Kateri narodi so vam karakterno najbolj prijetni?
Kateri narodi v Evropi so vam karakterni najbolj prijetni?
Meni so najbolj všeč Skandinavci, Avstrijci, Nemci. So prijazni, niso pa vsljivi. Ne silijo z objemi, ne dregajo vate.
Italijani, znajo biti prijazni, samo so pogosto slinavi do žensk. Pa preveč glasni so pa kar nekaj bi se te dotikali.
Srbija, Bosna, Črna Gora — tudi preveč vsiljivi, kar nekaj bi se objemali, celo poljubljali.
Grčija podobno, kar vlečejo te za roko v svoj lokal pa kar nekaj bi prodajali. Do žensk so pa nekak zelo čudni. Ne ravno prijazni.
Angleži so mi pa preveč olikani, ne tako sprošečno, ampak kar malce preveč naučeno. Saj so ok, tudi prijazni, ampak ne tako iz srca. Raje imam Skandinavci, Avstrijce, Nemce.
Seveda so pa v vseh narodih slabi, dobri, bolj zgovorni, manj zgovorni…
Slovenci smo precej drugačni kot Italijani. Se ne deremo toliko, nismo tako glasni. Neka mešanica med avstrijskim in balkanskim karakterjem. Ne tako umirjeni kot Avstrijci, spet pa ne tako vročekrvni kot Srbi, Bosanci. Pa, k sreči, Slovenci znancev na poljubljajo na usta.
Sem se veliko družil z različnimi narodi. In ni jih čez Nizozemce. Skandinavci so preveč introvertirani, že malo čudni. Nemci malo preveč zategnjeni. Tudi raznorazni Čehi, Slovaki, Poljaki niso ravno najbolj prijazni. Angleži se imajo za nekaj več, Španci in Italijani že malo preveč prijateljski.
Nizozemci so pa res uredu, prijazni, radovedni, prijateljski,…
Meni najljubši so Čehi. Sem jih imela priložnost precej spoznati in nimam prav nobene slabe izkušnje. Zelo so pripravljeni pomagati, če še kdo znajde v težavah. Zelo dobri ljudje so tudi pravi Makedonci, kulturni, prijazni. Podobno tudi Bolgari slovanskih korenin. Italijani znajo biti malo prepotentni, včasih visoki, Nemci arogantni, Avstrijci, sploh Dunajčani in Tirolci pa tudi precej hoh, hkrati pa omejeni v razmišljanju. Prav prijetni znajo biti Nizozemci, tudi o Angleži nimam slabega mnenja, sem jih pa zelo malo spoznala. Skandinavca pa ne poznam nobenega.
Prva stvar v Srbiji, ko smo prišli, je bilo, da so nas tako hoteli na AC ogoljufati in parkrat več zaračunat cestnino. Pa na splošno so tudi potem poskušali večkrat goljufati pri raznih plačilih. Podobno tudi ČG.
Po drugi strani pa se najdejo prijazni ljudje. Revni, vendar prijazni. Mi pa ni fajn, ker bi se kar na usta poljubljali, preveč bi se objemali. Drugače pa ti, ki so pošteni, so fajni.
Čehe si pa želim bolj spoznati. Kar jih pa tako kot turiste srečujem, so pa vse prej kot prijazni. Recimo sem potovala po Avstriji, točno sem vedela kdo so avstrijski in kdo češki turisti. Prvi so bili prijazni, pozdravili, se nasmejali, ta drugi pa neprijazni, grdo gledali.
Najboljši so mi pa itak Tirolci, izjemno prijazen narod .
V Italiji so mi pa najboljši Sicilijanci, domačini, ne priseljenci. Najbolj neprijazni pa v Rimu in ostalih večjih mestih. Pogosto tudi zelo nesramni.
Bolj greš na sever, bolj so ljudje pošteni. Samo preko Karavank greš pa vidiš, da so Avstrijci veliko bolj pošteni kot Slovenci. Bolj greš proti JV, dol na Balkan, bolj te skušajo ogoljufati. Pa dol so ženske manjvredne.
Severnjaki so pa itak fajn narod..
Sredozemci pa vajeni zamujat, vročekrvni. Italijani vedno nekaj štrajkajo. Če se pa že vojne omenja: ponavadi čakajo, kupčkajo, kje bodo več pokasirali. Za prvo sv. vojno, so najprej se dogovarjali z AO pa je druga stran več ponudila in so šli tja. Za nagrado so dobili velik kos Slovenije in velik kos Tirolske. Pač vedno so bili pogoltni na našo ozemlje. V drugi sv. vojni so tudi kupčkali, kje bi več pokasirali. Računali so na še več Slovenije, ampak so se zmotili.
meni sever, 14.12.2021 ob 16:59
Prva stvar v Srbiji, ko smo prišli, je bilo, da so nas tako hoteli na AC ogoljufati in parkrat več zaračunat cestnino. Pa na splošno so tudi potem poskušali večkrat goljufati pri raznih plačilih. Podobno tudi ČG.
