Taki ljudje
Vrtni molj, 01.12.2021 ob 19:47
Ljudje ki na druge kričijo in niso zmožni dialoga, ter obrnejo besede in dodajajo, ter se naredijo žrtve kaj so? Drame queen ali v katero kategorijo sodijo
Karkoli bi jim že psihiater pripisal, na koncu obvelja, da so navadna GOVNA in od takih samo stran, ker sicer svoj gnoj prenešejo še nate. Naj sami zgnijejo!
So predvsem narcisi in sociopati. Posebej sociopati. Prvo pravilo je, da se ne prepiraš z njimi nazaj, to jih še bolj podžge. Najboljše zdravilo je ignor, izogibanje predvsem pa, da jih ne jemlješ resno. Sicer se ne bodo poboljšali, bodo pa vsaj epizode trajale manj časa. Na dolgi rok pa je edino zdravilo absolutno stran od njih.
Jap, poznam. Take imam starse in brata. Nimajo diagnoz, ker so spretni manipulantje. Psihiatri pa preslepi za take, ali pa se jim ne da ukvarjat z njimi.
Jaz pa imam gorje z njimi, Dantejev pekel.
Laznjivo, goljufivo. Ce jim predocis resnico, poves da se lazejo in goljufajo ti posljejo policijo. Da te odmaknejo, da ne bi videl prevec in jim solil pamet.
Okrog te blatijo in sebe prikazejo kot zrtev.
Pokradejo in speljejo ti vso dediscino.
Blatijo te. Zdruzijo se skupaj in ljudjem jim verjamejo.
Ce prides na obisk in normalno komuniciras, kar naenkrat en od starsev znori, gre pred blok in krici, lazno seveda, da jim kradem, jemljem denar, podim iz stanovanja. Da sem opranoglavka.
Edino enemu sosedu ne morejo lagat, ker on vedno rece ceprav ima 90 let, samo to punco( mene) sem videl od otrostva cistit, pospravljat, kuhat, delovno. Vi ste vsi lenuhi poleg nje.
Ljudje me sprasujejo zakaj jim to pocenjam, zakaj jim ne dam mir.
Takim niti nima smisla razlagat da so to motene osebe, narcisi ipd.
Saj jim bom dala. Od takih umik. Crta. Ne vem kdo jih bo pokopal, ker mene na pogreb takim ne bo.
Preblizu zivimo. Si iscem da se odselim stran. Upam da mi uspe. Ker je lazje bit x km stran od takih, zamenjat mobi stevilko in voila.
Ne pa da bo policija prihajala na nedolzne.
Naj krici na sosede, pa bodo morda dojeli kdo je hudic pri hisi.
Pa zalitve ” crkni, premalo te je zivljenje z boleznimi kaznovalo. Ti si gnoj, nicvredna, ha ha moz ti je umrl, kdaj ti bo otrok…. daj bog da bos lacna in na cesti zivela, da bog da te kdo ubije/udari.
Take bolane poslusat vsakic, no way.
Pes in macka na ulici sta vec vredna kot taki. Ki ti povzrocajo stres, travmo, neprespane noci…
@Šnelca
Poznam – ta sosed pa je edini, ki je dovolj gorja izkusil na lastni koži, da sploh prepozna. Ne vem ali bi ti rekla “dobro zate”, ker imaš nekoga, ki si upa naglas reči, ali “ubogi sosed”, ker si nihče ne zasluži takšnih izkušenj.
V vsakem primeru pa nisi edina do katere je bila usoda okrutna – Lots Of Love ?
Sosed pac vidi, zgleda da ceni delovnost. Z mano rad spregovori, sem mu veckrat pomagala ker edini dela okrog bloka, pri tej starosti.
Vedno rece ” nate krici in te sovrazi, namesto da to dela tvojemu bratu, ma njega se ocitno boji”.
Okuzila je dosti ljudi z lazmi in govorenjem. Tako da so se umaknili. Oz drzijo po tihem za njih. Tudi moja botra je proti meni in njim verjame.
Eh, meni ni vec interes pojasnjevat komu za kaj se gre. Vsak naj dela kot ve in zna.
Zame je pot umik. Bolje selitev 100km stran. Samo zal se ne premakne nikamor.
Ne bom poslusala ne lazi, ne zlobe ki mi huje glede zdravja zeli.
Ne bom poslusala niti lazi glede skrbnistva za strica. Da nisem mu nic pomagala, nikoli delala.
Kdo pa je?? Srcni bolnik, se poleti zunaj okolico urejala, pri 35 stopinjah ko mi je bilo slabo. Hiso notri vedno cistila, mu kuhala, nakupovala.
Pol ti se dediscino pobere pod nosom in daje drugemu otroku, ker mu kupuje naklonjenost. Njegovi apetiti so vedno vecji.
Dali so si fiksno idejo( tako cutim), da mi nagajo ter unicujejo ker mislijo da bi jim se svoje stanovanje pustila, samo da imam mir. Zmozni so speljat vse spletke in prevare. Tega ne bodo videli.
Zelja pokojne osebe je bila da se meni v celoti dediscina da. Ok mene dediscina za casa zivljenja ni zanimala, sem pac pomagala ne zaradi dediscine, ampak ker sem taka.
