Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nivo angleščine na maturi

Nivo angleščine na maturi

Mogoče kdo ve kakšen nivo angleščine dosežejo maturanti?

Je mogoče višji nivo, ki ga nekdo opravi z recimo prav dobro ali odlično enak nivoju B2?

Nižji nivo z recimo prav dobro, odlično pa nekje B1?

Tisti, ki komaj spaca maturo, verjetno ni za b1?

Ali imajo sedaj vsi angleščino za prvi tuj jezik? V mojih časih so imele nekatere OŠ in potem SŠ za prvi jezik nemščino. Zdaj imajo verjetno vsi angleščino?

Za SAB bo v redu, če kaj zna ali ne.

nima nobene veze. ti ne pomaga žnj nivo, če potem jezika sploh ne uporabljaš. jezik je živa tvorba. nobeno piflanje ti ne bo prineslo tekoče uporabe.

Tudi mene zanima, kar sprašuje avtorica.

Pa zanima me še, če na nekem učbeniku piše: intermediate, upperintermediate, advanced. Kateri nivoji so to?

Je advanced mogoče že C1? Ostala dva pa b1 in b2?

Ja, tudi jaz bi rekla, da je višji nivo mature, če je fajn opravljen, vsaj prav dobro, nekje b2. Nižji pa b1.

Veliko jih pa spaca nekje na nivoju a2.

Vsak, ki opravi maturo iz tujega jezika, pridobi certifikat o znanju na nivoju b2. Vem, ker sem jaz maturirala par let pred spremembo.

Odgovor na objavo uporabnika
B2, 15.12.2021 ob 22:21

Vsak, ki opravi maturo iz tujega jezika, pridobi certifikat o znanju na nivoju b2. Vem, ker sem jaz maturirala par let pred spremembo.

Čakaj, tudi tisti, ki z 2 opravi maturo na nižjem nivoju, se smatra, da je na nivoju b2?

Kaj dejansko dobiš sedaj potrdilo, da si opravil izpit na b2? To pa super. b2 je že lep nivo.

ang na maturi, 15.12.2021 ob 22:51

Čakaj, tudi tisti, ki z 2 opravi maturo na nižjem nivoju, se smatra, da je na nivoju b2?

Kaj dejansko dobiš sedaj potrdilo, da si opravil izpit na b2? To pa super. b2 je že lep nivo.

Ne vem, kaj pomeni nivo b1, b2 ipd., ampak pred leti so tisti, ki so opravili maturo s 5 na višjem nivoju, znali angleško tako, da tudi angleško govoreči niso opazili, da nisi “njihov.” Danes ne vem, kako je, ker takrat znanja jezika nismo merili v nekih nivojih. Če tekoče govorite in berete literaturo v angleščini, kar naj bi po opravljeni maturi zmogli, ni ovir. Kdor tega ne zmore, tudi mature po mojem ne opravi.

Mislim, da kar je nad 80% dobi B2. Ostali ne, ne glede na nivo.

Ne vsak, 16.12.2021 ob 06:14

Mislim, da kar je nad 80% dobi B2. Ostali ne, ne glede na nivo.

Ja, to z 80% se sliši smiselno. Čeprav višji in nižji nivo je pa bistvena razlika?

Ni mi ravno logično, da nekdo, ki komaj spaca nižji nivo, da bi bilo to b2?

V mojih časih ni bilo še teh nivoje oz. nismo vedeli zanje.

Vem pa, da so eni odlično znali angleško, večina nas je bila povprečnih (recimo 4 na osnovnem nivoju), eni pa bolj bogo. Tu pa tam bi za koga rekla,d a je znal za c1.

Najvišji nivo, ki ga lahko dobiš (in dobiš sedaj tudi potrdilo) na maturi je B2. Na poklicni je najvišji B1.

http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=PRAV12939

Opravljena matura na višjem nivoju prinese certifikat B2, na nižjem nivoju pa B1. Preverjeno letos.

Takole gre:

Na poklicni maturi morajo zbrati vsaj 65% točk, da se jim prizna raven B1.  Na splošni maturi morajo, če pišejo osnovno raven, zbrati vsaj 75 procentov točk, da se jim prizna raven B2. Če pišejo pa višjo raven, potrebujejo pa vsaj 61 procentov, da se jim prizna raven B2. Piše tudi na ricu.

Hvala za vaše odgovore. Od moje mature je že daleč. Pa iz tistih časov imam kar nekaj knjig za angleščino pa niso označene s temi nivoji.

Toliko, da dobim malo občutka kaj sem menda že znala nekoč.

CIlj mi je sicer C1, ampak najprej moram obnoviti vse to, kar sem nekoč že znala, utrditi. Potem pa naprej.

Ne vem pa koliko procentov sem imela na maturi. Pisala sem 4, nižji nivo.

kaj pa to, 15.12.2021 ob 20:15

Tudi mene zanima, kar sprašuje avtorica.

Pa zanima me še, če na nekem učbeniku piše: intermediate, upperintermediate, advanced. Kateri nivoji so to?

Je advanced mogoče že C1? Ostala dva pa b1 in b2?

Intermediate je B1.

Upper Intermediate pomeni nivo B2.

Advanced pomeni C1.

Proficiency je nivo C2.

Tista, tudi tole pride zelo prav. Hvala.

Starejše knjige imajo vse tako klasifikacijo in ne b2, c1…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close