Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Operacija žolčnih kamnov – kako dolgo?

Operacija žolčnih kamnov – kako dolgo?

Kako dolgo ste bili v bolnici in kako dolgo je trajalo okevanje doma?

Bolnica 5 dni (ker sem dobil vnetje, sicer bi bilo samo 1 – 2 dneva), doma sem pazil še kakšnih 10 – 20 dni.

Odgovor na objavo uporabnika
rok-1, 03.12.2021 ob 12:15

Bolnica 5 dni (ker sem dobil vnetje, sicer bi bilo samo 1 – 2 dneva), doma sem pazil še kakšnih 10 – 20 dni.

Hvala.  Laraskopsko? So bili v mirovanju ali si že imel napade, ko si šel na operacijo?

Jaz sem imel ob sprejemu v bolnico že hudo vnetje, 11 dni bolnice, doma še mesec bolniške.

prvi dan hospitalizirana, drugi dan operirana (lap), tretji dan odpuščena. nato 2 tedna bolniške.

čekdisout, 03.12.2021 ob 12:25

prvi dan hospitalizirana, drugi dan operirana (lap), tretji dan odpuščena. nato 2 tedna bolniške.

Kakšne pa si imela težave, da si sploh šla?

Moji so še v mirovanju, nimam vnetja, me pa boli in zbada. Rada bi čim prej uredila, da se ne zakomplicira.

lara726, 03.12.2021 ob 12:19

Hvala.  Laraskopsko? So bili v mirovanju ali si že imel napade, ko si šel na operacijo?

Laparoskopsko, ja. Par napadov sem imel prej, v trenutku operacije je bilo pa vse skupaj v mirovanju in operacija preventivna – ker mi je kolega zdravnik povedal, da če se ne operira, ne bo nikoli bolje in bo vedno prisotno tveganje napada.

lara726, 03.12.2021 ob 12:30

Kakšne pa si imela težave, da si sploh šla?

Moji so še v mirovanju, nimam vnetja, me pa boli in zbada. Rada bi čim prej uredila, da se ne zakomplicira.

imela sem dva napada, pri prvem so mi diagnosticirali kislino v želodcu, pri drugem čez pol leta sem sama pogruntala, da so žolčni kamni, šla samoplačniško na UZ, so mi jih potrdili, nato do osebne zdravnice, ki mi je zrihtala napotnico za operacijo.

če te boli in zbada, so za odstranit. če čakaš na vnetje, bo štala, ker dokler imaš vnetje, načeloma nočejo operirat sploh.

cel kup ljudi sploh ne ve, da ima kamne, ker nimajo problemov. tisti so za pustit pri miru. kakor hitro pa se začnejo problemi, pa je bolje, da jih daš ven. ker ne želiš, da pride do napada, tisto je muka za popyzdit.

Hvala vsem za pomoč.

Hospitalizirana in operirana prvi dan, odpuščena že drugi dan. Laparoskopsko. Sicer vnetja nisem imela, sem pa imela noro hude bolečine skoraj tri leta in sem trpela nečloveške bolečine. Držala sem se diete kake tri tedne. Bolečin nimam in upam, da v tudi v prihodnje ne. Včasih imam napihnjen trebuh od junk fooda. Poznam nekaj ljudi ki določene hrane ne morejo več jesti po operaciji. Jaz normalno jem vse kot pred operacijo.

Čimprej pojdi na operacijo. Meni je žal, da sem toliko časa odlašala. Opozorilo, lahko se zelo zrediš, če se ne paziš. Jaz sem pridobila kakih 20 kg:-(

2022, 03.12.2021 ob 22:36

Hospitalizirana in operirana prvi dan, odpuščena že drugi dan. Laparoskopsko. Sicer vnetja nisem imela, sem pa imela noro hude bolečine skoraj tri leta in sem trpela nečloveške bolečine. Držala sem se diete kake tri tedne. Bolečin nimam in upam, da v tudi v prihodnje ne. Včasih imam napihnjen trebuh od junk fooda. Poznam nekaj ljudi ki določene hrane ne morejo več jesti po operaciji. Jaz normalno jem vse kot pred operacijo.

Čimprej pojdi na operacijo. Meni je žal, da sem toliko časa odlašala. Opozorilo, lahko se zelo zrediš, če se ne paziš. Jaz sem pridobila kakih 20 kg:-(

3 leta so te pustili čakat brez ultrazvoka?