Po drugi strani pa se najdejo prijazni ljudje. Revni, vendar prijazni. Mi pa ni fajn, ker bi se kar na usta poljubljali, preveč bi se objemali. Drugače pa ti, ki so pošteni, so fajni.
Čehe si pa želim bolj spoznati. Kar jih pa tako kot turiste srečujem, so pa vse prej kot prijazni. Recimo sem potovala po Avstriji, točno sem vedela kdo so avstrijski in kdo češki turisti. Prvi so bili prijazni, pozdravili, se nasmejali, ta drugi pa neprijazni, grdo gledali.
Najboljši so mi pa itak Tirolci, izjemno prijazen narod .
V Italiji so mi pa najboljši Sicilijanci, domačini, ne priseljenci. Najbolj neprijazni pa v Rimu in ostalih večjih mestih. Pogosto tudi zelo nesramni.
Kje se to v Srbiji poljubljajo na usta vsepovprek?
Srbi se tradicionalno poljubljajo 3x na lica!
Sem dala cez in cez precej krajev v Srbiji, pa me nikdar ni nihce skusal poljubit na usta, vedno roka in 3x poljub, ce smo si ze bili stari znanci, drugace samo roka.
kje to v Srbiji, 14.12.2021 ob 18:40
Kje se to v Srbiji poljubljajo na usta vsepovprek?
Srbi se tradicionalno poljubljajo 3x na lica!
Sem dala cez in cez precej krajev v Srbiji, pa me nikdar ni nihce skusal poljubit na usta, vedno roka in 3x poljub, ce smo si ze bili stari znanci, drugace samo roka.
Naša čistilka je Srbkinja, Novo leto vošči s tremi poljubi, tretji na usta. Fuj.
Jaz ji zdaj tako na daleč voščim in se hitro umaknem, da me ne bi poljubila. Pa ostalim sodelavkam tudi ni ok. Imajo pač dol tako navado. Pri nas pa ni to ok.
Najslabši so tisti narodi v katerih so ženske kurbe.
Kako prepoznati takšne narode?
To so narodi, kjer se ženske poljubijo med sabo, kjer moški poljubijo ženske.
Medtem, ko se moški med seboj ne poljubijo. To je močen izraz šovinizma do ženskega spola (patriarhata), kjer taki vzorci obnašanja jasno dajo vedeti kaj je ženska in kaj moški.
In take narode večkrat najdemo na zahodu ali severu kot pa na jugu. Ravno tam kjer naj bi bile ženske enakopravnejše, vendar pa če znaš opazovati hitro najdeš svinjarijo, ki so jo pometli pot preprogo.
naša čistilka, 14.12.2021 ob 18:58
Naša čistilka je Srbkinja, Novo leto vošči s tremi poljubi, tretji na usta. Fuj.
Jaz ji zdaj tako na daleč voščim in se hitro umaknem, da me ne bi poljubila. Pa ostalim sodelavkam tudi ni ok. Imajo pač dol tako navado. Pri nas pa ni to ok.
Sem sla prav guglat…
Кod većine naroda obraz se smatra središtem časti, za Srbe je to posebno karakteristično tako da ima posebno značenje i smisao.
Prvi poljubac: U ime života, proslavlja vrednosti istog, odnosno da se živi životom dostojnog časnog čoveka.
Drugi poljubac: U ime smrti, posvećuje se s dužnim poštovanjem našim najbližim pokojnicima, kao i našim slavnim precima.
Treći poljubac: U ime časti, u hrišćanskom duhu poručuje da se živi u časti hrišćanskih vrlina.
Daj za prebrat svoji cistilki – obraz je cast in ljubi se v obraz.
Ni pa to starodavna tradivija, ampak iz druge polovice prejsnjega stoletja.
To je pa itak jasno, da od Slovenije, verjetno tudi Hrvaške navzgor proti severu velja, da so ženske enakopravne. Dol proti jugu pa daleč od tega.
Greš v Skandinavijo, ženska povsem enakopravna.
Greš v ČG, pogosto ženska manj vredna kot pes. Smo bili dol večkrat. Dedci kar povedo, da če ženska ne hodi dovolj zadaj za možem, jo kar s palico udari.
kje to v Srbiji, 14.12.2021 ob 19:13
Sem sla prav guglat…
Кod većine naroda obraz se smatra središtem časti, za Srbe je to posebno karakteristično tako da ima posebno značenje i smisao.
Prvi poljubac: U ime života, proslavlja vrednosti istog, odnosno da se živi životom dostojnog časnog čoveka.
Drugi poljubac: U ime smrti, posvećuje se s dužnim poštovanjem našim najbližim pokojnicima, kao i našim slavnim precima.
