Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Stigma KAŠLJA v javnosti v času kovida

Stigma KAŠLJA v javnosti v času kovida

Ljudje, vsak kašelj ni kovid. Zakašljaš, pa te VSI gledajo. Nekateri kašljamo večino zime, vsi testi vedno negativni. Naj zato ostanemo doma, da nas ne boste gledali kašljati?!

V mojem krogu ljudi s covidom jih je kašljalo zelo malo, suh kašelj, večinoma so bili pa brez kašlja.

Eni kasljamo, ko vdihnemo svez mrzel zrak, pa nismo prehlajeni 🙂

In kihamo, ko stopimo v trgovino in se nam zablesci tista umetna svetloba 🙂

Ja no. Jst sm se uceri morala tok zadrzvat v tegovini da ne kihnem in pac ni slo brez kihanja. Jooj kako so me pogledal pa se ena stara baba mi rece: “drugic pa raj doma ostante”

Haha bomo kmal moral nosit potrdilo s sabo da ne bomo kihal

Res je boljs doma ostat, kot pa hodit pi stacunah in kasljat.  Se dobro, da ni kdo znorel, ker kasljavcev okoli sebe tudi jaz ne maram.

Ki kasjajo na veliko.

Pa,daj,umakni se ze tja nekam za vofal in kasljaj.

Samo ne hodi mi manj kot pet metrov v blizino.

Razlika je, če si kužen ali ne. To vsak zase najbolj ve. Če se bojiš bolezni, nimaš kaj hodit v trgovino in okrog. Niso vsi, ki zgledajo zdravi, tudi v resnici zdravi. Ni problem v kašlju.

Eni kašljajo zaradi astme. Lahko se ti kaj zaleti v grlu (tudi slina) in kašljaš. Itd.

Meni recimo že od jeseni kaplja iz nosu, če sem dlje časa na zraku. Zdaj ko je zunaj blizu ledišča, pa imam itak že po 5 minutah vodeno svečko iz nosu. Začuda mi še nihče od uličnih zdravnikov ni postavil kovidne diagnoze. ?

Kam smo prišli, da se bojimo skoraj lastne sence.

mama ima astmo in je že prej ob določenih pogojih, recimo ko je prišla v topel prostor, trgovino itd začela kašljat, seveda jo gledajo kot da ima najmanj ebolo.

Jest mam refluks, ki me draži h kašlju – okej, zakašljam enkrat ali dvakrat.

In je res za popizdit kako napeto folk odreagira. Danes sem 1x zakašljala v trgovini, dve babnici sta bili skoraj na mestu mrtvi od strahu…

Ogabno je, kako smo stigmatizirani, res.

Odgovor na objavo uporabnika
Oh jej no, 10.12.2021 ob 21:04

Jest mam refluks, ki me draži h kašlju – okej, zakašljam enkrat ali dvakrat.

In je res za popizdit kako napeto folk odreagira. Danes sem 1x zakašljala v trgovini, dve babnici sta bili skoraj na mestu mrtvi od strahu…

Ogabno je, kako smo stigmatizirani, res.

kašljate tako brez da daste nadlaket pred usta, če da , ni čudno da vas vsi gledajo… polno je takih s.inj dan danes kašlja in se davi, brez da bi dal nadlaket pred usta in pljuva svoje izločke naokoli… ogabno.

Glede na to, da je v zaprtih prostorih, kamor sodi tudi trgovina, obvezna maska, malo težko pljuvaš naokoli, mar ne?

Odgovor na objavo uporabnika
noja13, 10.12.2021 ob 21:15

Glede na to, da je v zaprtih prostorih, kamor sodi tudi trgovina, obvezna maska, malo težko pljuvaš naokoli, mar ne?

ne boš verjela jaz vidim ljudi, ki so brez maske v trgovini in potem se še davijo tam… ja vem,da provocirajo namenoma taki… ampak  samo v prejšnjem tednu npr. dva eden v lidlu in eden v mercatorju… potem so tukaj še trgovke-  ki redno nimajo mask na obrazu ne  samo pod nosom, ampak jih imajo na bradi…  pred par dnevi vstopim v takko – prodajalka, ki nas pride skenirat, z masko na bradi in si nekaj  nohte grize na eni roki…

meni je to total zahebavanje naroda – da medtem ko ti mene preverjaš za neke pogoje,da lahko sploh v štacuno stopim, ti sama ne spoštuješ teh pogojev – uiber nespoštljivo… če dodamo zraven pa še to dejstvo, da  smo stranke tiste, ki z nakupi dajemo delo in plačo tem prodajalkam pa še toliko bolj…

poleg tega tudi na cesti, kjer niso obvezne maske srečaš polno takih gn.ojev… s korono so se eni prav namnožili… npr. pr nas na stopnišču v bloku…. lol soseda –  ona se začne redno “davit” od silovitega kašlja ravno, ko stopi na stopnišče iz stanovanja… nihče ne nosi maske tukaj.  nobene roke pred usta, nič…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close