čekdisout, 03.12.2021 ob 12:50

imela sem dva napada, pri prvem so mi diagnosticirali kislino v želodcu, pri drugem čez pol leta sem sama pogruntala, da so žolčni kamni, šla samoplačniško na UZ, so mi jih potrdili, nato do osebne zdravnice, ki mi je zrihtala napotnico za operacijo.

če te boli in zbada, so za odstranit. če čakaš na vnetje, bo štala, ker dokler imaš vnetje, načeloma nočejo operirat sploh.

cel kup ljudi sploh ne ve, da ima kamne, ker nimajo problemov. tisti so za pustit pri miru. kakor hitro pa se začnejo problemi, pa je bolje, da jih daš ven. ker ne želiš, da pride do napada, tisto je muka za popyzdit.

quote id=”22464555″][/quote]

Ni čisto res, da se žolčnik pusti pri miru, če nimaš nobenih težav, bolečin oz. napadov. Moj žolčnik je bil poln drobnih kamenčkov. Ampak nikoli nobebih napadov ali bolečin. Kamenčkevv žolčniku so odkrili po naključju. So mi rekli, da je bolje, da ga odstranijo, ker sicer se lahko razvije rak na jetrih. Da včasih so to puščali pri miru, dokler ni pacient imel težav, ampak zdaj, po novi doktrini, pa vseeno odstranijo cel žolčnik.

Meni so ga (laparoskopija), 2 dni v bolnici, potem še 3 tedne bolniške doma.

Po vec napadih bolecine sem se odlocila za operacijo, laparaskopsko –  kljub nekim oviram, naslednji dan domov, bolniska dva tedna.

Sedaj nimam nobenih tezav, lahko jem vse.

Tudi jaz opazam porast teze, pa sem bolj pripisala menopavzi in jojo, ker sem pred operacijo shujsala skoraj 10kg. Mislite, da je v resnici zaradi odstranitve zolcnika?

lara726, 05.12.2021 ob 10:00

3 leta so te pustili čakat brez ultrazvoka?

Ne. Istega leta, ko sem dobila začetne napade, sem šla na UZ. Vednar operacije nisem želela, sem mislila, da bo minilo s pravilno prehrano kar seveda bolečine niso izginile. To niso kot ledvični kamni ki lahko izginejo brez posegov, žal.

Odstanila, 05.12.2021 ob 11:44

Po vec napadih bolecine sem se odlocila za operacijo, laparaskopsko –  kljub nekim oviram, naslednji dan domov, bolniska dva tedna.

Sedaj nimam nobenih tezav, lahko jem vse.

Tudi jaz opazam porast teze, pa sem bolj pripisala menopavzi in jojo, ker sem pred operacijo shujsala skoraj 10kg. Mislite, da je v resnici zaradi odstranitve zolcnika?

Seveda se lahko zrediš zaradi odstranitve žolčnika.

2022, 05.12.2021 ob 15:26

Seveda se lahko zrediš zaradi odstranitve žolčnika.

Kako veš, izkušnje, vir?

Kako ste ostali s težo po odstranitvi žolčnika?

Ostali, 05.12.2021 ob 21:06

Kako ste ostali s težo po odstranitvi žolčnika?

Teža po odstranitvi: če ne paziš kaj ješ, se zrediš. Žolčnik imaš ali ne.

Isto. Teža niha v plus in minus – enako kot prej.

Se odstrani cel žolčnik ali samo kamni?

Ne morejo odstaniti samo kamnov, vedno tudi zolcnik.

Ni hec žolčni kamen…. jaz sem odlašal, dokler mi ni šel naprej in se zataknil v izvodu. Posledično sem dobil vnetje slinavke in imel tako krvno sliko, da so na oddelku samo čakali, kdaj bo slinavka počila in bom padel v komo. Operacija, nekaj dni na aparatih in hranjenje po cevki v žilo, potem je šlo na bolje, počasi prepečenec, pa jogurt, pa juhice . Meni, ki tako rad dobro jem 🙂 Še eno leto po tem se držim diete, ker ne želim ponovit kaj takega….

Ne odlašajte, meni se je izšlo, bil sem pa zelo blizu tega, da se ne bi.

saj to me zanima, a žolni kamen odstranijo skupaj z žolnikom, ali je to odvisno od velikosti kamna. A li ga lahko razbijejo z ultrazvokom, ali je nujna operacija.

Vedno se odstrani cel žolčnik s kamni! Ni nobene izjeme.

Pride potem do kakšnih težav v telesu, ker ni žolčnika?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close