Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kje v Evropi bi najraje živeli?

Kje v Evropi bi najraje živeli?

V kateri državi v Evropi bi najraje živeli? Kateri sta vaši dve, tri najljubši državi? Je Slovenija na prvem mestu?

Jaz bi najraje: Avstrija, Švica, Slovenija.

Za kako leto ali dve pa bi z veseljem v Skandinavskih državah, samo ne za vedno. Super bi bilo recimo poleti Skandinavija, pozimi Siciilja, Malta :).

Slovenija je zelo lepa dežela. Če bi pa recimo bila v tujini bi izbrala Italijo. Poleti Dolomiti, pozimi Toskana.

Odgovor na objavo uporabnika
slovenija je lepa, 13.12.2021 ob 16:38

Slovenija je zelo lepa dežela. Če bi pa recimo bila v tujini bi izbrala Italijo. Poleti Dolomiti, pozimi Toskana.

Uf, Dolomiti so super. Južna Tirolska ima tudi fajn standard. Tako, da bi tudi jaz tam živela. Tudi pozimi. Domnevam, da se kar da dobiti službo.

Sem zadovoljna tu kjer sem in tako kot živim. Bi pa šla na kakšen daljši izlet po Franciji, Italiji, Portugalski, Španiji. Vsega po malem, hribov, morja, starih mest, naravnih znamenitosti… je bilo načrtovano za 2020/21 pa kot kaže lahko pozabim tudi 22.. a če bo kdaj možnost, prva stvar na seznamu.

Če bi rada živela nekje drugje, bi pač tja šla. Življenje je itak povsod pasje – ponekod bolj, ponekod manj. V Sloveniji še kar gre nekako (čeprav tole sedanjo vladno garnituro bi pa poslala nekam na Atlantido).

Sprašujem po državah, kjer bi dejansko živeli, hodili v službo, bivali. Ne kam bi šli na dopust :).

Da vidimo, katera država v Evropi je najbolj privlačna monovcem.

Jaz upoštevam, da je v željeni državi zdravo okolje, narava, pitna voda ter visok standard in da je socialna država.

lepa Slovenija, 13.12.2021 ob 16:50

Sprašujem po državah, kjer bi dejansko živeli, hodili v službo, bivali. Ne kam bi šli na dopust :).

Da vidimo, katera država v Evropi je najbolj privlačna monovcem.

Jaz upoštevam, da je v željeni državi zdravo okolje, narava, pitna voda ter visok standard in da je socialna država.

Trenutno me mika Bosna, ker ljudje že 2 leti normalno živijo, medtem ko smo mi zaprti kot kure z nagobčniki in brez vseh pravic ali možnosti normalnega življenja. V kolikor se bo nadaljevalo tako, se bom zagotovo odselila tja. Vsaj začasno.

Če bi pa te norosti bilo konec, pa da bi se morala kam odseliti, bi to najverjetneje bila Italija. Jug.

Jaz v Slovenistanu.

Martinique ali Guadeloupe Spadata pod Francijo, tko da je EU.

Stran od bivših komunističnih držav, vključno s Slovenijo.

Všeč so mi Avstrija, Nemčija, Skandinavija, mogoče VB.

Zmaga pa Avtrija. Ok ljudje, visok standard, lepa narava, spodobne plače.

Jahno, 13.12.2021 ob 16:58

Martinique ali Guadeloupe Spadata pod Francijo, tko da je EU.

Kaj bi pa delala tam? SLužba pa to?

Najraje točno tu, kjer sem.

Potem pa Francija – verjetno južne Alpe ali pa sever Italije.

rok-1, 13.12.2021 ob 17:08

Najraje točno tu, kjer sem.

Potem pa Francija – verjetno južne Alpe ali pa sever Italije.

Dober izbor :). Lepa narava, visok standard, verjetno se da dobiti ok službo.

U Bosni. S slovensko socialno pomoćjo.

Najraje v Milanu, tam imam najboljše dogodiviščine:

dearmilano-it-home-page-1

Pariz, ok za romantiko :))))))))))))))))

stickers-paris-skyline-with-eiffel-tower-jpg

Berlin, afuben, techno partiji

photo-1599946347371-68eb71b16afc

Španija mogoče. Za kontrapunkt pa Norveška.

Ne povem – eno izmed evropskih otočij sicer.

Če gledam samo naravo – na Norveškem. Ampak za Norvežane smo mi gasterbajterji, južnjaki. V Sloveniji je kar fino, če imaš dober standard in če ne poslušaš novic.

hehe2020, 13.12.2021 ob 17:53

Če gledam samo naravo – na Norveškem. Ampak za Norvežane smo mi gasterbajterji, južnjaki. V Sloveniji je kar fino, če imaš dober standard in če ne poslušaš novic.

Norveška je meni tudi noro všeč. Fajn ljudje, super standard, socialna država. Seveda fajn plača :).

Ampak zima pa hu, misilm, da ne bi šlo :).

Tako, da raje recimo Avstrija, sicer nižji standard kot Norveška. So pa ljudje vseeno fajn, narava je super, mir, ni preveč gužve (seveda ne bi živela na DUnaju), varna država. Pa klima bistveno bolj prijazna kot Norveška. In vsekakor manj skorumpirana država kot Slovenija. Pa bolj pošteni delodajalci kot v Sloveniji.

lepa Slovenija, 13.12.2021 ob 18:10

Norveška je meni tudi noro všeč. Fajn ljudje, super standard, socialna država. Seveda fajn plača :).

Ampak zima pa hu, misilm, da ne bi šlo :).

Tako, da raje recimo Avstrija, sicer nižji standard kot Norveška. So pa ljudje vseeno fajn, narava je super, mir, ni preveč gužve (seveda ne bi živela na DUnaju), varna država. Pa klima bistveno bolj prijazna kot Norveška. In vsekakor manj skorumpirana država kot Slovenija. Pa bolj pošteni delodajalci kot v Sloveniji.

ej lepa slovenka, skandinavija je ena najbolj dolgočasnih dežel, sam tok

V Evropi Španija, drugač pa JV Azija al pa Taiwan, v glavnem na toplo nekam.

preselitev tja čez nekaj let, 13.12.2021 ob 17:47

Ne povem – eno izmed evropskih otočij sicer.

Azori, Portugalska.

Čisto lepo lahko sanjate. Če se že selite v tujo državo morate tudi jezik obvladat. Ne samo indijanski način ali ANG na nivoju fejsbuk.

Meni je v SLO kar vredu.

skandinavija743, 13.12.2021 ob 18:12

ej lepa slovenka, skandinavija je ena najbolj dolgočasnih dežel, sam tok

Nisem lepa Slovenka.

Mi je pa Skandinavija izjemno lepa. Mogoče je tebi dolgočasna, meni je pa super. Pa ljudje tam gor so mi tudi super. Norveška, Islandija, Švedska… noro lepo.

Seveda mi pa zima tam gor ni super.

jezik, 13.12.2021 ob 18:23

Čisto lepo lahko sanjate. Če se že selite v tujo državo morate tudi jezik obvladat. Ne samo indijanski način ali ANG na nivoju fejsbuk.

Meni je v SLO kar vredu.

Ja, to me muči. Ne znam nobenega skandinavskega jezika, drugače bi z veseljem šla gor delat.

Znam pa nemško, angleško. Tako, da Nemčija, Avstrij ni problem :).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close