Slovenci rešujemo Avstrijce
Kaki pusiji so Avstrijci. Politiki hodijo po njih pa nič. Otroci se morajo testirat trikrat na teden. Oni nič odpora. Zdaj so jim dali lockdown pa kar prenašajo. Napovedali obvezno cepljenje, še kar nobenega resnega odziva.
Nas Slovencev je gor bolj malo, apmak se borimo za svoje pravice in ja tudi za njihove pravice.
Več ni treba reči, in btw , sem Slovenka, ki živim in delam v Avstriji.
Seveda ne, kot zadnja rupa v kakšnem lagerju, kaki Magni za trakom,ali kaka čistačica.
So seveda tudi krasni ljudje,ki delajo v teh službah, medtem tisti, ki ste večinoma na AMS-ju ,tako kot ti in člani tvoje horde , niste vredni biti tu gor.
Še kaj?
Tudi meni ni jasno. Že skoraj celo leto tiščijo otrokom trikrat na teden te teste, starši pa nič.
Gremo na proteste proti lokdownu, obveznemu cepljenju, pa skoraj sami tujci. Avstrijcem se na da riti dvigniti.
Zdaj, ko se bo uvedlo obvezno cepljenje, je vseeno malce več Avstrijcev šlo na proteste, a vendar še vedno malo. Kar sklonijo glavo in naredijo, kar jim rečejo. V naši firmi so se Avstrijci vsi pocepili, samo mi Slovenci imamo pamet in se temu upiramo.
kot ste vi,rovtarji izza meje.
Čehov pa v Avstriji praktično ni. Nehajte si izmišljevati, modeli z osnovno šolo,pa se česa naučite.
Pustite vendar te svoje službe in jih pustite Hrvatom, ki si že delajo mrežo tule. In imajo prav, jih bom podprla, kjer se bo dalo. So vsaj pošteni in neproblematični ljudje.
Vi , trotli, pa…adijo. široko vam polje :):):)
Seveda so Čehi v Avstriji. Delam na Tirolskem in jih je kar nekaj. Pa prej sem delala v Sp. Avstriji, Waldviertel, polno Čehov. Res pa, da Čehi niso taki zdraharji kot Slovenci. To se pa strinjam.
Se je pametno Slovencu ognit. Ne daj bože, da prideš v službo v Avstriji in da ti je slučajno Slovenec nadrejen. Si adijo.
Pa ti slovenski zdraharji so pretežno pendlerji iz MB in okolice.
pa rup tam okoli, no tudi nekaj seljakov iz MB se najbolj kurči.
Male pičkice, nepomembni tudi doma,se nekaj bunijo. Seveda samo tu, na forumu in še kakem drugem, ko pa so v Avstriji, tiščijo svoje glupe buče do kolen dol.:):)
In zjutraj še pred osmo,ko se odprejo vrata, zmrzujejo pred Teststrasse,da se pridno stestirajo,da lahko spet pridejo pridno in ponižno delat za tekoči trak v Magni:):):)
Eh, sama gamad.
Drugi Slovenci pa so že zdavnaj cepljeni in živijo normalno,pošteno življenje v državi, ki jim nudi preživetje. Taku butlji pa bi brez Avstrije že zdavnaj pocrkali v svojih zahojenih zaselkih.
Jebi ga, vsak po svoje, eni so ljudje, ti ,ta glasni pa so samo polljudje. Ko je Bog pamet delil, so štrajkali :):):)
Seveda so Čehi- zanimivo,, 04.12.2021 ob 18:46
ko sem bila na Tirolskem, sem srečala le Madžare in Slovake.
Ja,Hrvetov še ni bilo, so potrebovali vize. Ampak,da so prišli tudi Čehi? To je pa zanimivo.
Kje na Tirolskem pa si?
Jaz sem bila tja do Mayerhofna, pa Gerlos ipd. Lepi kraji, ampak sneženi:):)
Jaz sem še bolj na zahod od Zillertala.
Hrvati so imeli neko omejitev, mislim,da makimalno 4 mesece? Tako, da za zimsko sezono se je kar izšlo. Zdaj so jim pa sprostili.
Ja, tudi Čehi so. Pa Španci, Nizozemci… vse mešano. Zdi se mi pa, da je največ Madžarov. Teh je pa res veliko.
Ogromno je pa, seveda, Turkov. Teh je pa res ogromno.
Aja, to pišem za zimske sezonce.
Drugače pa dosti Čehov je ob meji z AT, jaz sem bila tam Waldviertl.
Seveda so Čehi- zanimivo,, 04.12.2021 ob 19:03
Kakšno imate pa zdaj doli? No, tam gori na levi, sem hotela vprašat 🙂
Kaj je s hoteli, tu beremo, da sme biti samo dnevna smuka. Bo šlo skozi sezono?
Jaz upam, da bo šlo. Pri nas še ni odprto. Se pa zaradi lockdowna zaenkrat ni nič kaj spremnilo, ker itak ni bil plan, da se odpre kaj prej. Gre za bolj malo smučišče.
Vsekakor močno, močno upam, da se bo izšlo kar ok. Lani je bilo hudo okrnjeno. Veliko sezoncev nas ni dobilo službe oz. nekateri smo bili kasneje klicani pa smo si že kaj drugega našli. Letos pa so me poklicali. Vidim pa, da na sploh veliko delavcev iščejo. Zgleda, da si je marsikdo kaj drugega našel.
No ja, v bistvu še nisem tam :).
Seveda so Čehi- zanimivo,, 04.12.2021 ob 19:15
Ja, drži. Veš kaj, želim ti, da najdeš dobro ,stalno službo v teh lepih krajih. Zaradi te smotane korone je res vse drugače. Morda kake vlečnice, kake trgovine s prehrano, kaki Imbissi , morda kake privat družine…išči, ne vrzi puške v koruzo.
Srečno!
Hvala.
Za zima itak imam. Potem pa upam, da najdem kaj stalnega. Tole sezonsko je bolj švoh. Zimsko sezono imam sicer ok, ampak poletno imam pa bedno.
Forum je zaprt za komentiranje.