Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ali tla raje pometate ali sesate?

Ali tla raje pometate ali sesate?

Jaz raje metlo primem v roke. Sesalec res redko uporabim.

Pa vi?

Hojla,

jaz ne eno in ne drugo. Sprva metla, ma to se je kadilo u 3pm, da se mi je skoraj zmešalo zraven, pa še moj ga je takrat full pil. No potem sem šla na mokri in suhi sesalec. Morm rečt, da je bil suhi kar vredu, ampak ja lepše ga je potegnit na mokro. Ma nazadnje sem tudi sesalec čist od.jebala. Kaj mi če vsa ta navlaka u 3pm. mile materine božje? Potem sem neekaj časa tuhtala kwa nardit, in se odločila, da bom od sedaj samo še lizala. Če tudi z lizanjem ne bo šlo, razmišljam, da se obesim! Tako da ja – probaj z jezikom lizat, pa viel spass kleine Bi.tch 😉

Odgovor na objavo uporabnika
Tla, 02.12.2021 ob 22:29

Jaz raje metlo primem v roke. Sesalec res redko uporabim.

Pa vi?

Nimam klasicne metle, ampa en tak nastavek za tiste suhe sli mokre robcke za tla in pocistim s tem. Mokri mi nido vsec, ker puscajo lise, suhi do pa super, poberes vse, a se ne prasi okoli.

Sesalec pa 1x na teden.

Metla + pomivanje. Klasičnega sesalca sploh nimam, ker nimamo tepihov. Tako da smeti pometem, vsaj po robovih potegnem vsak dan, vsake par dni zalaufam robotka, ki mi pomije, tu pa tam se še pa le spomnim na viledino metlo in pomijem na mokro “na roke”.

Metla, ročni sesalec, ornk sesalec. Pometem vsak dan, z ročnim posesam kupček, ki ga naberem z metlo, 1x na teden pa dobro presesam in pomijem.

Odvisno od smeti: večje kose pometem (npr.drobtine), ker je lažje in hitreje; za prah je definitivno sesalec.

Najbolj mi gre na jetra pomivanje tal – hišna opravila mi zelo smrdijo po pravici povedano. Že leta premišljujem kako narediti/preurediti dom tako, da je čim manj dela.

Dyson sesalec vsak dan.

Potem pa imam eno plavo metlo iz Mullerja, ki ima na dnu spuzvo in pomete res res dobro, ta fin prah.

Pomivam pa vsak dan. Se ko pomijem znam v prostoru prinest na koncu kake smeti ki jih je Dyson pozabil. Grem pa s cunjo sistematicno po delih prostora, splahnem in namocim v vedro z toplo vodo in cistilom ter nadaljujem.

Krpe locujem eno za dnevni in spalni del. Drugo za kuhinjo. Tretjo za hodnik in kopalnico. Ter tudi cistila druga.

Z baterijskim dysonom vsak dan preletim stanovanje. Včasih še vmes kaj če vidim. Je lepo priročen. Enkrat tedensko pa z tavelikim. Brišem tla enkrat tedensko. Z mikrokrpo na štilu. Občasno parkrat letno z parnim.

Zanima me kateri baterijski Dyson sesalec imate, kakšen cenovni razred. Nekaj časa že razmišljam da bi si ga nabavila.

droge???

Razumem te. Za sesalec rabis elektriko. Za metlo pa ne.

Če se mi mudi , potegnem z metlo, za ornk pa sesalec. Spodaj za bivalni del imamo robotka, enkrat na teden še ročno posesamo.

Jaz nič. Hišo sem razglasil za cono 20 po atexu.

wd40a148, 03.12.2021 ob 09:15

Jaz nič. Hišo sem razglasil za cono 20 po atexu.

Lol.. zmanjšaj prdenje??

Pr nas sesamo vsak dan..

Tu nekje smo…

Sicer se pa pometa v garaži / kleti, tam nekje 1x na leto, sesamo pa po stanovanju – malo pogosteje, a vseeno ne pretiravamo. Bi se vendar lahko sesalec vnel!

rok-1, 03.12.2021 ob 10:15

Tu nekje smo…

Sicer se pa pometa v garaži / kleti, tam nekje 1x na leto, sesamo pa po stanovanju – malo pogosteje, a vseeno ne pretiravamo. Bi se vendar lahko sesalec vnel!

Spet je citiranje zatajilo… citiral sem WD-ja

CrazY FroG ?, 03.12.2021 ob 09:22

Lol.. zmanjšaj prdenje??

Pr nas sesamo vsak dan..

Za prdenje bi bila cona 0 ali 1 :-))

rok-1, 03.12.2021 ob 10:15

Spet je citiranje zatajilo… citiral sem WD-ja

ena varianta bi bila tudi pohodna mreža pa špricanje s šlaufom:-D

Moj dyson je od sesanja ” prekuril”, dobro da je bil pod garancijo.

Od takrat zame dyson ni vec toliko top.

Obljubljali so sesanje 40 min, 20 na max. Meni je na max sesal 11 minut, potem se polnit. Eh…

Pobere pa dobro s tal droben prah.

In jaz ga tedensko koristim za presesat sedezno, jogi, povstre…

Ani929, 03.12.2021 ob 08:41

Zanima me kateri baterijski Dyson sesalec imate, kakšen cenovni razred. Nekaj časa že razmišljam da bi si ga nabavila.

V8, že leta, čakam da izdihne in varčujem za 11 🙂

Šnelca_783, 03.12.2021 ob 10:20

Moj dyson je od sesanja ” prekuril”, dobro da je bil pod garancijo.

Od takrat zame dyson ni vec toliko top.

Obljubljali so sesanje 40 min, 20 na max. Meni je na max sesal 11 minut, potem se polnit. Eh…

Pobere pa dobro s tal droben prah.

In jaz ga tedensko koristim za presesat sedezno, jogi, povstre…

Treba je redno čistiti filter in menjati baterijo ko gre. V8 mi na max drži do 15m. Novi držijo pa dosti dlje.

Brez dysona mi živeti ni, malo za šalo, ampak res vreden vsakega centa, V11. Priporočam. Tukaj šele potem vidiš, kaj res pomeni sesanje in kaj pomeni posesano.

wd40a148, 03.12.2021 ob 10:19

ena varianta bi bila tudi pohodna mreža pa špricanje s šlaufom:-D

Spet citiram Wdja… Itak, sem takoj za! A proti temle sogovornicam, ki sesajo vsak dan, bova tekmo izgubila.

rok-1, 03.12.2021 ob 11:13

Spet citiram Wdja… Itak, sem takoj za! A proti temle sogovornicam, ki sesajo vsak dan, bova tekmo izgubila.

Eh večina teh , ki navijajo za sesanje utihne, ko je treba … sesat.

nimam metle, 03.12.2021 ob 10:25

Treba je redno čistiti filter in menjati baterijo ko gre. V8 mi na max drži do 15m. Novi držijo pa dosti dlje.

Saj cistim. Pa je vseeno izdahnila baterija, so jo menjali.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close