Iz administrativnih v masažne vode
Živjo, dobro jutro! 🙂
Stara sem 35, že približno od 20.ga leta delam v pisarnah, različne izkušnje, lahko bi rekla, da recimo bi me bilo veselo vsako podjetje ki išče tudi “deklico za vse”. Trenutno sicer imam službo za nedoločen čas in mi ne grozi kakšna odpoved.
Že približno kakšno leto nazaj sem začela razmišljati o tem, da bi šla narediti tečaj klasične masaže (ki bi ga potem nadgradila z dodatnimi tečaji, aroma terapija, refleksoterapija itd) in se zaposliti kot maserka, najraje v kakšnem hotelu, toplicah, SPA-ju ali pa čez čas odpreti svoj salon (tega me je malo strah, tudi zaradi varnosti, kaj pa veš kdo ti uleti v salon).
Časa, da se odločim, imam v bistvu na pretek, nikamor se mi ne mudi, videla sem da so že razpisani termini za tečaj januarja, tako da ne bom skakala na glavo v vodo.
Zanima me, kakšne so realne možnosti za tako zaposlitev, kot sem si jo jaz zamislila? Vem da nekega povpraševanja po maserjih ni, če pa že so, pa itak raje vzamejo nekoga z nekajletnimi izkušnjami kot popolnega začetnika. To mi je čisto jasno, ampak sama bi se bila pripravljena RES potruditi.
Če bi lahko kdo kaj napisal o tem, mu lahko napišem tudi mail, če ne želi izpostavljat česarkoli, vesela bom vsake realne informacije glede tega.
Hvala za odgovore.
Ma nehajte govorit, če ne veste.
Sem maserka, maserje se rabi ful, jih pa zdaj slabo plačajo in urnik kar pozabi, da bo kot v pisarni.
Rimske terme iščejo npr., pa še kdo. 10 eur na uro, mogoče 9. Kar je slabo v primerjavi z nekoč.
Če delaš sama, s pod 40 na uro ne it. Pa tudi kot začetnica ti lahko uspe, ni spet tako hudo. Ampak ne boš pa mogla tega delat pri 60 letih, čeprav ene tudi. Vem za eno gospo in je dobra.
Jaz sem delala tudi v kakih ambulantah.
Ni tako fajn kot se vse skupaj sliši, je težko prigaran kruh, vsak ki todela, pa rad dela ali gre ven iz tega.
Pozdravljeni,
jaz sem maserka in nikoli nisem delala za druge. Ko sem se odločila za to, sem najprej opravila vse potrebne tečaje in doma odprla masažni salon. Lahko rečem, da meni res ni hudega. Sama sem svoj šef, sama si organiziram termine dela in si razporejam prosti čas. Kot je že nekdo napisal je plača slaba, če delaš za nekoga drugega (terme, hoteli…) Sama računam masažo od 40 Eur dalje…. odvisno od vrste masaže, ampak za 60 min masaže je moja najnižja cena 40 Eur. Torej v 1 uri zaslužim vsaj 40 Eur. Imam popoldanski sp, kar pomeni minimalni mesečni stroški. Jaz vsak dan zaslužim minimalno 200 Eur, kakšne dneve tudi več. Se pa popolnoma sama odločam ali delam popoldne, dopoldne, sobote, nedelje…. odvisno kako imamo družinske plane. Ker delam doma, tudi vmes skuham kosilo potem grem delat, potem se ukvarjam z družino in popoldne spet malo odmesiram…… Skratka najboljša služba na svetu in dober zaslužek…. iskreno čistega imam mesečno vsaj 5 K… večinoma kar več 🙂 Imam veliko rednih strank, pa še vmesne toliko, da jih moram neredne večkrat odklanjat. Res imam srečo, saj imam ogromno povpraševanj. Mogoče tudi zato, ker pravijo da sem res najboljša – pač dobra in vredna vsakega centa…. tako pravijo moje stranke, zato me tudi vedno priporočajo naprej in vsak dan dobivam klice novih.
mah, vsaka, ki ima pet minut cajta že naredi neki šnelkurz za masažo, si odpre neko luknjo kao za salon in se gre maserko. koliko zasluži je drugo vprašanje, ker so si maserji s temi kuponko ponudbami tako zbili cene, da je katastrofa
nazadnje sem nasedla eni, ki si je masažni salon naredila v bivši kolesarnici bloka, masaža pa bohpomagi…
za uno s popoldanskim s.p. – torej si redno zaposlena drugje? ker drugače to ne gre skozi…
Forum je zaprt za komentiranje.