Treći poljubac: U ime časti, u hrišćanskom duhu poručuje da se živi u časti hrišćanskih vrlina.
Daj za prebrat svoji cistilki – obraz je cast in ljubi se v obraz.
Ni pa to starodavna tradivija, ampak iz druge polovice prejsnjega stoletja.
Nič ne štekam.
Prevod?
Mi je pa rav malo mar, kaj imajo oni tam dol. Mene ženske, kar ne bo poljubljala na usta. Fuj. Se hitro umaknem.
Itak v osnovi ne maram tega novoletnega poljubljanja. Ampak Slovenci so vsaj olikani pa to naredijo na lica. Avstrijci recimo pa niso tako vsiljivi. Da bi se kar vse povprek cmokali.
Pri nas v službi se bi kar nekaj vse cmokalo za novo leto. Potem pa zahrbtno metanje polen pod noge, šimfanje. Nagravžno.
Jaz sem se pa smejala mojih kolegov v Srbiji, Črni Gori. Čisto šokirani, da so jih moški poljubljali. Zgroženi. Prav zabavno. V Sloveniji, če dec deca cmokne, ga takoj ozmerjajo za ped.. Tam dol so se pa tako kislo držali pa se probali umikat. Hi, hi. Malce sem zlobna. Samo priznam, da sem jim privoščila, da že oni okusijo kako je, če te nekdo istega spola cmoka. Jaz namreč ne maram, da mi sodelavke voščijo in me cmokajo na lica.
naša čistilka, 14.12.2021 ob 19:18
Nič ne štekam.
Prevod?
Mi je pa rav malo mar, kaj imajo oni tam dol. Mene ženske, kar ne bo poljubljala na usta. Fuj. Se hitro umaknem.
Itak v osnovi ne maram tega novoletnega poljubljanja. Ampak Slovenci so vsaj olikani pa to naredijo na lica. Avstrijci recimo pa niso tako vsiljivi. Da bi se kar vse povprek cmokali.
Pri nas v službi se bi kar nekaj vse cmokalo za novo leto. Potem pa zahrbtno metanje polen pod noge, šimfanje. Nagravžno.
Gugl ima tudi prevajalnik, ce ti je res tako tezko razumet par besed, pol jih je itak podobnih nasim: poljub, obraz, cast, smrt,…
Sicer pa ni pomembno, da ti razumes, ampak tvoja cistilka!
Definitivno jug.
Rada imam tople, odprte, temperamentne ljudi, ki se znajo smejat in čutit.
Prijaznost je že fajn, ampak na severu je ta nekako narejena, ker se tako spodobi.
Na jugu, ko je kdo s teboj prijazen, je zato, ker tako resnično čuti.
Rada imam ljudi, ki so taki kot so, ne pa taki, kot se spodobi.
kje to v Srbiji, 14.12.2021 ob 19:30
Gugl ima tudi prevajalnik, ce ti je res tako tezko razumet par besed, pol jih je itak podobnih nasim: poljub, obraz, cast, smrt,…
Sicer pa ni pomembno, da ti razumes, ampak tvoja cistilka!
A ti resno misliš, da bom jaz čistilko podučevala kako naj ona vošči? Naj počne kot je njej ok. Jaz pač ne maram, da me poljubi na usta, zato voščim in se hitro umaknem, da me ne more poljubit.
Ji pa seveda ne bom prala možganov z nekimi monovskimi zapisi.
meni pa jug, 14.12.2021 ob 19:34
Definitivno jug.
Rada imam tople, odprte, temperamentne ljudi, ki se znajo smejat in čutit.
Prijaznost je že fajn, ampak na severu je ta nekako narejena, ker se tako spodobi.
Na jugu, ko je kdo s teboj prijazen, je zato, ker tako resnično čuti.
Rada imam ljudi, ki so taki kot so, ne pa taki, kot se spodobi.
Greš v Grčijo, izjemna prijaznost ja. Iz srca. Greš ob številnih lokalih, te hočejo kar notri zvleči tako so prijazni.
Tipi ponujajo vse mogoče, čisto prijazni, iz srca. Seveda želijo, da greš z njimi domov. Iz srca prijazni (verjetno imajo srce v jajcah).
Greš v Italijo, na ŽPjih se ti za vrat obesijo razni tipi, ti iz srca ponujajo, da ti kaj pomagajo, za denar seveda.
Pa pred vrati trgovin te čakajo in ti ponujajo prijateljstvo. Kar s tabo bi šli. Tako so zaljubljeni. Aja, to so ta črni Italijani, še bolj južni. Še bolj iz srca prijazni.
Hja, če je prijaznost, srce v jajcih, potem tvoj zapis drži. Pa, če se prijaznost plačuje z denarjem, potem drži.
Forum je zaprt za komentiranje.