Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kava in želodec kaj je manjše zlo

Kava in želodec kaj je manjše zlo

Kava z mlekom in brez sladkorja

ali

črna kava z malo sladkorja

Kaj je boljša kombinacija za želodec?

že celo življenje pijem kave na vse mogoče načine. Od capocina do turške kave. Z mlekom, smetano, kardamomom … Do sedaj nobenih težav z želodcem. To je vse odvisno od posameznika do posameznika.

Oboje je isti šit, ampak meni bolje dene kava z mlekom in s sladkorjem!

Črna kava s špricem smetane za kavo – pa ščepec mletega kardamoma ali cimeta…;  pa prej za želodec še kak antacid 20mg – npr. Nolpaza….Nikoli pa turške kave – je ne maram. na kafetjero, aparat na ročko, ko sproti zmelje, ali pa filter kavo, včasih tudi liofilizirano ( najraje Nesscaffee Cap Colombie in različica filter).

Zame sladkana kava ni kava. Po sladkani kavi me pa “grize” po želodcu, ja.

Z rastlinskim mlekom.

Jaz sicer ne razumem, zakaj kdo pije karkoli drugega kot turško brez vsega, ampak ok.

če imaš težavo s preveč kilsine, ti v vsakem primeru v vsaki kombinaciji kava dvigne kislino še dodatno. PREVEČ kisline pa povzroča tudi stres- jeza, sovraštvo, zamere………..ki vse povzročajo tanjšanje želodčne sluznice in posledično pekoč občutek. Kislina v želodcu mora biti, ker ta razgradi beljakovine- meso npr. ampak če te peče, bo treba na dieto in želodcu dati možnost da se sam pozdravi. Mi naturopati imamo posebno zdravilo- naravno seveda, ki c tem času ko damo želodcu čas za samozdravljenje, ustavi izločanje pepsina v želodec, da ne peče in da damo telesu nekaj časa da se pozdravi.

Odgovor na objavo uporabnika
NATUROPAT301, 05.12.2021 ob 11:42

če imaš težavo s preveč kilsine, ti v vsakem primeru v vsaki kombinaciji kava dvigne kislino še dodatno. PREVEČ kisline pa povzroča tudi stres- jeza, sovraštvo, zamere………..ki vse povzročajo tanjšanje želodčne sluznice in posledično pekoč občutek. Kislina v želodcu mora biti, ker ta razgradi beljakovine- meso npr. ampak če te peče, bo treba na dieto in želodcu dati možnost da se sam pozdravi. Mi naturopati imamo posebno zdravilo- naravno seveda, ki c tem času ko damo želodcu čas za samozdravljenje, ustavi izločanje pepsina v želodec, da ne peče in da damo telesu nekaj časa da se pozdravi.

Katero je to naturopatsko zdravilo?

kavoljubiteljstvo, 05.12.2021 ob 11:25

Črna kava s špricem smetane za kavo – pa ščepec mletega kardamoma ali cimeta…;  pa prej za želodec še kak antacid 20mg – npr. Nolpaza….Nikoli pa turške kave – je ne maram. na kafetjero, aparat na ročko, ko sproti zmelje, ali pa filter kavo, včasih tudi liofilizirano ( najraje Nesscaffee Cap Colombie in različica filter).

Zame sladkana kava ni kava. Po sladkani kavi me pa “grize” po želodcu, ja.

Ja.

Al pa pij kavo in mleko loceno, tako doma kot zunaj narocis.

En šljuk kave, en mleka in ponavljaj.??

Tako sem jaz delala doma, zunaj narocila.

Zelodec hvalezen.?

Zdaj sem pa na zitni kavi s kokosovim mlekom.?

Šnelca_783, 05.12.2021 ob 13:41

Ja.

Al pa pij kavo in mleko loceno, tako doma kot zunaj narocis.

En šljuk kave, en mleka in ponavljaj.??

Tako sem jaz delala doma, zunaj narocila.

Zelodec hvalezen.?

Zdaj sem pa na zitni kavi s kokosovim mlekom.?

ne pijem kravjega mleka; to je hrana za teličke –  če pa že “latte” kava pa z mandljevim mlekom ki je brez tovarniško dodanega sladkorja.

kavoljubiteljstvo, 05.12.2021 ob 14:03

ne pijem kravjega mleka; to je hrana za teličke –  če pa že “latte” kava pa z mandljevim mlekom ki je brez tovarniško dodanega sladkorja.

In ker ljudje ravno ne vedo, da ravno kravje mleko v kavi je tisto, ki  povzroča povečano izločanje želodčnih sokov, dvigh kisline  dosti več in bolj, kot kava sama.

Stresna, 05.12.2021 ob 13:36

Katero je to naturopatsko zdravilo?

to je GEMODERIVAT figovih brstov, ki zaustavi protonsko črpalko na naraven način. Vzameš 15 minut pred jedjo na prazen želodec, torej pred tem 2 uri ne smeš nič užiti 25 kapljic. Deluje 100%. Narejen je iz figovih bratov, rastlinskega prehrambenega glicerola in 96% alkohola. Daš v 1 dcl vode.

kavoljubiteljstvo, 05.12.2021 ob 14:05

In ker ljudje ravno ne vedo, da ravno kravje mleko v kavi je tisto, ki  povzroča povečano izločanje želodčnih sokov, dvigh kisline  dosti več in bolj, kot kava sama.

To je bilo misljeno za avtorja da pije loceno kavo in mleko.

Tudi ne pijem mleka za vrsto let. Zunaj pa mi naredijo zitno kavo z rizevim mlekom.

Prej pa sem malo mleka posebej ali raje stepeno smetano.?

Avtor pa pomoje misli na navadno mleko, ne rastlinsko.

Najraje imam kokosovo mleko, hoferjevo, ni presladko.

Najslabša kombinacija sta kravje mleko in kava pravijo. Meni ne sede več ta kombinacija. Črna kava in sladkor zaenkrat.

Najboljša je itak črna močna brez vsega, vse drugo so le neki napitki. Mogoče si občutljiva na mleko, probaj mleko zamenjati z kokosovim maslom. Nekateri dodajajo v kavo kurkumo in celo poper. Eksperimentiraj!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close