje kupila? Bi bil potreben test, ker prek spleta pri meni ne gre. Moram jih probat. Knjižnica?? Ti prinesejo ven knjige, samo rezerviraš ali kako? Za pošto so rekli, da za nujno pošto ne težijo, ampak kaj je nujno? Jaz sem dobila eno pošiljko, ni nujna, ampak sem jo plačala in bi jo šla dvignit. Kako to urejate? Spet test? Pumpa- iščete tiste, kjer imajo avtomatsko plačilo zunaj ali kako?
Meni bi se odrolalo, še o tem razmišljat, kam lahko greš in kdaj moraš test delat. Pa na placu za testiranje je taka gneča, da dol padeš non stop, vsaj pri nas. Vidim, ko grem mimo.
Že nekaj let tankam avto na samopostrežni pumpi. Ko imam nujne opravke na banki ali pošti, kar je zelo redko, se pač testiram. In ker vsaj zaenkrat negativni test velja 48 ur, potem to izkoristim in opravim še kakšen nakup v trgovskem centru, za kakšna oblačila ali čevlje.
Sicer pa zapravljam precej manj kot sem prej. Ne po svoji “krivdi”. Gostilne in restavracije odpadejo, razen če je res hudo pomemben razlog, npr. da nekdo praznuje okroglo obletnico poroke ali okrogli rojstni dan in povabi kam na bolj fino kosilo ali večerjo, OK, se spet testiram – ampak tudi to se je v tem psiho-korona času zgodilo samo 3x.
Sicer v resnici potrebujem samo živilsko trgovino, ta mi je pa dostopna brez PCT-ja.
Ne cutim nobenega pomankanja v smislu materialnih stvari. Kupujem na spletu v trgovinah, ki jih poznam (oblacila, obutev itd), ce se kdaj zajeb..lahko vrnem. Se se ni zgodilo. Knjige kupim prav tako na netu in se marsikaj drugega. Testiram se uradno po potrebi (ce rabim za zdravnika ali kaj drugega) ne cakam na vrsto, ce sem v stiku z bolnim grem na pcr. Na poletni dopust hodimo v naso nepremicnino na morju (boli me tud ce nam karanteno nabijejo) zimski dopust prav tako v naso nepremicnino v gorah. Vec pa ne rabim. V sluzbo ne hodim. Bo pa edino zdaj problem ker je poteklo potrdilo hceri, hci hodi na izvensolske dejavnosti. Moz se bo za sluzbo testiral. Bomo pac kombinirali delo od doma in delo v sluzbi. Mi se cepili ne bomo, ker ne vidim smisla se cepiti z necem kar ne ustavi virusa pa ce nas v hiso zasvasajo (bomo sli pa na vikend, imamo dobro zalozeno spajzo)
Saj ni take drame, kot jo opisujes. Cist komot se da zivet. Ce je kaj nujnega, se pac prej testiras, itak je to cist ok, da vsaj ves, da nisi okuzen. Za sluzbo se pa tudi vsak drug dan samotestiram zjutraj ob kavi in posljem sliko. Pac, nova realnost in jo sprejmes, ker ni tako hudo. Bistveno manj zapravljamo in ne hodimo naokol, morda zato nismo fasali okuzbe. To, da nosimo maske, se na vsakem koraku razkuzujemo, pa mislim, da nam je prislo ” v kri”, kar za vas cepljene ne morem reci in zato se okuzbe se vedno sirijo. Itak nikoli nisem na veliko iskala druzenja tako da mene to stanje glih ne prizadane.
Brez vsake tezave.
Delam od doma.
Tankala sem septembra, do zdaj mi se ni bilo treba ponovno tankat, ce pa bi bilo treba, bi sla na samopostrezno pumpo (uf, prej sem tankala 2x na mesec)
V trgovino grem normalno, imam vse trgovce v krogu 500m, tudi v lekarni sem bila v tem casu, pa hrano za zivalice sem tudi normlano kupila v mr. Petu.