Lepo bi bilo da bi dobila pol dediscine, al 1/3. Ne rabi vso.
Ali vsaj tisti delez da sem izplacana za delo izven skrbnistva. Ker skrbnik ni tisti ki njemu cisti bajto 14 dni po 8 ur, pa okolico. Ampak skrbnik je tisti ki poskrbi da ima varovanec cisto, poklice cistilko…ker pa varovanec ni imel denarja, si moral to sam opraviti.
Pustimo, to so tezki kalibri.
Bolj kot drek mesas, smrdi.
Kot je rekla ena kolegica pred leti ” kjer nisi zazeljen, otresi prah s cevljev in zapri vrata za sabo”.
Pac ne dovolim si, da bi mene blatili in dajali v nic, …
Lepse je brez takih. In ko jih pozabis( je proces ki ni lahek, saj te gloda marsikaj kot crv ali skeli), so zate tujci. In tujcem ne prides niti blizu, ne na pogrem. Ce prej umrem, ne zelim si takih blizu.
S temi ki jih podpirajo tudi zakljucit poznanstvo.
Šnelca_783, 02.12.2021 ob 09:26
Sosed pac vidi, zgleda da ceni delovnost. Z mano rad spregovori, sem mu veckrat pomagala ker edini dela okrog bloka, pri tej starosti.
Vedno rece ” nate krici in te sovrazi, namesto da to dela tvojemu bratu, ma njega se ocitno boji”.
Okuzila je dosti ljudi z lazmi in govorenjem. Tako da so se umaknili. Oz drzijo po tihem za njih. Tudi moja botra je proti meni in njim verjame.
Eh, meni ni vec interes pojasnjevat komu za kaj se gre. Vsak naj dela kot ve in zna.
Zame je pot umik. Bolje selitev 100km stran. Samo zal se ne premakne nikamor.
Ne bom poslusala ne lazi, ne zlobe ki mi huje glede zdravja zeli.
Ne bom poslusala niti lazi glede skrbnistva za strica. Da nisem mu nic pomagala, nikoli delala.
Kdo pa je?? Srcni bolnik, se poleti zunaj okolico urejala, pri 35 stopinjah ko mi je bilo slabo. Hiso notri vedno cistila, mu kuhala, nakupovala.
Pol ti se dediscino pobere pod nosom in daje drugemu otroku, ker mu kupuje naklonjenost. Njegovi apetiti so vedno vecji.
Dali so si fiksno idejo( tako cutim), da mi nagajo ter unicujejo ker mislijo da bi jim se svoje stanovanje pustila, samo da imam mir. Zmozni so speljat vse spletke in prevare. Tega ne bodo videli.
Zelja pokojne osebe je bila da se meni v celoti dediscina da. Ok mene dediscina za casa zivljenja ni zanimala, sem pac pomagala ne zaradi dediscine, ampak ker sem taka.
Lepo bi bilo da bi dobila pol dediscine, al 1/3. Ne rabi vso.
Ali vsaj tisti delez da sem izplacana za delo izven skrbnistva. Ker skrbnik ni tisti ki njemu cisti bajto 14 dni po 8 ur, pa okolico. Ampak skrbnik je tisti ki poskrbi da ima varovanec cisto, poklice cistilko…ker pa varovanec ni imel denarja, si moral to sam opraviti.
Pustimo, to so tezki kalibri.
Bolj kot drek mesas, smrdi.
Kot je rekla ena kolegica pred leti ” kjer nisi zazeljen, otresi prah s cevljev in zapri vrata za sabo”.
Pac ne dovolim si, da bi mene blatili in dajali v nic, …
Lepse je brez takih. In ko jih pozabis( je proces ki ni lahek, saj te gloda marsikaj kot crv ali skeli), so zate tujci. In tujcem ne prides niti blizu, ne na pogrem. Ce prej umrem, ne zelim si takih blizu.
S temi ki jih podpirajo tudi zakljucit poznanstvo.
Lahko tole za tri četrtine skrajšaš? Polovico dobiš že, če izločiš napake.
Anonimno 4811, 02.12.2021 ob 08:58
@Šnelca
Poznam – ta sosed pa je edini, ki je dovolj gorja izkusil na lastni koži, da sploh prepozna. Ne vem ali bi ti rekla “dobro zate”, ker imaš nekoga, ki si upa naglas reči, ali “ubogi sosed”, ker si nihče ne zasluži takšnih izkušenj.
V vsakem primeru pa nisi edina do katere je bila usoda okrutna – Lots Of Love ?
Okrog govori in blati me, da je imel moj varovanec umazano, razmetano.
Pa je prihajala na obisk ko sem cistila in delala po hisi.
Na sreco sem par slik slikala. Vedno je imel zlozeno v omari in prebrisano z mokro krpo in cistilom 5x letno v garderobah.
Ko je prihajala ” v izvidnico” kaj pocnem pri njemu, pa mi je govorila ” pa kaj toliko cistis za tega smrada, saj je čorav in ne vidi, skoda da se mucis zanj…”
Forum je zaprt za komentiranje.