Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Natrgana obnohtna koža

Natrgana obnohtna koža

Že nekaj časa se mi na rokah ob nohtih trga obnohtna kožica, tudi do krvi, največ pa samo trda suha koža. Vse razkuževanje v trgovinah tudi ne pomaga.

Kako naj obnovim v lepo obnohtno kožo?

Običajno je to znak dehidracije. Dovolj piješ?

V teh časih so tudi ta razkužila problem. Dobra krema in olje za kožico okoli nohta.

Kakšno dobro olje za obnohtno kožico si nabavi in bodi dosledna z mazanjem. Ter kremo za roke obvezno. Razkužila so obup.

To se baje pojavi tudi ob pomanjkanju določenih vitaminov. Meni se zdi, da se mi situacija izboljša, kadar jem več sadja, predvsem jabolka, pomaranče…

Pomanjkanje vitamina C in skupine B.

Za mehansko ureditev pa: maščoba ( lahko navadno kokosovo olje – saj ima tudi protivnetni in razkuževalni učinek – nikakor tega predela obremenjevati še z razkužili, ker zaradi dodanega alkohola in kemikalij še bolj izsušujejo kožo), ali pa ognjičevo/arnikino mazilo.  Po vsakem  umivaju rok. Pa se bo uredilo v nekje 10-14ih dnevnih.

glicerinska krema za roke in med zmešaš s prsti. namažeš roke oblečeš čez bombažne rokavice pustiš čez noč. zjutraj bodo rokice  nežne kot dojenčkova ritka.

Krema za roke ne pomaga nohtom. Olivno olje in masiraj

Od essence svinčnik z oljem za nohte in kožo pomaga najbolj, namaži zvečer. Pa maži roke s kremo čimvečkrat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close