Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zavajanje kupcev v Lidlu

Zavajanje kupcev v Lidlu

Kupim 5 kompletov Golica hrenovk, ker so bile znižane. Ni pa bilo pojasnjeno, zakaj so znižane. Preverim rok uporabe. Čez en teden poteče!! Banda zavajalaska!! O kratkem roku uporabe bi moral biti kupec obveščen!!

Odgovor na objavo uporabnika
Bxzlg, 14.12.2021 ob 17:43

Kupim 5 kompletov Golica hrenovk, ker so bile znižane. Ni pa bilo pojasnjeno, zakaj so znižane. Preverim rok uporabe. Čez en teden poteče!! Banda zavajalaska!! O kratkem roku uporabe bi moral biti kupec obveščen!!

In kje je težava? A v trgovini pa nisi preveril datuma!?

Ja a pri vas samo hrenovke jeste? No, to pa je zdravo prehranjevanje…5 paketov?

Mimo grede, rok preveris v stacuni, ne doma!

bolje da vržeš proč ja, ker ješ takšne smeti

Kaj pa treba zdej tuki ugotavljat kaj oni jejo doma in a samo hrenovke jejo?

Avtor mogoce se pocutis kot da bi bil zavajan ampak dejstvo je da bi bilo treba pogledat v trgovini. Sama sem tudi parkrat kupila vec stvari, pa je potem bil hiter rok porabe

Drugace pa tudi mene zanima a je kaksen zakon/pravilo koliko pred iztekom roka mora biti oznacen izdelek z opozorilom, ali kdo ve?

OMG, pet hrenovk nisem v življenju pojedel.

Razumem, 14.12.2021 ob 18:11

Kaj pa treba zdej tuki ugotavljat kaj oni jejo doma in a samo hrenovke jejo?

Avtor mogoce se pocutis kot da bi bil zavajan ampak dejstvo je da bi bilo treba pogledat v trgovini. Sama sem tudi parkrat kupila vec stvari, pa je potem bil hiter rok porabe

Drugace pa tudi mene zanima a je kaksen zakon/pravilo koliko pred iztekom roka mora biti oznacen izdelek z opozorilom, ali kdo ve?

Zakaj pa bi morali označevati koliko je še uporaben?? Tudi na babi ne piše kdaj ji poteče rok uporabe!

Nik940, 14.12.2021 ob 18:14

Zakaj pa bi morali označevati koliko je še uporaben?? Tudi na babi ne piše kdaj ji poteče rok uporabe!

Zato, ker je v veliko trgovinah na takih izdelkih, ki jim bo hitro potekel rok uporabe nalepka na kateri pise “pred iztekom roka uporabe”

Kar se pa babe tice, pa nebi komentirala nesramnosti.

Še enkrat pa bi povedala, da mi greste na živce s komentarji a tok hrenovk bla bla  tut ce bi jih 100 kupu a vam je lazje ce moralizirate al kako?

OH joj, ko bi vedeli kaj vse namečejo v hrenovke- industrijske. Brat je enkrat polagal ploščice v mesariji( 20 let nazaj) in opazoval kaj vse so zmetali v mline za mletje, saj so proizvodnjo selili glede na to ko so ploščice polagali malo po pultu gor, dol, levo , desno. Pa tako vodene in mastne so industrijske.

Mi jih vzamemo od kmeta, ki pripelje meso in mesne izdelke  na tržnico in vse je kot dan in noč.

Boste pač en teden teh ubogih pet hrenovk natepavali, big deal!

Zmrznit jih daj.

Moj prav da ima pol raje pecene ko so enkrat zmrznene.

Ti pa poskusi pol skuhat pa se odloci. Jz razlike ne obcutim.

ja, tudi kupci nismo več takšni kot smo nekoč bili. V Jugoslaviji je bilo vse dobro. Sam da si dobil.

ah dej no provocirat za brezveze -tudi Lidl zniža 30% robo, ki je uporabna načeloma le še nekaj dni, ne pa cel teden, kot ti navajaš… Pa po ostalih štacunah je znižanje od 30-50% robe, ki ima rok uporabe isti ali naslednji dan (!)

Edino po mojih izkušnjah v industrijski prodajalni ljubljanskih mlekarn je roba pošteno  znižana, ko je uporabna še cel teden ali več, kar je pa na isti dan ali pa naslednji dan pa vse po 10 centov…

In ja- smeje se mi, ko kupim naprimer navadno mleko alpsko 3,9 MM, ki je v redni štacuni  v povprečju redna cena 1,37 EUR za liter, jaz ga pa plačam po 39 cenotv, pa je uporaben še en teden, en dan pred iztekom pa 10 centov 🙂 Pa je še uporabno brez težav tudi po teden dni+… da  kakšnih johurtih, npr. kilskiAthentikos 1 kg na grški način po 49 centov v lj mlekarnah dan dva pred iztekom roka, ko je pa v štacuni 3, 49 EUR  – lalalalala, se mi smeje:

.https://www.spar.si/online/grski-tip-jogurta-naravni-mu-athentikos-1kg-vedro/p/599962?way=Search

In ja, zakaj bi za plastiko/embalažo plačeval polno ceno, če je pa roba par dni pred iztekom še popolnoma OK, sploh ker je v hladilnih vitrinah pravilno skladiščena, da se ne prekine hladilna veriga? Jaz grem dostikrat ob natudiranih urah v nakup življa, pa plačam namesto 40 eur rednih cen samo 25….. znižano od mesa, rib, mlečnih izdelkov,  določenega kruha ( no Eurospin ima med tednom po 17uri določene napečene izdelke tako ali tako 50% minusa – niso to nobeni ostanki). Pa mi ni potrebno sicer nič šparat, ampak – znoro se mi zdi po polnih cenah plačevat robo, ko je pa tako ali tako vse 60% plastike…. In da to plačujem po polni ceni – nisem tako nora 🙂

Seveda si bil obveščen, saj lepo piše na prav vsaki embalaži kdaj je rok. Tvoj problem, da nisi prebral. Izdelki, ki so znižani ZARADI skorajšnjega poteka roka, pa so drugače označeni in jim rok poteče isti ali naslednji dan. Ne pa čez en teden. To je za hrenovke itak več kot dovolj.

