če se zboli za covidom
zanima me807, 30.11.2021 ob 20:04
Kako to gre? Npr. zboli mama, ali oče. Otroci ostanejo doma? Normalno. Se jih testira? Kdo potem skrbi za otroke, če sta oba starša bolna? Stari starši ne. Kaj, če nimajo nikogar drugega ?
Pokličeš Beobičko in Logarco in ti skupaj z Jankotom čuvajo otroke, tebi in možu pa kuhajo kosilo in čaj
ali pa počakaš na napotke nijz, 30.11.2021 ob 21:52
Moja kolegica je zbolela, bila 14 bolna. Par dni po preboletju je prejela napotke nijz, kako in kaj, če zboliš .
Napotki so splošni… Najprej vrtajo s kom si bil v stiku… Potem pa da morš bit doma in pa vse ostalo….
Men je blo smešno ko je 2 letnica fasala karanteno (v vrtcu je bila v stiku z okuženo vzg..) pa v navodilih (ki so splošna kot sem rekla) piše naj se oseba izogiba vseh, in je samo v enem prostru sama in podobno. Pač ja ven razen na naš vrt ni šla, niti slučajno pa tako majhnega otroka ne moreš zapret v eno sobo in pustit tam 10 dni hrano pa dat samo pred vrata. In ja bila je v stiku z vsemi osebami v našem gospodinjstvu.
Predvidevam, da so otroci od prijateljice v karanteni ker so bili v stiku. Torej morajo biti v karanteni. Lahko samo upa, da so dovolj veliki vsaj približno poskrbijo sami zase in da bo imela čim lažji potek bolezni. Ne predstavljam si pa da bi oba starša zbolela za hujšo obliko covida in da so otroci še majhni, ker verjetno so se že nalezli…
skoraj misija nemogoče, 01.12.2021 ob 10:26
Če zbolita mama in oče in imata npr. dva majhna otroka (1-10 let), je huda kriza. Njuni starši naj ne bi hodili blizu. Če nimata bratov in sester, kako potem?
Sem že večkrat razmišljala o tem…
Dejstvo je da če zboli en izmed staršev je drug starš in otroci v karanteni.
Torej če zbolita oba so otroci še vedno v karanteni.
V mojem primeru so v karanteni 3,7 in 10 let stari otroci. >Moj ima 1 sestro, ki je prebolela, cepljena in živi v tujini torej odpade kakršna koli pomoč. Jaz imam 3 sestre 1 je ločena živi z 11 letnim otrokom in seveda hodi v službo naj ji pošljem 3 otroke, ki so v karanteni kako bo skrbela zanje če je v službi, kaj če zbolijo in okužijo še njo? Imam še eno sestro, ki živi 40 km stran sama ima nekaj zdravtsvenih težav, ki bi znale vplivati pa potek korone naj jih pošljem tja? Ni niti cepljena niti prebolela… Imam 3 sestro, ki ima sama 3 otroke 12,13 in 17 in partnerja živi 30 km stran od nas, tudi pri njih ni noben cepljen ali prebolel in seveda oba starša hodita v službo….Par km stran od nas živi še moja sestrična živi z partnerjam oba zaposlena in z njima 3 otroci stari 13,11 in 6… Moji starši tudi niso ne preboleli ne cepljeni sicer živijo v spodnjem nadstropju hiše ampak mami je stara 70 in polno zdravstvenih težav ati je star 79…
Torej če zboliva midva z partnerjem lahko samo upam, da ne bo potek bolezni prehud, in da bova za otroke lahko poskrbela sama, mogoče bomo jedli bolj preproste stvari, kakšna igrača ne bo na svojem mestu, mogoče ne bo za šolo na daljavo narejeno sproti, kakšna umazana cunja v kopalnici bo počakala, ampak moglo bo it. O tem, da ne bo šlo ne smem niti pomislt!!!! Ker drugače ne gre!
1234, 01.12.2021 ob 11:55
Sem že večkrat razmišljala o tem…
Dejstvo je da če zboli en izmed staršev je drug starš in otroci v karanteni.
Torej če zbolita oba so otroci še vedno v karanteni.
V mojem primeru so v karanteni 3,7 in 10 let stari otroci. >Moj ima 1 sestro, ki je prebolela, cepljena in živi v tujini torej odpade kakršna koli pomoč. Jaz imam 3 sestre 1 je ločena živi z 11 letnim otrokom in seveda hodi v službo naj ji pošljem 3 otroke, ki so v karanteni kako bo skrbela zanje če je v službi, kaj če zbolijo in okužijo še njo? Imam še eno sestro, ki živi 40 km stran sama ima nekaj zdravtsvenih težav, ki bi znale vplivati pa potek korone naj jih pošljem tja? Ni niti cepljena niti prebolela… Imam 3 sestro, ki ima sama 3 otroke 12,13 in 17 in partnerja živi 30 km stran od nas, tudi pri njih ni noben cepljen ali prebolel in seveda oba starša hodita v službo….Par km stran od nas živi še moja sestrična živi z partnerjam oba zaposlena in z njima 3 otroci stari 13,11 in 6… Moji starši tudi niso ne preboleli ne cepljeni sicer živijo v spodnjem nadstropju hiše ampak mami je stara 70 in polno zdravstvenih težav ati je star 79…
Torej če zboliva midva z partnerjem lahko samo upam, da ne bo potek bolezni prehud, in da bova za otroke lahko poskrbela sama, mogoče bomo jedli bolj preproste stvari, kakšna igrača ne bo na svojem mestu, mogoče ne bo za šolo na daljavo narejeno sproti, kakšna umazana cunja v kopalnici bo počakala, ampak moglo bo it. O tem, da ne bo šlo ne smem niti pomislt!!!! Ker drugače ne gre!
