Ali ste opazili, kako se je kvaliteta materialov, bele tehnike zmanjšala?
Pred dvema letoma smo komplet prenovili stanovanje, ker smo imeli že res staro opremo. Živimo že 32 let v tem stanovanju in 30 od teh s staro opremo praktično nikoli nič ni crknilo ali se poškodovalo. Zamenjali smo le pralni stroj, bojler in hladilnik tam nekje 2003. In so zdržali vse do konca, torej 2019 prenove.
Ko smo prenavljali smo vgrajevali samo opremo višjega cenovnega razreda (nekaj stvari pa srednjega). Dosedanji izkupiček v dveh letih:
– inox bistveno slabše kvalitete
– napa iz inoxa rjavi (stara napa nikoli ni rjavela)
– keramike slabše kvalitete kot stara, vidijo se lise, težje se očisti
– liti marmor (ne bi ga šla več kupiti, raje dam plastično tuš kad, spet problem čiščenja in lis)
– dve ploščici počili pri potresu (prej nikoli nobena ploščica ni počila)
– Bojler bilo treba servisirat po pol leta (ker je bil hrupen)
– Omaro, ki smo jo dobili smo morali že takoj reklamirati, saj je bila poškodovana, opažamo, pa da je izredno slabe kvalitete in dejansko se nekje furnir lušči iz nje.
…
Sedaj res opažam, (mogoče imamo samo mi takšno nesrečo ne vem) da se je včasih delalo kvaliteto, danes je pa vse le še instant potrošni material, pa niti znamka ni pomembna.
Oprema višjega cenovnega razreda?! Omara višjega cenovnega zame pomeni da je narejena po meri iz masivnega lesa. Inox – to je nerjaveče jeklo, samo da se lepše sliši. Hrupen bojler?! Liti marmor – to je komercialno ime za neko umetno mešanico, ki ima z marmorjem skupnega samo to, da zgleda kot marmor …
Ti sploh veš kaj si kupovala ali ti mora nekdo dati samo visoko ceno, da zate pomeni kvaliteto?
excell159, 10.12.2021 ob 16:13
Oprema višjega cenovnega razreda?! Omara višjega cenovnega zame pomeni da je narejena po meri iz masivnega lesa. Inox – to je nerjaveče jeklo, samo da se lepše sliši. Hrupen bojler?! Liti marmor – to je komercialno ime za neko umetno mešanico, ki ima z marmorjem skupnega samo to, da zgleda kot marmor …
Ti sploh veš kaj si kupovala ali ti mora nekdo dati samo visoko ceno, da zate pomeni kvaliteto?
Mater tebe bi blo treba prefukat ko tako lažeš… Liti marmor je marmor cepec
Žal je tako ja.
Če primerjamo recimo stare pralne stroje, hladilnike, male kuhinjske aparate… pa to so delali 20 let, nekatere stvari pa še več.
Zdaj? Mariskaj crkne takoj, ko je ven iz garancije. Veliko pa potem v dobrih 5 letih.
Zdaj je taka tehnologija, da bi komot naredili izdelke, ki bi delovali 50, 100 let. AMpak ne, namerno naredijo tako, da kmalu crknejo, da lahko spet nove in nove prodajajo.
Pa včasih si nasel aparat popravljat. Zdaj pa, če že odkriješ servis. TI pogosto rečejo, da je tvoja reč itak prestara, da ni več delov. Če pa ni prestara je pa cena popravila skoraj toliko ali pa celo več kot nov izdelek.
Na žalost.
AJa, tudi mene zanima kaj je za eno čudo lit marmor? Marmor ne moreš liti. Tako, da kaj je to?
liti marmooooooooooooooooor, 10.12.2021 ob 22:19
liti marmor je prah kalcita (marmor) zlepljen skupaj, torej je ulit, navrhu pa še prevleka iz drugega materiala
Kalcit pa ni enako marmor.
Kalcit je minerla. Marmor je pa metamorfna kamnina.
Sumim, da pod kalcit misliš mogoče mlet apnenec?
Proizvajalci bele tehnike spadajo v zasebno gospodarstvo, ki se mora dokazovati na trgu in plačevati davke, ni to javni sektor, ki si lahko vse dovoli. Proizvajalci bele tehnike si ne morejo privoščiti goljufij, ker bi izgubili vse kupce. Zasebno gospodarstvo je sveto! Vse, kar ono naredi, je kvalitetno in brezhibno.
žal je tako ja, 10.12.2021 ob 21:58
Žal je tako ja.
Če primerjamo recimo stare pralne stroje, hladilnike, male kuhinjske aparate… pa to so delali 20 let, nekatere stvari pa še več.
Zdaj? Mariskaj crkne takoj, ko je ven iz garancije. Veliko pa potem v dobrih 5 letih.
Zdaj je taka tehnologija, da bi komot naredili izdelke, ki bi delovali 50, 100 let. AMpak ne, namerno naredijo tako, da kmalu crknejo, da lahko spet nove in nove prodajajo.
Pa včasih si nasel aparat popravljat. Zdaj pa, če že odkriješ servis. TI pogosto rečejo, da je tvoja reč itak prestara, da ni več delov. Če pa ni prestara je pa cena popravila skoraj toliko ali pa celo več kot nov izdelek.
Na žalost.
AJa, tudi mene zanima kaj je za eno čudo lit marmor? Marmor ne moreš liti. Tako, da kaj je to?
Za avtorja/avtorico “žal je tako ja”
Podpis…. še kako se strinjam z vami..
Ne samo, da je padla kvaliteta, pisuka, saj so se rudi atari stroji kvarili, a smo jih popravljali, danes je pa servis tako drag, da se ti ne splaca popravljat, das se 100e zraven in kupis novo.
Lani sem iskala servis za pomivalca, en model mi je rekel, da je cena 50e,da samo pride pogledat, potem pa se vse ostalo! Halo, stari, a se pripeljes z Dunaja al kaj?!
Na koncu sem nasla enega, 30e kao za prihod in diagnostiko, ce popravlja, je steto v ceno. To se mi zdi ok, razumem, da imajo tudi stroske s potjo do stranke in da zastonj ne bo nihce hodil, ampak 50e samo za potne stroske, je pa resnicno prevec!
In potem je jasno, da se clovek preracuna in kupi nov stroj, ker se popravljat ne splaca. Smeti se pa kopicijo!
Forum je zaprt za komentiranje.