Prej, ko je bilo bolj toplo, smo se dobile zunaj v parku na klooci, ena je prinesla kavo, druga piskote, tretja caj ali karkoli ze in smo cvekale, zdaj se dobivamo doma, enkrat pri eni, drugic pri drugi.
Testirala sem se parkrat za cez mejo, tam sem potem tudi obiskala frizerja, kozmeticarko in podobno.
Kupila nisem se nicesar iz pct ponudbe, tudi preko spleta ne, se bom sla pa testirat naslednji teden in v teh dveh dneh opravila praznicne nakupe.
Za restavracije, kavice, nova oblacila in obutev in za vse podobno v teh treh mesecih nisem zapravila niti centa.
Imam prijateljico, ki je nezaposlena, necepljena, ona se tetsira 2-3x na teden in hodi povsod.
Zakaj bi necepljeni imeli problem?
Ma enako kot pred korono – tiste, ki so sploh se ostale, saj dosti aktivnosti tudi cepljenim niso na voljo – npr. Po 22h.
s to razliko, da se pac mal veckrat testiram za sluzbo.
v neke velike shoping centre sem ze prej hodila bolj poredko, npr. 1x na 14 dni oziroma po potrebi – za takrat se grem pac uradno testirat.
najbolj pogresam ples, v decemberakem casu vzdusje in nasmejane ljudi, cesar ze dve leti ni.
okrasena ljubljana mi je videti kot osvetljeno mesto duhov.
rada bi sla v pub in spila kaksen kozarcek, se pogovarjala s prijatelji, plesala, pela uspesnice…. Brez da bi mi ob 21h rekli: pocasi zakljucujemo. Takrat sem obicajno sele ven prisla! Ampak tega tud cepljeni nimate.
Ulice so bile vedno polne mladine, ki je cvekala, posedala v bliznjem parku od koder se je slisal vedno smeh in malo glasbe – sedaj – po 21h vidis le sprehajalce psov. Nobenega zivljenja. Kot da se vedno vlada policijska ura.
pa dobr – mi ta stari bomo se nekako – ampak mladino smo pa prikrajsali za njihova najlepsa leta druzenja. Ta del me pa zelo boli.
yram, 18.12.2021 ob 08:44
Ne cutim nobenega pomankanja v smislu materialnih stvari. Kupujem na spletu v trgovinah, ki jih poznam (oblacila, obutev itd), ce se kdaj zajeb..lahko vrnem. Se se ni zgodilo. Knjige kupim prav tako na netu in se marsikaj drugega. Testiram se uradno po potrebi (ce rabim za zdravnika ali kaj drugega) ne cakam na vrsto, ce sem v stiku z bolnim grem na pcr. Na poletni dopust hodimo v naso nepremicnino na morju (boli me tud ce nam karanteno nabijejo) zimski dopust prav tako v naso nepremicnino v gorah. Vec pa ne rabim. V sluzbo ne hodim. Bo pa edino zdaj problem ker je poteklo potrdilo hceri, hci hodi na izvensolske dejavnosti. Moz se bo za sluzbo testiral. Bomo pac kombinirali delo od doma in delo v sluzbi. Mi se cepili ne bomo, ker ne vidim smisla se cepiti z necem kar ne ustavi virusa pa ce nas v hiso zasvasajo (bomo sli pa na vikend, imamo dobro zalozeno spajzo)
Kako pa vrneš, glede na to, da nampošto ne moreš?
to je to344, 18.12.2021 ob 10:49
Če strnemo zgoraj opisane razlage – necepljeni ljudje so nezaposleni in tudi pred covidom niso kaj prida hodili naokrog, zato se lahko igrajo “strokovnjake” od doma.
Zaposleni smo večinoma cepljeni.
Pred korono sem sicer delala ze na pol od doma, tako da to je res presnost, okoli sem pa hodila in to ogromno.
Kot ena zgoraj omenja, edino kar pogresam, so druzenja v klubih in koncerti, vse ostalo se da precej prilagoditi in ziveti povsem zadovoljno.
