Študij in starost
Pozdravljeni,
zanima me kdaj je po vašem mnenju človek res (pre)star za študij? Sama namreč že nekaj časa močno razmišljam o tem. Sem zaposlena, pri 47. letih. Otroka sta že oba na fakulteti in kar naenkrat imam preveč časa. Saj ne bom rekla, da mi je dolgčas, ker si znam zapolniti čas, pa vseeno me je začel pošteno mikati študij. Imam srednješolsko izobrazbo in rada bi šla še korak dlje. Že VI. stopnja bi mi bila v teh letih pošten izziv. Po eni strani se kar razveselim ko pomislim na študij, po drugi strani pa me zmrazi, saj sem že toliko časa ven iz tega, da je grozno. Ko pomislim na matematiko, angleščino, fiziko, kemijo,….Kje je že to?
Vsakega odgovora bom zelo vesela in hvala že vnaprej.
Melita M74, 12.12.2021 ob 09:01
Pozdravljeni,
zanima me kdaj je po vašem mnenju človek res (pre)star za študij? Sama namreč že nekaj časa močno razmišljam o tem. Sem zaposlena, pri 47. letih. Otroka sta že oba na fakulteti in kar naenkrat imam preveč časa. Saj ne bom rekla, da mi je dolgčas, ker si znam zapolniti čas, pa vseeno me je začel pošteno mikati študij. Imam srednješolsko izobrazbo in rada bi šla še korak dlje. Že VI. stopnja bi mi bila v teh letih pošten izziv. Po eni strani se kar razveselim ko pomislim na študij, po drugi strani pa me zmrazi, saj sem že toliko časa ven iz tega, da je grozno. Ko pomislim na matematiko, angleščino, fiziko, kemijo,….Kje je že to?
Vsakega odgovora bom zelo vesela in hvala že vnaprej.
???
Te absolutno podpiram!
V tujini je to nekaj vsakdanjega – naj te ne bo strah mentalnih naporov. Sama sem v tvojih letih in doživljam renesanso svojih sposobnosti na vsakem koraku. Nič bat!!! ???♀️
Ti se kar loti študija. Tudi možgani potrebujejo stimulacijo, da ostajajo aktivni, kajne? Po pavzi se ti sicer zna zgoditi, da bo kakih 14 dni malo krize – a potem spet “padeš notri”. Vsak narejen izpit pa predstavlja dodatno stimulacijo.
Potem rešuješ križanko tako, da eno vrstico izpolnjuješ in hkrati vidiš odgovore še za nadaljnje tri. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.