Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prezracevanje prostora

Prezracevanje prostora

S partnerjem sva se skregala zaradi prezracevanja. Ziviva v majhnem enosobnem stanovanju in sparava s kurjavo. Zunaj je med 0 in 5 stopinj celzija.

Jaz hocem odpreti okna 2-3-krat na dan na stezaj in tako omogocit svez zrak. Partnerju to ni dovolj – pravi, da bi morala biti dva okna neprekinjeno minimalno odprta z majhno rezo skozi katero bi zrak prehajal. Pravi, da s tem sploh ne bi bilo izgube toplote. Pravi, da mora biti pretok zraka konstanten in da mora biti izmenjava zraka 30 m3 na uro na osebo.

Mnenja?

tvoj “partner” nima najbolj pospravljenega podstrešja.

prelufta se 1x/dan za pet minut! vsa okna vrata odpret in nazaj zapret in zakurt. vmes, ko luftaš spucaš peč.

Meni se zdi 5 minut premalo. Prepih naredim za 15 minut, no vsaj 20 minut, bi rekla, da je potrebno.

Okno na kip oz. čisto malo odprto je največja bedarija. Samo mrzel zrak notr spusti, nič ne prelufta. Prelufta se tako da se vse odpre in naredi prepih če je možno. Drugače pa si omislita prisilno prezračevanje, ki se da lahko tudi na okna in bosta rešila problem :).

Jaz sem kupil in si sam montiral en rekuperator za 300€, pa mi odpade vse odpiranje oken in še prijetno toplo je.  In to skoraj brez vsake izgube toplote je noč in dan svež zrak ?

Z enim zračenjem za par minut dobiš kisika za ves dan, zato ne pretiravajta.

Odprem zjutraj vse na stezaj, dokler si kuham kavo in se umijem, to je 5-10 minut, potem vse zaprem.

Po kosilu spet vse na stezaj, da se prepiha, par minut.

Zvecer tik pred spanjem prav taki, vse na stezaj za 5 minut.

Od zracenja nimas nic, ce imas kao nekaj priprto okno, zrak se mora premesat.

https://www.dominvest.si/Pravilno_prezracevanje_upravljanje/

Glede na to, da je tudi protiicepilec in privrzenec mesojedne in keto diete, mislim da je nasel to neumno idejo na kakem pseudo-znanstvenem forumu …. nedojemljiv za kontra argumente, fanaticno preprican v svoj prav … 

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close