Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hišni red nad ustavo in zakoni?

Hišni red nad ustavo in zakoni?

Imamo tukaj morda kakšnega pravnika/pravnico?

Zanima me, ali je lahko hišni red nad ustavo, zakoni, podzakonskimi akti?

Npr.sedaj uporaba maska v zaprtih prostorih je samo priporočljiva, ter jasno zavržena s strani vrhovnega sodišča, in ker sama ne upoštevam pravno ničelnih odlokov okoli co.vid-19 svinjarije in raje uživam v svobodi, imam velikokrat težave npr.na bencinskih servisih itn., kjer se izgovarjajo na njihov hišni red, čeprav gre v večini primrov za javne kraje, kamor (po mojem mnenju) ne sme biti onemogočen vstop državljanom na osnovni odlokov, ki pravno ne pijejo vode.

– Zanima me, ali mi ima dotičen ponudnik storitve pravico zavrniti vstop osebe v javni objekt na podlagi hišnega reda, seveda v kombinaciji s pravno gledano neveljavnimi odloki?

– Zdrži hišni red na sodišču, ali ne?

——————————————–

Pa prosim brez debat okoli samih co.vid potrdil in ostalega sranja (testiranje, cepljenje..).

Zanimajo me zgolj pravna mnenja:

Ustava, zakoni, podzakonski akti proti Hišnemu redu.

Hvala in lp.

Odgovor na objavo uporabnika
Cupica, 14.12.2021 ob 11:12

Imamo tukaj morda kakšnega pravnika/pravnico?

Zanima me, ali je lahko hišni red nad ustavo, zakoni, podzakonskimi akti?

Npr.sedaj uporaba maska v zaprtih prostorih je samo priporočljiva, ter jasno zavržena s strani vrhovnega sodišča, in ker sama ne upoštevam pravno ničelnih odlokov okoli co.vid-19 svinjarije in raje uživam v svobodi, imam velikokrat težave npr.na bencinskih servisih itn., kjer se izgovarjajo na njihov hišni red, čeprav gre v večini primrov za javne kraje, kamor (po mojem mnenju) ne sme biti onemogočen vstop državljanom na osnovni odlokov, ki pravno ne pijejo vode.

– Zanima me, ali mi ima dotičen ponudnik storitve pravico zavrniti vstop osebe v javni objekt na podlagi hišnega reda, seveda v kombinaciji s pravno gledano neveljavnimi odloki?

– Zdrži hišni red na sodišču, ali ne?

——————————————–

Pa prosim brez debat okoli samih co.vid potrdil in ostalega sranja (testiranje, cepljenje..).

Zanimajo me zgolj pravna mnenja:

Ustava, zakoni, podzakonski akti proti Hišnemu redu.

Hvala in lp.

Nisem pravnik, vem pa, da v bazene ne smeš brez kopalk in to ni protiustavno.

S sladoledom in na kotalkah pa s psom tudi ne gre, kajne? Vsak ponudnik lako postavi svoja pravila, ne sme diskriminirati na podlagi osebnih okoliščin, kot so spol, barva kože vera. maska je nediskriminatorno za vse, tako da se lahko samo yebeš.

Hišni red lahko uvaja več pravil in omejitev, ne more pa dovoliti, kar je zakonsko prepovedano. Ne more npr. Petrol dovoliti kajenja v notranjih prostorih.

Zavezujejo jih tudi splošne omejitve, npr. prepoved diskriminacije. Ne smejo prepovedati vstopa črncem ali določiti, da morajo ženske obvezno nositi maske.

V tem, da uvedejo splošno obveznost nošnje mask ne vidim protiustavnosti ali protizakonitosti.

Vprašanje. Potem to pomeni, da lahko odprem trgovino ali gostilno brez uporabe maske, PCT pogoja, brez socialne distance, žurke v nedogled?

Odgovor na objavo uporabnika
Leeleenrpr, 14.12.2021 ob 11:41

Hišni red lahko uvaja več pravil in omejitev, ne more pa dovoliti, kar je zakonsko prepovedano. Ne more npr. Petrol dovoliti kajenja v notranjih prostorih.

Zavezujejo jih tudi splošne omejitve, npr. prepoved diskriminacije. Ne smejo prepovedati vstopa črncem ali določiti, da morajo ženske obvezno nositi maske.

V tem, da uvedejo splošno obveznost nošnje mask ne vidim protiustavnosti ali protizakonitosti.

jaha, če to uvedejo potem se morajo sami najbolj in najprej držati tega ane…. potem morajo vsi njihovi zaposleni biti z maskami  – in pazi to ne z maskami na brati ali pod nosom, ampak z maskami pravilno nameščenimi…

ker to kar se sedajh dogaja – da neko osebje z maskami na bradi, ali pod nosom, stoji na vradih in skenira ljudi in jim postavlja pravila neka – je najmanj grotesktno , če ne izjemno nespoštljivo… in me ima da bi takemu marsikaj povedala.

zadnjič stopim v Takko  – zunaj iščem telefon,da me bo lahko zaposlena trgovka skenirala, da ji vse pripravijm, imam na telefonu tudi kar osebno…. in kakšna ona pride do vrat – maska na bradi,  en prst v ustih in si nohte nekaj grize – in lepo prosim taka zdaj mene skenira  skladno z nekim odlokom in od mene zahteva spoštovanja nekih ukrepov, ki se jih sama evidentno ne drži, še več, v trgovini znotraj po zvočniku plozajo o vseh mogočih ukrepih, ki se jih moramo držati ne vem kaj vse od nositi masko, pa ne dotikati se ust in obraza…

reeeesno kdo se dela norca iz nas – zakaj se to postavlja ljudem obiskovalcem – če sami lastniki in njihovi predstavniki – torej zaposleni tega ne spoštujejo, zakaj nas za to preverja ženska, ki nič od tega ne spoštuje…

sem se razgledala malo po štacuni potem  – vsi, ki smo bili notri smo imeli maske na nosu – edino dve zaposleni ne – obe sta imeli maske na bradi.

meni je to norćevanje iz folka in zahevavanje ljudi in izjemno nespoštljivo… zaboga no stranke s svojimi nakupi nosijo denar in zaslužek podjetju, zaradi tega ima tista trgovka lahko službo, a se tako norčuje iz teh istih strank.

V čćasu tega covida je to postalo čisti absurd – in mi gre blazno na živce – če  nekdo od mene zahteva spoštovanje nekih pravil – potem se jih mora nujno sam držat prvo! PIka! zato naj kar pazijo kaj pišejo v hišni red, ker ta velja prvenstveno zanje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close