Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ob fantu se ne počutim vredno

Ob fantu se ne počutim vredno

Lepo pozdravljeni.

V zvezi sem 4 leta sicer s pavzo ampak dobro. Je strastna in zabavna, sicer se lepo ujameva, dosti mi pomaga sam od sebe itd.

Pridejo pa trenutki, ko se ob njim počutim kot grda smet. Naj poudarim, sem zelo lepa ženska (nočem se hvalit, dosti ljudi mi reče), črna, srbskega a naravnega videza, športam, guzica štima uglavnem sem si všeč in tudi karakterno se trudim biti dobra in vsak dan boljša verzija sebe. Zavedam se svojih napak: impulzivnost, hitra jeza, ljubosumje in občutek manjvrednosti ki mi ga on tu in tam sproži. Nikoli mi ne rece, da sem lepa. Želim si to slišati samo od njega, boli me kurac kaj mi drugi pravijo,  mi nic ne pomeni. Nikoli mi ne nameni lepih besed, ne pohvali…mu posljem lepo sliko da vidi kaj delam,ko sva locena…se odzove grdo tj. komentira obleko,(pa je le ta vrhunska) najde pac napako. Obupujem. Zelim si le njegovo priznanje moje vrednosti. Naj poudarim, da mu jaz redno dajem komplimente, bodisi glede videza ali pa njegove pridnosti. Vsak dan. Tudi takoj, ko ga vidim. Bolj to hočem jaz, sem mu že to vse povedla, tudi zjokala sem se…bolj se od tega oddaljujem. Mogoče jamram za brezveze. Kaj svetujete a je napaka v meni? Ma kdo podobne izkušnje? Hvala. Lp.

preveč časa imaš v lajfu. Zaposli se in teh težav, ki to niso, kar naenkrat ne boš več opazila.

Ni problem v tem da ti ne daje komplimentov, ampak v tem da si mu povedala koliko ti to pomeni in da ti zbija samozavest, pa še vedno ne naredi nič okoli tega. Se ti zdi da se tako obnašajo ljudje, ki imajo radi partnerja. Da jim je vseeno kakšne občutke jim s svojim ravnanjem sprožajo. Pač rabiš potrditev. Ne se opravičevat za to. Vsak ima svoje fore.Nekaterim se zdi butasto, ampak nima nobene veze z njimi. Vsak ima svoje potrebe. V partnerstvu pač moraš včasih tudi nekaj kaj ti ni avtomatika naredit zato da je drugi srečen. Če nisi pripravljen….zame to ni partner.

ali nima tega v sebi, da bi dajal komplimente, ali pa čuti potrebo, da ti zbija moralo, ko te kritizira. zaradi tega, ker si mogoče misli, da ni dovolj dober za tebe

to, kar ljudje govorijo drugim ali o drugih ljudeh, je vedno odraz njih samih, ne tega, kaj drugi so.

Odgovor na objavo uporabnika
Desetka, 02.12.2021 ob 12:28

Lepo pozdravljeni.

V zvezi sem 4 leta sicer s pavzo ampak dobro. Je strastna in zabavna, sicer se lepo ujameva, dosti mi pomaga sam od sebe itd.

Pridejo pa trenutki, ko se ob njim počutim kot grda smet. Naj poudarim, sem zelo lepa ženska (nočem se hvalit, dosti ljudi mi reče), črna, srbskega a naravnega videza, športam, guzica štima uglavnem sem si všeč in tudi karakterno se trudim biti dobra in vsak dan boljša verzija sebe. Zavedam se svojih napak: impulzivnost, hitra jeza, ljubosumje in občutek manjvrednosti ki mi ga on tu in tam sproži. Nikoli mi ne rece, da sem lepa. Želim si to slišati samo od njega, boli me kurac kaj mi drugi pravijo,  mi nic ne pomeni. Nikoli mi ne nameni lepih besed, ne pohvali…mu posljem lepo sliko da vidi kaj delam,ko sva locena…se odzove grdo tj. komentira obleko,(pa je le ta vrhunska) najde pac napako. Obupujem. Zelim si le njegovo priznanje moje vrednosti. Naj poudarim, da mu jaz redno dajem komplimente, bodisi glede videza ali pa njegove pridnosti. Vsak dan. Tudi takoj, ko ga vidim. Bolj to hočem jaz, sem mu že to vse povedla, tudi zjokala sem se…bolj se od tega oddaljujem. Mogoče jamram za brezveze. Kaj svetujete a je napaka v meni? Ma kdo podobne izkušnje? Hvala. Lp.

Si pač attention junkie…

Razmisli o tem, zakaj se tako počutiš in za to ne krivi drugih. Vse je v tvoji glavi.

Nima dovolj denarja? Zato se ne počutiš dovolj “vredna”. Itak da ženske padete samo na $$$.

Mislim, da ga to prav zabava. Povsem si odvisna od njega in njegovih reakcij. Če ti namerno zbija moralo in samozavest je psihopat, po drugi strani pa ti to sama sprožaš. Bolj ko boš “clingy” bolj se bo umikal in slabše se boš počutila. Punca delaj na sebi, kaj drugi menijo o tebi nima nobene vrednosti.

