Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Naveličan sem biti kristjan

Naveličan sem biti kristjan

Utrujen sem tega, da vedno ljubim svoje sovražnike, a nikoli ne prejmem ljubezni od drugih. Utrujen sem tega, da še nikoli nisem bil z nikomer intimen. Naveličan sem ravnati z drugimi v rokavicah, ko poskušam upoštevati vsa pravila in vse narediti pravilno. Utrujen sem tega, da ne vem, o čem govorijo moji sodelavci, ko govorijo o glasbi in filmih, ki jih ne morem gledati. Takšen način življenja mi ne ustreza in tega sem se naveličal.

Kako lahko kdo poskrbi, da mu to ustreza?

Tvoj problem. Zakaj pa si sploh padel v take neumnosti.

Etika je pomembna, ne pa morala.

predlagam knjigo Duhovna rast krščanskega človeka, William Faber.

je redka za jo dobiti. trenutno jo nekdo prodaja na bolhi,

drugače jo dobiš v knjižnici, največkrat samo v čitalnici, NUK ti jo posodi za domov.

če napišeš mail, ti lahko pošljem izpiske,

ki ti bodo v veliko tolažbo,

pa spoznanje kje na duhovni poti si, kaj se ti dogaja, zakaj itd.

pogumno naprej, vztrajnost je ena izmed največjih preizkušenj.

Pošlji boga k vragu. Resno, prekolni ga, povej mu, da mu več ne pripadaš, da ga sovražiš. In ne bo imel več oblasti nad tabo. Opusti krščanske navade. Pokazalo se bo kmalu. Bog kot ga vidijo kristjani in muslimani je zlo. Čisto zlo. Osvobodi se bolezni.

Pošlji boga k vragu. Resno, prekolni ga, povej mu, da mu več ne pripadaš, da ga sovražiš. In ne bo imel več oblasti nad tabo. Opusti krščanske navade. Pokazalo se bo kmalu. Bog kot ga vidijo kristjani in muslimani je zlo. Čisto zlo. Osvobodi se bolezni.

naj ti Bog odpusti te besede,

saj si samo ena zelo ranjena duša, polna jeze in bolečine.

Ni ti treba biti bog, imej odnos z Bogom. Dnevno mu poročaj, kako si, kaj se ti dogaja, kaj te jezi, česa si naveličan, kaj bi rad.

Kakšna knjiga Acharye S oz. D.M. Murdock ali pa duhovnika Toma Harpura da Jezus ne obstaja in da je to samo mitologija. Skratka vse pokradeno od egipčanov, grkov, itd in predelano za manipulacijo. Po paganih pa kristjani radi pljuvajo. Skratka v izvoru je bilo vse čaščenje narave in sonca. Bog je bil sonce.

Odgovor na objavo uporabnika
ah daj no, 11.12.2021 ob 01:44

ne vem zakaj sem dobil občutek, da si zelo nesrečen človek.

pa se običajno ne zmotim.

Zavedaj se, da če opustiš odnos z Bogom, se boš še slabše počutil.

Ne upoštevati božjih zapovedi in zakonov, nikogar ne osrečuje.Če imaš vero, imaš tudi upanje, tolažbo in smisel življenja. Življenje brez Boga ni boljše, pač pa slabše. Govorim iz lastnih izkušenj.

ne vem zakaj sem dobil občutek, da si zelo nesrečen človek.

pa se običajno ne zmotim.

to tudi jaz čutim.

za Legendo pa: Jezus ni nobena mitologija, ampak živi Bog.

in če želiš, Ga lahko tudi spoznaš.

bolj me zanima kje je avtor tega zapisa?

zakaj se ne oglasiš, če ti skušamo pomagati?

gregor pl, 10.12.2021 ob 07:19

Utrujen sem tega, da vedno ljubim svoje sovražnike, a nikoli ne prejmem ljubezni od drugih. Utrujen sem tega, da še nikoli nisem bil z nikomer intimen. Naveličan sem ravnati z drugimi v rokavicah, ko poskušam upoštevati vsa pravila in vse narediti pravilno. Utrujen sem tega, da ne vem, o čem govorijo moji sodelavci, ko govorijo o glasbi in filmih, ki jih ne morem gledati. Takšen način življenja mi ne ustreza in tega sem se naveličal.

Kako lahko kdo poskrbi, da mu to ustreza?

Ko se ti bo začelo jebat za vse skupaj, boš šele začel živeti.

