Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ali še kdo posluša rock?

ali še kdo posluša rock?

da kdo izmed še posluša to

Ti kar verjemi, to je edino, kar je vredno poslušanja.

Jaz poslušam, občasno paše, samo moraš bit taprave volje.

Po čemu pa misliš da sem dobil ime? In ne – ne posluša ga samo moja mama…

Tudi paše, sicer bolj poslušam metal, ampak je rock še vedno boljši kot kak cigu migu :).

Jasno, da generacija do 90 posluša rok, vse kar je pa od 90 naprej, pa nič več. Prav o tem je bila zadnjič anketa med mladimi na valu 202, tej nove generacije mladine po letniku 2000 sploh ne vejo kaj to rok je.

Je novinarka vprašala, če poznajo Pink Floyd, je dejal, da ja, ampak ni časa za poslušat tako dolge komade.

Odgovor na objavo uporabnika
excell159, 14.12.2021 ob 05:16

Tudi paše, sicer bolj poslušam metal, ampak je rock še vedno boljši kot kak cigu migu :).

Sm vedla, da je to glasba Bogov ??

ZZ Top, 14.12.2021 ob 05:50

Jasno, da generacija do 90 posluša rok, vse kar je pa od 90 naprej, pa nič več. Prav o tem je bila zadnjič anketa med mladimi na valu 202, tej nove generacije mladine po letniku 2000 sploh ne vejo kaj to rok je.

Je novinarka vprašala, če poznajo Pink Floyd, je dejal, da ja, ampak ni časa za poslušat tako dolge komade.

Ha, ha, dobra tale na radiu.

Sicer pa: tudi mlajše generacije (dobro, občasno) poslušajo Pink Floyde, smo jih tako vzgajali 😉

CrazY FroG ?, 14.12.2021 ob 06:50

Sm vedla, da je to glasba Bogov ??

Maš pro 🙂

Kako to, da ne vejo kaj je rok, če pa je pop glasba še pred začetkom novega tisočletja ratala nemogoča za poslušati? Saj so skoraj vse pesmi iste.

Lahko iz tega sklepamo, da je generacija rojena po letu 90 bolj zaostala?

Jaz mislim, da ja. Da so ljudje kolektivna vrsta in da njihovo inteligenco in mentaliteto določa družba v kateri živijo. In kaj je najmočnejši kulturni vpliv na današne ljudi? Pop kultura(in tudi ideje) iz Amerike.

h. jobert, 14.12.2021 ob 07:14

Ha, ha, dobra tale na radiu.

Sicer pa: tudi mlajše generacije (dobro, občasno) poslušajo Pink Floyde, smo jih tako vzgajali 😉

Ja res je. To je bilo tudi predhodno vprašanje novinarke, da od staršev pozna Pink Floyd ?

Sicer pa različne smeri pop kulture (glasba, filmi, televizija, komercialna književnost) ne delujejo ločeno druga od druge. Ko pade kvavliteta eni, pade kvaliteta tudi drugi.

Torej če je ameriška glasba, še pred novim tisočletjem ratala neposlušljiva, se je isto zgodilo z ameriško televizijo in filmi, da so negledljivi.

Kako potem, da najdeš toliko bedakov, ki so za rock in prezirajo današnjo pop glasbo a obenem imajo radi današne am. filme in televizijske vsebine???

Enkrat sem bral o neki raziskavi neke španske uveljavljene glasbene ustanove… merili so vsebnost oz. nasičenost glasbe z različnimi zvoki, torej vsebnost zvokov, ki jih producirajo različni inštrumenti. Rock je še zadnje glasbeno obdobje, kjer je slednje omembe vredno, nakar sledi drastičen upad. Podobno je tudi z ritmi in prehajanjem iz enega zvena v drugega, kar naslavlja različna čustva.

Sicer pa seveda. Zelo rad prisluhnem rocku, country rocku, glam rocku, …

Seveda se posluša!  Ni pa ga boljšega kot black metal in death metal, tudi grindcore! Ko si enkrat ljubitelj te težko v katero drugo stran odpihne.

. https://youtu.be/rqOwtJqaxfw

Za mlade generacije. 🙂

Tudi. A redko. Jaz sem bolj za balade in nežne komade z angelskimi vokali. To me pomirja. Včasih so na forumu limali dobre rock pesmi, a odkar se ne da normalno prilepit linka, je folk obupal. Zdaj poslušamo grofa in monči in njihove klape 🙂 Nikoli v življenju tega nisem poslušala, zdaj so mi pa prirasle k srcu še te melodije.

Pri glasbi je res vse odvisno od počutja, okoliščin. Včasih ti potegne bolj na plesno in divje, včasih si pa moraš enostavno odpočiti dušo. V rock komadih večkrat najdem ta spokoj.

soft, 14.12.2021 ob 07:37

Tudi. A redko. Jaz sem bolj za balade in nežne komade z angelskimi vokali. To me pomirja. Včasih so na forumu limali dobre rock pesmi, a odkar se ne da normalno prilepit linka, je folk obupal. Zdaj poslušamo grofa in monči in njihove klape 🙂 Nikoli v življenju tega nisem poslušala, zdaj so mi pa prirasle k srcu še te melodije.

Pri glasbi je res vse odvisno od počutja, okoliščin. Včasih ti potegne bolj na plesno in divje, včasih si pa moraš enostavno odpočiti dušo. V rock komadih večkrat najdem ta spokoj.

Itak! Ampak bolj tisto iz 70-ih in začeka 80-ih.

Brez rocka mi živeti ni. ???

Poskušam navleči tud otroke. Ne gre najbolje, je pa prav, da vsaj poznajo.

HALOŽANKA, 14.12.2021 ob 07:43

Itak! Ampak bolj tisto iz 70-ih in začeka 80-ih.

Iskreno, meni je vsa glasba všeč, ker sem obsedena z glasbo. Ni ga komada, ki mi na eni točki v življenju ne bi bil dober. Od najbolj govejih do ekstremnih metal, pa vsi odtenki vmes. Pa verjetno jih še vsaj 90% še nisem utegnila poslušati… lahko rečem samo, da je eno življenje premalo za vso dobro glasbo. Z umetnostjo okrasimo prostor, z glasbo pa čas.  In za take kot jaz je glasba vse.

Dajte zdaj kaj pripopat od rocka, da ne zaplujemo preveč v Dalmacijo z unima dvema ?

https://youtu.be/EnDbHi9-EA8

Dobre rock komade vedno. Zaka pa ne.

. https://youtu.be/FS6a0NWI0do

Dobre glasbe itak ne delajo več … zato pa … ja, seveda … dobri stari rock  in pa blues sta zakon!

Jaz123295, 14.12.2021 ob 07:47

Brez rocka mi živeti ni. ???

Poskušam navleči tud otroke. Ne gre najbolje, je pa prav, da vsaj poznajo.

Pri nas je kar šlo, je blo kul, samo potem, malce kasneje, se je šlo pa v svojo smer. Ampak občasno, v avtu sploh, pržgemo 🙂

ko mi zmanjka energije, moči da se poženem s previsa v globine. To je komad, ki mi odpre oči in pokaže točko doskoka. Od bluesa, jazz do metala, trash je meja. Vse ostalo, kar ima smisel in sporočilo.

.https://www.youtube.com/watch?v=lgSLz5FeXUg&ab_channel=TheMisfitsVEVO

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close