Ne poslušaj drugih tu gor. Ne vejo.

Sem doživela, doživljala isto. Gospodič ima manjvrednosti kompleks. On misli, da si tebe ne zasluži. In bo vse naredil, da boš ti mislila, da si manj vredna od tega kar si, da je on najboljše kar si lahko dobiš.

V začetku me je koval v zvezde I  sem bila najlepša, najboljša. Na koncu 15 letne veze po njegovo niti žlice nisem več znala prav držati. Po prvih par letih mi ni nikoli vec rekel, da sem lepa, sexy ali da sem kaj skuhala dobro. Sama kritika. Nikoli ne bo boljse. Verjemi. Človek s tako majhnim zaupanjem vase in ogromnim egom se ne bo nikoli  izboljšal. Nikar si še ne nakoplji otrok z njim. Ker potem pa se res ne boš izkopali.

Loti se česa pametnejšega, da boš imela kaj za pokazat, ko ne boš več lepa.

bababe, 03.12.2021 ob 00:26

Loti se česa pametnejšega, da boš imela kaj za pokazat, ko ne boš več lepa.

Podpis.

Si attention whore in brez vsebine. Pomemben ti je videz, drugega nimaš. Ko bo našel vsebino, boš preteklost.

Jaz123295, 02.12.2021 ob 20:42

Ne poslušaj drugih tu gor. Ne vejo.

Sem doživela, doživljala isto. Gospodič ima manjvrednosti kompleks. On misli, da si tebe ne zasluži. In bo vse naredil, da boš ti mislila, da si manj vredna od tega kar si, da je on najboljše kar si lahko dobiš.

V začetku me je koval v zvezde I  sem bila najlepša, najboljša. Na koncu 15 letne veze po njegovo niti žlice nisem več znala prav držati. Po prvih par letih mi ni nikoli vec rekel, da sem lepa, sexy ali da sem kaj skuhala dobro. Sama kritika. Nikoli ne bo boljse. Verjemi. Človek s tako majhnim zaupanjem vase in ogromnim egom se ne bo nikoli  izboljšal. Nikar si še ne nakoplji otrok z njim. Ker potem pa se res ne boš izkopali.

Popolnoma se strinjam in imam podobno izkusnjo. Custvena zloraba in manipulacija. Pojdi stran! To NI ljubezen.

Moje izkušnje so take: v zvezi sem 25 let. Tudi tega nikoli slišala od moža. Sedaj mi to govori nekdo drug. Grozno mi je, ker ne morem kat zapustit vsega skup. Moje mnenje: ni rešitve.

Veš kaj.. v partnerstvu si partnerja drug drugemu dajeta v najvišje dobro obeh… kamor pač tako obnašanje ne sodi! Omalovaževanje v vezo ne sodi in pika!

Raje se vprašaj kaj s takim tipom sploh delaš.. in ko najdeš odgovor in to predelaš zagotovo ne boš več izgubljala čas in življenje z in za nekoga ki mu ni mar zate..

To, da te ne pohvali, ni tako kritično. Mnogo jih ne zna. Problem je, da kritizira. Večni nergač in nezadovoljnež. Obvoz

Jest bi ti poklonil rože, ti namenil lepo besedo, mislim da ga imaš preveč rada, sam razmisli vredna nisi nič ob njemu, odidi nekje te čaka boljši, ?

Ti mas pa res prave probleme….?‍♂️?‍♂️?‍♂️

Vzemi si knjigo pet jezikov ljubezni in jo oba preberita..

Definitivno je tvoj jezik ljubezni besede potrditve… In vse se da, če se hoče… Če bo prebral bo razumel, če ne bo hotel prebrati……isci nekoga, ki se je pripravljen potruditi za svojo ljubljeno osebo.

Tud men nikol ne rece, ceprav vsi ostali vidijo recejo da sem lepa.. Pac ni tak clovek ?‍♀️ bivsi mi je govoru skor vsak dan ljubim te, rad te mam, najkepsa si. Vse. Ni da ni. Nikol kritiziral. Za sedajsnjega se po tleh ne pobrisem dost dobr. Kaj sele vzgajam otroke. Ne vzgajam. Ne znam. Ampak Delam vse po svojih naboljsih moceh, od kuhanja, ciscenja, vzgoje. Da smo vsi obleceni da je vse doma, kar se potrebuje za lajf.. Ma ni nikol zadovoln..

Evo, točno taka.je bila.moja bivša, tudi Srbkinja in enako je težila, meni pa se je zdela samoumevna, večkrat sem jo pustil, pa me je vedno preprosila da sem jo vzel nazaj. No, na koncu pa ni.več hotela.nazaj, dobila.si je tipa, ki se ne more proimerjati z mano, ji pa.vsak dan pove, kako je lepa in se trudi za njo

Jaz pa jo pogrešam.in obžalujem, da sem.bil bedak, vedno se bova imela rada,  vendar nikoli več ne bova skupaj.