Lahko si veren, ne rabiš pa biti religiozen in ideološki sledilec dogem, verskih razlagalcev ali ideologov, duhovnikov in drugih “vseznalcev”, ki ti razlagajo kaj je resnica, kaj je bog, kaj pričakuje od tebe, kaj prepoveduje, kaj dovoljujeje, če lahko smukaš žitno klasje na sabat ali ne …. Takšen restriktiven bog pravil in zakonov je samo nadomestna očetovska figura ali krinka za starševsko avtoriteto, ki je verjetno v tvojem primeru bila zlorabljajoča, sadistična. In to tvoje doživljanje boga še vedno prihaja iz otroštva, kjer vsakemu otroku starši predstavljajo boga. Razvoj terja “žrtve”, mogoče je čas, da te obrambne mehanizme pustiš za sabo in začneš živeti “grešno”.

Utrujen sem tega, da ne vem, o čem govorijo moji sodelavci, ko govorijo o glasbi in filmih, ki jih ne morem gledati.

Začni gledat filme in glasbo, v SP nikjer ne piše, da ne smeš. To ni božji ukaz, to so si prevaranti v kiklah izmislili za kontrolo množic. Še vedno si lahko kristjan, res pa je vprašljivo, če še boš kristjan, ko/če boš enkrat podvomil še v vse ostalo, kar so ti prodali vatikanski manipulatorji. Ampak ni nujno, da ne boš.

Ljubimo lahko samo tiste, ki si zaslužijo, ne rabiš oz. ne smeš imeti rad vsakega “kretena”, ker potem te bo vsak izkoristil in zlorabil. V tem poskusu, ko bi rad imel “vse ljudi” rad, gre verjetno spet za neizpolnjeno otroško željo, da bi te imeli starši radi, da če boš ti imel njih rad, ti bodo vračala pozitivna čustva, do česar pa verjetno nikoli ni prišlo?

Ti sovražniki, ki jih omenja Jezus niso neki zunanji ljudje, ampak delci ali “senčne entitete” lastne psihologije, ki ti onemogočajo, grenijo in zavirajo življenjski potencial s spodjedanjem samozavesti – te sovražnike imej rad – to je samega sebe, tako da sprejmeš vse svoje slabost, pomanjkljivosti, da ne zahtevaš od sebe perfekcionizem,  ne da si “popoln” (potvorjen), kakršnega te želi religija, kakšen želiš biti, da bi ugajal okolici , staršem , drugim….

MATJAZKO, 12.12.2021 ob 00:51

Ljubimo lahko samo tiste, ki si zaslužijo, ne rabiš oz. ne smeš imeti rad vsakega “kretena”, ker potem te bo vsak izkoristil in zlorabil. V tem poskusu, ko bi rad imel “vse ljudi” rad, gre verjetno spet za neizpolnjeno otroško željo, da bi te imeli starši radi, da če boš ti imel njih rad, ti bodo vračala pozitivna čustva, do česar pa verjetno nikoli ni prišlo?

Ti sovražniki, ki jih omenja Jezus niso neki zunanji ljudje, ampak delci ali “senčne entitete” lastne psihologije, ki ti onemogočajo, grenijo in zavirajo življenjski potencial s spodjedanjem samozavesti – te sovražnike imej rad – to je samega sebe, tako da sprejmeš vse svoje slabost, pomanjkljivosti, da ne zahtevaš od sebe perfekcionizem,  ne da si “popoln” (potvorjen), kakršnega te želi religija, kakšen želiš biti, da bi ugajal okolici , staršem , drugim….

Dobro si napletel po logiki svojo tezo vendar pa temu ni tako.

Dobesedno je mislil, da ljubi sovražnika in tistega kretena, ki si ga omenil. Namreč kreten naj bi ga na križ pribijal. (TISTI, KI SAMO OPRAVLJA SVOJO “SLUŽBO”).

Zakaj ljubiti sovražnika je bilo že povedano nekako, le kakšna čast vam gre če ljubite samo tiste, ki vas ljubijo?

Torej,kot je omenjeno pravo plačilo pride ko je delo opravljeno in si ga zaslužimo.

Kaj si zaslužimo? Zaslužimo tisto, kar smo dosegli.

Pri razkritju kdo je bil kdo, kdo si bil ti, kdo je bil sovražnik , kaj je bilo sovraštvo in da je to izviralo iz neznanja, nezaupanja, ne ljubečnosti se bo pokazalo, kdo je bil v zmoti. Tisti, ki je bil v zmoti bo zato imel sram, tisti, ki pa ni bil in se je držal svoje srčnosti in ta njega pa se ni spremenil ne prej in ne potem ter tako tudi ni bil v zmoti s tem pa je dosegel veličino tako v nebesih, kot na zemlji.

Zato, kdor se zadnji smeje se najslajše smeje. Ni sramu, ni krivde in ni nečastnosti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close