Ne zmorem več
Ne zmorem več.. sama za vse.. imava 2 otroka, dve prelepi hčerki, ti pa hočeš še enega.. ampak ti zahtevaš od mene, da se odpovem vsemu, mojemu življenju, sem doma, skrbim za otroke, stanovanje, ti pa prosto po prešernu.. se ne zmeniš za moja čustva, vseeno ti je, kako sem preživela dan, nakladaš samo o sebi, ko prideš domov.. prevzameš otroke mogoče za urco, toliko da jaz naredim par stvari (beri pospravim) in misliš da si boga za jajce primo, moje delo pa je vredno nič… a jaz spravim otroke zjutraj, jih peljem v vrtec, grem v v službo, jih prevzamem, jim pripravim za jest, se igram, spravim spat… kaj pa ti?
vedno govoriš, da si želiš, da si vzamem čas zase, ampak si ga zaradi tebe, tvojih hobijev, tvojih obveznosti, nikoli ne morem.. obtičala sem “doma”, v neki kletki, iz katere ne znam.. tvoj čas, tvoje delo je vedno vredno več kot vse ostalo.. kje sem jaz?? jokam se v obupu, a tebi ni mar.. mar ti je le zase, za tvoje ljudi, med katerimi pač nismo mi..
ko končno izgovorim, kaj muči me, pa najslabša sem.. hvala ti.. jaz največje zlo, a ti mučenik.. a ti si tisti, ki laže se mi z obljubami.. vse kar znaš, je za svojo rit poskrbet.
ne zmorem več.. kaj ne zaslužim si, da bi vsaj pokazal mi, da ti je mar, da ti vseeno ni, ampak tega nikoli ne dobim, čeprav prosim te.. domov nikoli se ti ne mudi, a zdoma iti, to pa ni problem..
ne zmorem več..
Izčrpana86, 18.12.2021 ob 01:53
Ne zmorem več.. sama za vse.. imava 2 otroka, dve prelepi hčerki, ti pa hočeš še enega.. ampak ti zahtevaš od mene, da se odpovem vsemu, mojemu življenju, sem doma, skrbim za otroke, stanovanje, ti pa prosto po prešernu.. se ne zmeniš za moja čustva, vseeno ti je, kako sem preživela dan, nakladaš samo o sebi, ko prideš domov.. prevzameš otroke mogoče za urco, toliko da jaz naredim par stvari (beri pospravim) in misliš da si boga za jajce primo, moje delo pa je vredno nič… a jaz spravim otroke zjutraj, jih peljem v vrtec, grem v v službo, jih prevzamem, jim pripravim za jest, se igram, spravim spat… kaj pa ti?
vedno govoriš, da si želiš, da si vzamem čas zase, ampak si ga zaradi tebe, tvojih hobijev, tvojih obveznosti, nikoli ne morem.. obtičala sem “doma”, v neki kletki, iz katere ne znam.. tvoj čas, tvoje delo je vedno vredno več kot vse ostalo.. kje sem jaz?? jokam se v obupu, a tebi ni mar.. mar ti je le zase, za tvoje ljudi, med katerimi pač nismo mi..
ko končno izgovorim, kaj muči me, pa najslabša sem.. hvala ti.. jaz največje zlo, a ti mučenik.. a ti si tisti, ki laže se mi z obljubami.. vse kar znaš, je za svojo rit poskrbet.
ne zmorem več.. kaj ne zaslužim si, da bi vsaj pokazal mi, da ti je mar, da ti vseeno ni, ampak tega nikoli ne dobim, čeprav prosim te.. domov nikoli se ti ne mudi, a zdoma iti, to pa ni problem..
ne zmorem več..
pokaži mu to pismo naj se ZBUDI PREDEN TE IZGUBI
RADI TE IMAMO
sama za vse…
ne zmeniš se za moja čustva…
v kletki…
kje sem jaz?
jokam… obup…
ni ti mar zame…
podoživljaš občutke iz otroštva.
tvojim staršem je bilo vseeno za tvoja čustva.
ne boš sama rešila tega.
s pogovori sigurno ne.
(pa mož je tudi iz disfunkcionalne družine, ker deloholik=alkoholik,
=beg iz realnosti)
če imaš denar pojdi na psihoterapijo.
če ga nimaš, se da dobiti tudi zastonj ali pa greš k osebni zdravnici ki ti da napotnico
za klinčinega psihologa.
tam boš slišana, razumljena in boš dobila po-MOČ.
pojdi, preden padeš v hujšo depresijo.
Trije razlogi so lahko zakaj to počneš.
1. Drži ti pištolo na glavi in grozi ti s smrtjo tvojih bližnjih. Torej to počneš pod prisilo.
2. Nisi povedala kakšne hobije ima. Naprimer on piše, in bo postal svetovno uspešen pisatelj. Ali pa ustvarja izum zaradi katerega bosta postala multimiljonarja. Zato pa se moraš zdaj ti žrtvovati in potrpeti. Morda pa je njegovo delo pomembno ker reši na tisoče živlenj. Zato moraš ti ostati mučenica in poskrbeti za vse ostalo.
3. Da rabiš pomoč psihiatra, da boš začela ceniti sebe in svojr živlenje.
-
Tako izgleda več ali manj vsak zakon. Tudi moj. Ko ti omeni, da si vzami čas zase, si ga pač vzemi in pojdi s prijateljicami ali ljubimcem. Nehaj se trpinčiti, ampak raje ukrepaj. Najdi moč in si ustvari status v družini. Dokler sem bila jaz jokica, nisem nikamor prišla. Zdaj si cukram življenje in še nikoli ni bilo lepše. Verjemi!
Forum je zaprt za komentiranje.