Ne vem, ne morem ti svetovati. Si tečna, ampak taka.si, to je tvoja srbska kri…, ki ima.pa tudi  kopico čudovitih lastnosti, verjetno si močna na zunaj, vsi te občudujejo, tvoj moški pa.ti ne da tistega kar rabiš.

Ne vemn če obstaja rešitev, verjetno se bosta prej ko slej razšla… Nekateri ljudje pač ne morejo biti skupaj, tudi če se imajo zalo radi.

NIč ne upoštevaj mnenj od teh, ki ti pišejo, da iščeš pozornost … niso prebrali, kar si napisala, da se trudiš biti karakterno boljša in da vsak dan boljša verzija sebe …  ni ti treba sprejeti žaljivk, ki so ti jih napisali …

Kar se tiče vajinega odnosa … če te ne zna pohvalit in te žali, pač ni okej …  v partnerstvu je treba, kot so nekateri drugi napisali, znati tudi dati partnerju tisto, kar želi (ne mislim materialno, ampak duhovno, čustveno), torej tudi pohvalo.

In nikar ne jokaj in ne prosi in ne roti za to. Verjetno je dovolj star, duševno in čustveno razvit, da pozna razliko med žalitvami, posmehom, pohvalo  … povej mirno, da se pač v odnosu ne gre za žaljenje, ampak da drug drugemu sta v oporo, pomoč, veselje … če pač tega ne bo upošteval, odidi .. in ne čakaj na to, da minejo meseci, leta …. daj sebi priložnost, da si z nekom, ki ve in upošteva spoštljiv, ljubeč odnos …

Toksicna zveza v kteri nima smisla vztrajati. Tip te pac na tak nacin ponizuje in ti kaze kje je tvoje mesto. Nima te rad. Bos celo zivljenje trpela in bila ponizana?

Bezi dokler si mlada in si lahko ustvaris bolj zdravo zvezo.

Težko je sodit zvezo in moškega na podlagi nekaj stavkov. Vprašala si, ali je napaka v tebi in na to odgovor: Kaj pomeni ceniti sebe? To pomeni, da se sprejmeš takega, kot si in da upravičeno seveda pričakuješ, da te takega sprejmejo drugi. Nisi slaba oseba, trudiš se biti še boljša, imaš veliko empatije, veliko lahko daš partnerju, skrbna si, ljubeča, strastna, ljubosumna, nagle jeze, hkrati pa si želiš njegove pohvale, pozornosti. Taka si. Edinstvena. Ceni to, vse. Vsi imamo značajske lastnosti, ki so nam manj ljube, delamo na tem, da jih kontroliramo. Včasih je problem, da naše napake naš partner potencira. Namesto, da iz nas izvablja najboljše, izvablja najslabše. V tvojem primeru jezo, občutke manjvrednosti. Morda tudi malce odvisnosti? Drug partner bi morda tega ne povzročal.

Lahko narediš preizkus. Nekaj časa ga prenehaj hvalit. Ne pošiljaj mu slik, ne sprašuj ga, kakšna si. Kak teden ali dva, največ en mesec. Opazuj dobro, kako bo reagiral, in premisli, kako se ti počutiš. Bi te taka zveza, brez posebnega hvaljenja tvoje pojave in oblek lahko osrečevala, pa brez tega, da ti njega skoz hvališ? Ali bi tudi kritizirati nehal?  Razmisli po enem mesecu, kako naprej. Zavedaj se, da se z leti vse potencira. Če kritizira zdaj, bo z leti vedno bolj. Če te jezi zdaj, te bo z leti vedno bolj. Torej vidi ali lahko kaj spremeniš, pa si še vedno srečna. Če ne, se odloči za spremembo čimprej. Vsekakor je kup moških, ki te bi z veseljem pohvalili. Bodo pa imeli kakšno drugo napako, saj nihče ni popoln. Ti pa moraš vedeti, kaj absolutno moraš imeti v zvezi in brez česa si lahko.  In zagotovo lahko najdeš nekoga, ob katerem boš srečna, ker ti bo dajal tisto, kar želiš.

Lubica draga… nikoli ti ne bo dajal komplimentov, zakaj, tukaj ne bom debatirala. Sedaj ali se navadiš na to, ali pa pojdi in si poišči drugega.

Pa nehaj ga že hvalit, kako je dober! Morda bo razmislil, da vsak človek rabi pohvalo občasno.

Ampak iz izkušenj 😉 – ne bo.

Torej imaš na voljo; da se navadiš, da te hvalijo drugi – on te ne bo, ali pa pojdi svojo pot!

Imaš pa še možnost, da se “zanemariš”, da mu pokažeš, kaj je imel in ni znal ceniti – ampak te skrajnosti ne priporočam ;-)!

Srečno!

Draga moja praviš da si sama sebi všeč in dovolj? Takoj naslednji stavek da si ljubosumna in manjvredna. Tole dvoje ne gre skupaj no go. Zakaj si želiš biti z nekom ki ti ne daje tega kar želiš. Nikoli ti ne bo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close