Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kakšna mora biti oseba, da jo imate za res pravo prijateljico?

Kakšna mora biti oseba, da jo imate za res pravo prijateljico?

Kdaj jo sprejmete in se ji zaupate?

Se zaupate tudi znankam in kolegicam, ali izključno prijateljicam?

Poglej na kulinariko, če obstaja kkšn recept. Lol!

Roko na srce. V teh casih je zeloo malo pravih prijateljev. Ko se zacne ladja potapljat vidis kako hitro zacnejo podgane bezati.

Lojalna, poštena, dobrosrčna, pa da te začuti, ko jo potrebuješ, brez besed.

Sem odprta knjiga, lahko se zaupam popolnemu neznancu, znanki, kolegici, pac tistemu, za katerega nekako ocenim, da bi me znal poslusat in razumet v danem trenutku.

Prijateljev imam nekaj, tudi vec-desetletni prijateljici, a nista za vse, zaupam jima ze, ne znata pa pri vsem pomagat.

Ko tvoja ladja tone, se ljudje okoli tebe zgubijo, ker enostavno ne znajo pomagat ali jih je strah, ne vedo, kako reagirat in kaj naredit, zato jim je lazje, ce se umaknejo. A vedno se najde nekdo, za katerega niti ne pomislis, da ti bo pomagal, niti ne pricakujes tega od njega, a ti pomaga.

Vredna zaupanja. Ljubiteljica humirja.Topla. Iskrena. Samozavestna, brez iskanja pozornosti. in ne išče potrditve v neznancih. Dikretna. Umirjena.

*Ljubiteljica dobrega humorja.

Poštena. Taka da povedano obdrži zase ne pa šimfa naprej. Da zna slišat in ne vsiljuje svojega. Da se zmore o vsem pogovarjat in da je sposobna se pohecat tud na svoj račun. Skratka-ugotavljam da mora biti podobna meni, da bi dobila naziv prijateljica.

Določene sodelavke mi gredo na kurac(pa čeprav ga nimam) ko o drugih govorijo oz šimfajo. Jaz se odmaknem, glej ga vraga pride za mano šimfat naprej. Ponovno rečem, da me ne zanima, bolj me vlačijo po zobeh kok sem čudna in ne vem kaj vse. babe zoprne!! ? Takim babam o svojem zasebnem lajfu ne govorim, bi še hujše laži naokoli krožile.

Odgovor na objavo uporabnika
Iskeno, 29.11.2021 ob 08:31

Kdaj jo sprejmete in se ji zaupate?

Se zaupate tudi znankam in kolegicam, ali izključno prijateljicam?

imela sem jo kar nekaj let v študentskih časih – prvi dan študija sva se spoznali in potem je to samo raslo – vsaj iz moje strani… iz njene očitno ne… že dolgo po koncu študija nekega dne se je obrnila proti meni – sem začutila to neiskrenost že nekaj prej, a mi ni bila najbolj jasna zakaj, potem jo je eni dan v telefonskem pogovoru enostavno potrdila, da mi je obrnila hrbet in stopila na stran nekoga, ki me pljuva in mi iz zlobe želi slabo.

Takrat sem prekinila stike z njo in je ne želim več videt in ne slišat.

Od takrat naprej imam znanke, prijateljice prave več ne – po lastni izbiri ne…

če bo moja lastna intuicija za katero rekla,da je vredna tega, da je res iskrena in zaupanja vredna in predvsem iskreno meni dobronamerna – potem bo najboljša prijateljica… vse bo v moji intuiciji in notranjem glasu, ki mi bo to povedal, da je taka odločitev prava – in sebi vedno bolj zaupam…

Zaupaš osebi ki ima enak pogled in tezave kot ti, in bo pokazala sočutje, razumevanje ob pogovoru, verjami takšni osebi se boš po par stavkih, začel pogovarjati pol ure. Magari jo poznaš par mescev. To je preprosto ko začutiš osebo  v pogovoru da ima dobro srce in namene. Meni osebno se ni problem menit z neznancom, delujem zmeraj sproščeno, probam malo z kakšno šalo popestrit pogovor, da vidim reakcijo in s tem prepoznam vrednost smisla za humor, način razmišlanja, če rabim kaj vprašam in s tem vidim če ma dobro srce. Ko preverim osebo lahko kdaj drugič steče pogovor in se sproščeno pogovarjama o vsem. Skatka moje merilo je ljudje z dobrim srcem, in podobnim pogledom.

Podobno naredim s prijatelji. Ali vprašanje je za pravo prijatelstvo, jaz bi rekel da ne, ker če pogledamo rečmo za 45 let od 15 do 60. Vsakemu se prioritete v zivljenju spremenijo vsaj 3 krat, ljudje se spremenimo, potem cilji se nam spreminjajo, sluzba v različnih koncih, selitev, oba morata imeti interes celi cas za ohranjanje prijateljstva. Skratka ogromno faktorjov vpliva na eno zadevo, in če en faktor preveč vpliva potem ni časa za pravega prijatelja.

Na tem svetu se lahko zaneseš le nase, ali potrebuješ socialno zivljenje ter dobro druzbo za normalno delovanje.

Pravo prijatelstvo je lahko med moškim/moškim in zensko/zensko. Vse ostalo ne gre, ker je z ene strani spolna privlačnost. Jaz kličem zenske, ki so dobre po srcu in se je fajn pogovarjati znanke. Gre predsem za to da ne pride do izkoriščanja ene ali druge strani, če ima ena stran drug namen kot prijatelstvo.

Prijatelj/kolega to je isto.

Kaksna mora biti? Najboljse je, da je mrtva.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close