A skrinje pa nimate?

Sicer en teden ni pred rokom, pred rokom je dan ali dva.

Ce res toliko hrenovk pojeste, pa res ne bo problem jih zmazat v enem tednu ali pa jih dat v skrinjo.

Jaz imam vedno v skrinji paket hrenovk za resit zivljenje, obicajno ga pol leta po roku uporabe stran vrzem, ampak enkrat na leto ali dve pa pride komu od domacih prav. Jaz hrenovk ne jem ze 20 let, prevec kalorij za nic hranil.

kdor zna zna, 14.12.2021 ob 18:32

ah dej no provocirat za brezveze -tudi Lidl zniža 30% robo, ki je uporabna načeloma le še nekaj dni, ne pa cel teden, kot ti navajaš… Pa po ostalih štacunah je znižanje od 30-50% robe, ki ima rok uporabe isti ali naslednji dan (!)

Edino po mojih izkušnjah v industrijski prodajalni ljubljanskih mlekarn je roba pošteno  znižana, ko je uporabna še cel teden ali več, kar je pa na isti dan ali pa naslednji dan pa vse po 10 centov…

In ja- smeje se mi, ko kupim naprimer navadno mleko alpsko 3,9 MM, ki je v redni štacuni  v povprečju redna cena 1,37 EUR za liter, jaz ga pa plačam po 39 cenotv, pa je uporaben še en teden, en dan pred iztekom pa 10 centov 🙂 Pa je še uporabno brez težav tudi po teden dni+… da  kakšnih johurtih, npr. kilskiAthentikos 1 kg na grški način po 49 centov v lj mlekarnah dan dva pred iztekom roka, ko je pa v štacuni 3, 49 EUR  – lalalalala, se mi smeje:

.https://www.spar.si/online/grski-tip-jogurta-naravni-mu-athentikos-1kg-vedro/p/599962?way=Search

In ja, zakaj bi za plastiko/embalažo plačeval polno ceno, če je pa roba par dni pred iztekom še popolnoma OK, sploh ker je v hladilnih vitrinah pravilno skladiščena, da se ne prekine hladilna veriga? Jaz grem dostikrat ob natudiranih urah v nakup življa, pa plačam namesto 40 eur rednih cen samo 25….. znižano od mesa, rib, mlečnih izdelkov,  določenega kruha ( no Eurospin ima med tednom po 17uri določene napečene izdelke tako ali tako 50% minusa – niso to nobeni ostanki). Pa mi ni potrebno sicer nič šparat, ampak – znoro se mi zdi po polnih cenah plačevat robo, ko je pa tako ali tako vse 60% plastike…. In da to plačujem po polni ceni – nisem tako nora 🙂

Citirano na avtorsko sporočilo sicer

s hrenovki pač pristane vse po čiščenju klavnice, tudi pljunke albanskih delavcev na tleh poješ

kako so narejene hrenovke, 14.12.2021 ob 18:37

s hrenovki pač pristane vse po čiščenju klavnice, tudi pljunke albanskih delavcev na tleh poješ

a dej ne bluzi no – v piščančji hrenovki z 75% mesa,  vakumsko zapakirani v tovarni iz industrijsko kontrolirane mase,  ko dnevnonaredijo tega ene 300 kg na serijo, pač ne.  Pri kakšen privat mesarju prej, ki nima kontrole pod rokami in nogami pa ja..

Daj v zamrzovalnik in porabi, ko pač boš.

Razumem, 14.12.2021 ob 18:17

Zato, ker je v veliko trgovinah na takih izdelkih, ki jim bo hitro potekel rok uporabe nalepka na kateri pise “pred iztekom roka uporabe”

Kar se pa babe tice, pa nebi komentirala nesramnosti.

Še enkrat pa bi povedala, da mi greste na živce s komentarji a tok hrenovk bla bla  tut ce bi jih 100 kupu a vam je lazje ce moralizirate al kako?

Ti gres tud men na zivce s tem pametovanjem.

Pomojem tudi dlje zdrzi v hladilniku.

V lidlu so imeli pred kratkim darilni paket olja 1x olivno in 1x bucno olje Gea kolicina 2×0.750 ml. Cena paketa 7,99€.

Liter oljcnega da ni v akciji je cca 11 in bucnega cca 14€ v steklenici

Zelo presenecen grem v lidl po ta paket in kaj se izkaze – kolicina je bila 2×0,25. V vseh reklamah 0,750ml

Druge teden imajo v lidli 1liter oljcnega olja ekstra devisko gea v steklenici za 5,99€

Me prav zanima kaj so si tokrat izmislili..ker to olje stane v akciji 8 v redni ceni pa ga ni izpod 10 tako da sem 100% da spet zavajajo

Teden kasneje so identicna olja prodajali v hoferju (imam obcitek da si kar med sabo prodajajo al pa skupaj narocajo)

Cena 7.99€

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close