Boljša hrana za praznike
Boljša hrana?
Malo pršuta pa kakšno kozarec bi poskusila. Vložene kisle gobice so se mi za praznike zalustale.
Za Silvestra piščančji zrezki kot Cordoba blue ( kuro za zadnji dan leta ker praska nazaj) in svinjska pečenka ( ker pujs rije naprej).
Pa potico iz orehov!
Upam, da mi uspe vse nabaviti. To leto nam gre kar bolj za nohte odkar je šla firma cugrunt in upam da iz stečajne mase dobim dve še neizplačanih plači.
Ne delajte se norca iz belega kruha.
Bakala – samo je v osrednji Sloveniji težko kupiti dobrega. Če kdo ve kje kupiti, naj prosim napiše.
Tatarca bom naredila sama – imamo podoben problem kje kupiti dobrega.
Mož ima rad pršut- tako da ga kupimo enkrat letno za praznike.
Kruh bo domač. Prav tako vložena kisla zelenjava. Kupili bomo le olive.
Drugače pa klasično potica in pecivo. Potica bo potratna (naročim pri lokalni kmetiji). Pecivo bodo sigurno domači piškoti. Otroci imajo najraje navadne, narejene iz testa za linške piškote. Razmišljam da bi spekla panatone. Bom videla ce bo čas dopuščal.
Zraven paše še kozarec dobrega vina, za novo leto pa penine.
Za prvega v letu pa sarma, da nas malo prečisti.?
Neprijavljena, 05.12.2021 ob 15:19
Bakala – samo je v osrednji Sloveniji težko kupiti dobrega. Če kdo ve kje kupiti, naj prosim napiše.
Tatarca bom naredila sama – imamo podoben problem kje kupiti dobrega.
Mož ima rad pršut- tako da ga kupimo enkrat letno za praznike.
Kruh bo domač. Prav tako vložena kisla zelenjava. Kupili bomo le olive.
Drugače pa klasično potica in pecivo. Potica bo potratna (naročim pri lokalni kmetiji). Pecivo bodo sigurno domači piškoti. Otroci imajo najraje navadne, narejene iz testa za linške piškote. Razmišljam da bi spekla panatone. Bom videla ce bo čas dopuščal.
Zraven paše še kozarec dobrega vina, za novo leto pa penine.
Za prvega v letu pa sarma, da nas malo prečisti.?
Dober bakala(r) dobiš v ribarnici v BTC. Pa tudi v SParu je dober. Včasih je bil dober tudi v Hoferju, a so zdaj zamenjali dobavitelja in tega še ne poznam.
Ravno zaradi občutka, da itak skozi celo leto jemo dobrote – in zaradi nagnjenosti k plavanju proti toku – sva se že par let nazaj odločila za praznični minimalizem; Npr novoletna večerja – par kosov krompirja v oblicah + zrezek svežega lososa. Plus kozarec dobrega vina.
Potrudiva se pri opremi mize in kvalitetnemu kuhanju.
Je dobro, je dovolj in je kvalitetno. Ne obremenjuje kuhinje, niti želodca. Priporočam minimalizem v katerikoli obliki.
Jaz pa nič drugače ne jem kot ob drugih dneh. Nobenih slavnostnih večerij, nobenega hudega šopinga.
Včasih sem v decembru nabavila polno sladkarij, zdaj pa se odvajam od sladkarij tako, da to odpade :).
Živim sama, peciva, piškotov itak ne pečem. Okrašujem tudi ne. ALkohola pa ne pijem.
Aja: Losos minimalizem?
nič posebnega, 05.12.2021 ob 18:12
Jaz pa nič drugače ne jem kot ob drugih dneh. Nobenih slavnostnih večerij, nobenega hudega šopinga.
Včasih sem v decembru nabavila polno sladkarij, zdaj pa se odvajam od sladkarij tako, da to odpade :).
Živim sama, peciva, piškotov itak ne pečem. Okrašujem tudi ne. ALkohola pa ne pijem.
Aja: Losos minimalizem?
Ja. Majhna količina enostavne jedi.
Forum je zaprt za komentiranje.