Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek smrad iz spodnjega stanovanja

smrad iz spodnjega stanovanja

Letos smo dobili nove sosede in do sedaj spoh nisem vedela, kako močno prehaja vonj iz spodnjega stanovanja v zgornjega (našega).

Prej 12 let niti 1x nisem v svojem stanovanju zavohala kakršnegakoli smradu po kuhanju ali čikih, sedaj pa dnevno, vsak božji dan… meni se bo zmešalo. Že tako sem občutljiva na vonjave, smrad me pa ubija. Smrdi po kuhanju, po čebuli, po paprikah, po dreku in bruhanju, po nekih njihovih norih specialitetah, to ja za kozlat… in najhuje od vsega je cigaretni dim. Pa kva to kadijo??? To tako smrdi, oprane cunje mi zasmrdijo, otroška soba smrdi, vse smrdi, celo stanovanje smrdi… ne morem preluftat, ne gre.

Zato sem pa vgradila ventilator v hodniku (smo v hiši) in na stopnišču vgradili zračnik na strop, speljali ven na streho (zračnik), oblepila vhodna vrata še dodatno s trakom, vedno vklopim še napo v kuhinji, špricam dišave po stanovanju, prižigam dišeče sveče… sej se že s tem zastrupljamo… noro… ne pomaga, kljub vsemu, vonj prileze not k nam in to prvo v hodnik, iz stopnišča… Nobene logike.

Povedali smo jim in zatrjujejo, da vklapljajo napo, da luftajo, da ne odpirajo vrat na hodnik, da ne kadijo v stanovanju… bla bla…

Kako potem je možno, da prej, ko smo imeli druge sosede, nikoli ni smrdelo, če se je vohalo kuhanje, je prišlo samo do hodnika in nam pred vrata, zakaj zdaj vse rine not??

Ni mi jasno, res. Vem samo, da bom, zaradi smradu, doživela živčni zlom. Zato ker smo postali talci, ker noben ukrep ne deluje, ker ne vem več, kaj narediti.

Tudi mi smo imeli enak problem, smrdelo je skozi napo v kuhinji in zračnik v kopalnici. Rešil sem tako, da sem vgradil loputo v zračnik, ki se odpira samo, ko naš ventilator deluje, drugače je zaprta. Enostavna in poceni rešitev, če je to vir smradu.

In, kaj bi ti rada, da nehajo kuhat? V to zgodbo pa res zelo težko verjamem. Da na hodnik smrdi, še, ostalo pa ne. Preden je znancu počila aneurizma v glavi, za katero niti ni vedel, je imel vonj zelo močan, da je težko funkcioniral- si bolna?

Odgovor na objavo uporabnika
kako je to mogoče!?, 08.12.2021 ob 10:59

Letos smo dobili nove sosede in do sedaj spoh nisem vedela, kako močno prehaja vonj iz spodnjega stanovanja v zgornjega (našega).

Prej 12 let niti 1x nisem v svojem stanovanju zavohala kakršnegakoli smradu po kuhanju ali čikih, sedaj pa dnevno, vsak božji dan… meni se bo zmešalo. Že tako sem občutljiva na vonjave, smrad me pa ubija. Smrdi po kuhanju, po čebuli, po paprikah, po dreku in bruhanju, po nekih njihovih norih specialitetah, to ja za kozlat… in najhuje od vsega je cigaretni dim. Pa kva to kadijo??? To tako smrdi, oprane cunje mi zasmrdijo, otroška soba smrdi, vse smrdi, celo stanovanje smrdi… ne morem preluftat, ne gre.

Zato sem pa vgradila ventilator v hodniku (smo v hiši) in na stopnišču vgradili zračnik na strop, speljali ven na streho (zračnik), oblepila vhodna vrata še dodatno s trakom, vedno vklopim še napo v kuhinji, špricam dišave po stanovanju, prižigam dišeče sveče… sej se že s tem zastrupljamo… noro… ne pomaga, kljub vsemu, vonj prileze not k nam in to prvo v hodnik, iz stopnišča… Nobene logike.

Povedali smo jim in zatrjujejo, da vklapljajo napo, da luftajo, da ne odpirajo vrat na hodnik, da ne kadijo v stanovanju… bla bla…

Kako potem je možno, da prej, ko smo imeli druge sosede, nikoli ni smrdelo, če se je vohalo kuhanje, je prišlo samo do hodnika in nam pred vrata, zakaj zdaj vse rine not??

Ni mi jasno, res. Vem samo, da bom, zaradi smradu, doživela živčni zlom. Zato ker smo postali talci, ker noben ukrep ne deluje, ker ne vem več, kaj narediti.

So preprosto ene družine, ki zasmradijo komplet blok. To pražijo svega i svašta, čebula i česen za zajtrk do večerje, kadijo neke crnogorske cigare, rigajo, prdijo, bruhajo, alkoholizirajo, ropotajo, svirajo.. Pač hočejo bit center pozornosti v bloku, velikokrat pač nezavedno.

Odgovor na objavo uporabnika
čičerika, 08.12.2021 ob 11:50

In, kaj bi ti rada, da nehajo kuhat? V to zgodbo pa res zelo težko verjamem. Da na hodnik smrdi, še, ostalo pa ne. Preden je znancu počila aneurizma v glavi, za katero niti ni vedel, je imel vonj zelo močan, da je težko funkcioniral- si bolna?

Ok, ko bi prejšnji sosedi ne kuhali, pa bi razumela, da prej ni smrdelo. Ampak so. In veliko pekli in vse… pa nič nisem zavohala. Tudi kadili so in do nas ni prišlo, ker so res kadili izključno na balkonu. Pač zapreš ta čas in ok. Tuki pa najprej zavohaš na našem notranjem hodniku. In to take nore vonjave, kot da si neki drugi narodi not živijo, da kuhajo na odprtem ognju, ne vem, ne znam razložiti… Ne smrdi samo meni osebno, smrdi vsem nam v družini. Mlajši hčeri gre kar na bruhanje.

In človek bi še prenesel, da se dogaja to, ko nas ni doma, ko smo v službi, ker njihova gospa je doma, gospodinja. Neee, to se razkuhajo ob 17h popoldne, tako da smo dobri dokler oni dol ne grejo spat. Do polnoči, po navadi.

A sploh uporabljajo kuhinjsko napo? Ker nekateri imajo zadržke glede tega. Ne moti jih 2 kW porabe čez poletje za klimo, jih pa moti nekaj-10 W porabe med kuho pri motorju za vetrnico od nape.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close