Če zboliva oba s partnerjem (je dokaj možno), ne vem, kako bi bilo z otroki. Staršev nimava več, sester in bratov tudi ne. Kaj bi bilo, če bi bil hud potek bolezni?! Otroci so stari 5 in 7. Ne upam niti pomislit na to.
Ko se je začelo cepljenje, se je po Poklukarjevih, Beovičevih itd. besedah in razlagah začela spreminjati pripoved z njihove strani. Tako ugotovimo, da 100-odstotna učinkovitost pade na “pravih” 90 +%, da še vedno lahko zboliš, a si še vedno varen pred vsem težjim in hujšim. potem si je 90 +% učinkovitosti premislil in odšel drugam, zdaj pravijo, da cepljeni okužijo druge, ki resno zbolevajo, končajo v bolnišnicah, ampak imajo srečo saj imajo v bolnicah respiratorje, pravijo da cepljeni lahko celo umrejo, da nihče ne živi večno, kot jim je Poklukar v ekstazi razlagal, da ko si cepljen, potem si zaščiten pred smrtjo in seveda pred korono. Toda danes smo prišli do tega, da prva dva odmerka, ki sta padla s 100% varnosti na nižja, sploh ne ščitita več, da je treba zdaj vzeti tretji odmerek, ki bo popravil vse, česar prva dva odmerka nista uspela narediti. Ampak, zanimivo, da se cepiš s tretjim odmerkom, moraš biti cepljen s prvima dvema, enako neučinkovita prva dva … In logično je, da mora biti tretji odmerek pravi. Vendar mi vemo, da je Slovenija naročila 5 milijonov odmerkov, kar pomeni, da bo Poklukar kmalu stopil pred kamere in zopet v ekstazi razlagal, da tretji odmerek deluje, vendar, če želimo varno na počitnice od junija dalje, moramo prejeti še četrtega. Potem bodo v boj zopet poklicali Kacina In Kadiča, ki nam bosta povedala, da novega leta ne bo brez petega odmerka- no, takrat pa bo marsikomu počil film, morda pa že pred tretjim odmerkom Zgodba se je začela tako, da so bila ta čudežna cepiva 100% varna, testirana, preverjena, da se poznajo vse dolgoročne posledice. Ampak tukaj imamo Poklukarja in njegove »strokovnjake«, ki pravijo, da moramo zdaj žrtvovati svoje otroke za napredek znanosti in da bi morali na njih izvajati medicinske poskuse za napredek znanosti. Če pa pomislite, je to implicitno priznanje, da cepiva niso niti varna niti testirana. Da se je ves ta čas izvajal eksperiment, »znanstveni«! Preizkušanje na ljudeh, ki so prostovoljci samo v smislu, da so nanje pritiskali vsi, dejansko pa je moral vsak, ki se je cepil podpisati, da se cepi na lastno odgovornost in se dogaja povsod na tem planetu, kar je tudi zelo pomemben opozorilni znak, kdo stoji za tem n a t e g o m ? Kaj mislite, kako se je pripoved tako spremenila? Kako to, da 100 % varna in učinkovita cepiva nenadoma niso več varna ali učinkovita? In, bodimo za trenutek realni, zakaj bi bile te naslednje zgodbe o cepljenju resnične, če vidimo, kako so pretekle zgodbe o cepljenju potekale s strani tistih, ki so jih povedali? Če jim še zaupate, se morate res cepiti. Za vas ni druge in boljše možnosti kot poslušati.
Mater ste histeriki! Pa kdo hudiča vam je kriv da imate otročad, če niste sposobni poskrbet zanjo??? A če bi pa oba starša imela hudo angino, bi pa kaj? Otroke porinila starim staršem? Potem je res škoda da imate otroke.
Nikdar in nikoli mi ni padlo na pamet, da mora nekdo drug poskrbet za MOJE otroke, če jaz zbolim. Ja, če sem v zadnjem stadiju raka, popolnoma obnemogla, sicer pa ne. Madona, ste pomehkuženi in scrkljani! Vi bi kot bolni cel ljubi dan ležali v postelji, nekdo naj vam streže, pa še za vaše otroke poskrbi. Vsak, še tako bolan lahko poskrbi zase, skuha čaj, naredi sendvič ali dvigne telefon in naroči pico, ter otrokom dopove da je bolan in mora počivat, torej naj gledajo risanke in se lahko skupaj igrajo umirjene igre, človek ne jezi se in podobno. Perilo, prah in ostalo bo pač počakalo kak teden. In?
Ne gre za to, da bi otroke porinili komurkoli. Nikoli, ko sem bila bolana niso bili nikjer z taveliko sva tudi že obe bruhali hkrati ena v vc druga v lavor dojenček (takrat srednji otrok ) pa lepo plazil po dnevni sobi pa nisem dala nobenega v varstvo, kljub temu da je bil partner v službi. Imela 39 vročine in sem imela dojenčka pri sebi prav tako tavelkedva ker se mi je preveč vrtelo, da bi jih peljala v vrtec… Tudi ko sem prišla domov iz porodnišnice pri vseh 3 sem dala najprej cunje prat 😀 ker sem to partnerju strogo prepovedala, da sploh poskuša narest in po nobenem porodu mi ni noben riti odnašov, mi je blo pa sam 1 fejst narodn k je patronažna uletela 2 ure prezgodaj, ko sem dremala na kavču igrače pa povsod sam v zaboju za igrače ne 😀
Tukaj ena sprašuje kaj narest če starš faše korono… Ja maš jih doma pa upaš da čim blažje simptome pri vseh. Štala pa pomoje rata če sta oba za v bolnico. O tem pa res najbolš ne razmišljat.
Forum je zaprt za komentiranje.