Omarija, kakšna ozkost. Ker firme, kjer testiranje zlahka teče, pa ne obstajajo. In to ogromne firme, s celimi oddelki nepecljenih. Pa kot samostojni podjetnik ali obrtnik se pa ne da delati, kajne. Pa svoje firme, kjer organiziraš testiranja, se tudi ne da imeti. Pa od doma delo – ki ga priporoča celo SZO – tudi ne obstaja. Sveta preproščina. Ker je ona zaposlena in pecljena, so taki tudi vsi drugi. Nepecljeni so pa po njenem torej nezaposleni. Res briljantna logika, za kakšno nagrado.
Kar rabim za zivet dobim v trgovinah kjer ne rabis pct. Test za vecjo hiso ( nakup oblacil, obutve) naredim po potrebi ( v tem casu bila le 2x v cityparku za oblacila, obutev pa se to ne zaradi sebe. Pa je to drugace bila moja redna trgovina za prehrano- interspar, tu sem pac puscala svoj denar, sedaj ze od septembra ne vec).
Test za zdravnika, zobarja.
Okolje smetim z avtom, ker na bus ne smem. Pa tako so spodbujali uporabo lpp zaradi okolja ahahaha…
Skratka, zivim cisto okej, pa se manj denarja zapravim, to pa res.
ja right, 18.12.2021 ob 11:28
Omarija, kakšna ozkost. Ker firme, kjer testiranje zlahka teče, pa ne obstajajo. In to ogromne firme, s celimi oddelki nepecljenih. Pa kot samostojni podjetnik ali obrtnik se pa ne da delati, kajne. Pa svoje firme, kjer organiziraš testiranja, se tudi ne da imeti. Pa od doma delo – ki ga priporoča celo SZO – tudi ne obstaja. Sveta preproščina. Ker je ona zaposlena in pecljena, so taki tudi vsi drugi. Nepecljeni so pa po njenem torej nezaposleni. Res briljantna logika, za kakšno nagrado.
Pogled na testirna mesta pove marsikaj.
V resnih podjetjih so pa že zdavnaj cepljeni. Garažni sp in razni onemanbandi (“delo od doma”) pa jasno, itak visijo doma. Sicer pa med tukaj prisotnimi anticepilci so vsi na sociali.
Šus za šusom, 18.12.2021 ob 08:43
Nekateri nismo prodane in naivne duše in živimo normalno. Vemo, da bo tega kmalu konec in čez bomo prišli brez strupa v telesu, vi bedaki pa kar kimajte in cepite se vsak teden zarad mene. Na koncu boste spoznali, da ste navadni nategnjeni butli.
vi, ki ne vnašate strupov v svoje ceneno telo torej ne jeste solate, sadja, mesa, močnatih izdelkov?
dihate tudi ne?
hhm, 18.12.2021 ob 11:48
vi, ki ne vnašate strupov v svoje ceneno telo torej ne jeste solate, sadja, mesa, močnatih izdelkov?
dihate tudi ne?
Ta argument je pa totalno beden!
Ker že jem solato in meso, da lahko živim in s tem vnesem dovolj strupov, zakaj da vnašam še kak dodaten strup?
Enim strupom se lahko izogneš.
ja932, 18.12.2021 ob 11:45
Pogled na testirna mesta pove marsikaj.
V resnih podjetjih so pa že zdavnaj cepljeni. Garažni sp in razni onemanbandi (“delo od doma”) pa jasno, itak visijo doma. Sicer pa med tukaj prisotnimi anticepilci so vsi na sociali.
Haha s cim vse se mislite tolazit in kako dolgo se.?
Poglejmo dejstva ta ne lazejo. Kdo se je sel masovno cepit ,ko so ukinili brezplacno testiranje.? Delavci firm, katerih sefi niso zeleli placevati testov (se tistih iz lekarne ne kaj sele tistih, ki so jih nudile privat ustanove) ter revezi ki nimajo za teste. Resnica je grda in zelo boleca.
Forum je zaprt za komentiranje.