Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Paneton

Paneton

Kje kupite ugodno in da je dober, navaden, z rozinami ali čoko, kremo.

Eurospin vsi dobri so.

Ja, samo v Eurospinu so mi dobri od takupljenih -saj je to v originalu italijanski božični kolač. Pri nas pa se ji najbolj približa pinca.

Dobri so mi okusi: polnjeni z limonino kremo,  slaščiočarko kremo ( crema di pasticceria), ali pa  z Baileys ali Contreau likerjem….  -osebno ne maram tistih s kandiranim sadjem ali rozinami 🙂

Bauli -najboljša industrijska znamka zame:

.http://www.bauli-international.com/en/from-our-oven/seasonal-products

Pandoro je dosti boljši, in to tisti navaden, brez  dodatkov.

Odgovor na objavo uporabnika
italijanska sladica, 12.12.2021 ob 19:10

Ja, samo v Eurospinu so mi dobri od takupljenih -saj je to v originalu italijanski božični kolač. Pri nas pa se ji najbolj približa pinca.

Dobri so mi okusi: polnjeni z limonino kremo,  slaščiočarko kremo ( crema di pasticceria), ali pa  z Baileys ali Contreau likerjem….  -osebno ne maram tistih s kandiranim sadjem ali rozinami 🙂

Bauli -najboljša industrijska znamka zame:

.http://www.bauli-international.com/en/from-our-oven/seasonal-products

Sem jih gkedala v Eurospinu, imajo vec vrst in okudov, mislim da je Bsuli celo v razlicnih pakiranjih, v vrevki in v skatli. Kateri je dober?

Kaj pa Pandoro? V cem je razlika?

v skatli ali vrecki?, 12.12.2021 ob 20:21

Sem jih gkedala v Eurospinu, imajo vec vrst in okudov, mislim da je Bsuli celo v razlicnih pakiranjih, v vrevki in v skatli. Kateri je dober?

Kaj pa Pandoro? V cem je razlika?

Pandoro izvira iz Verone – ima obliko kot šarkel, oziroma potička v okroglem modlu;  tudi oblike zvezde – ponavadi “plain”, samo testo brez polnoila in po vrhu posut s sladkorjem – ker ga namakajo tudi v Mareskino, Mandorlino, ipd…  skratka, v alkohol; panettone pa je bolj v obliki naraslega hlebčka, z okroglo kapo po vrhu, polnjen s kandiranim sadjem,, polnoli, kremami, oblit s čokolado in različne verzije- izvira iz Milana.

jaz vedno kupujem v škatlah, ker tudi ni zmečkano, poškodovano, boljše mije – tudi notri je še v vrečki.

Tale Bauli mi pa dela sline….  🙂

A v Eurospinu ga imajo?  A ni Eurospin prodajalna, kjer ne prodajajo originalnih znamk?

Plavi, 12.12.2021 ob 19:17

Pandoro je dosti boljši, in to tisti navaden, brez  dodatkov.

Enako. Pa Bauli znamke more bit.

Kje v SLovenij Sploh imajo Bauli Pandoro in panettone kaj več od osnovne različice- jaz bi unega z limono, pa kavnega, pa tiramisu, pa tudi uni s pistacijino kremo zagotovo sezuje do orgazma 🙂

A je kdo videl v Lj Leclerc morda, da jih imajo tazgoraj omenjene okuse?

Spar ima samo tri v ponudbi, pa še to samo čoko in s kandiranimi pomarančami – ne pride v poštev…

. https://www.spar.si/online/search/?sp_cs=UTF-8&q=panetone&callback=parseResponse&m_sortProdResults_egisp=a&pos=81701&q1=&x1=product-lifestyleInf

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close