Ali jeste v tišini
Danes sem bila prvič na kosilu pri fantovi družini. Za mizo nas je bilo šest in kar me je presenetilo je to, da jedo v popolni tišini (če odštejem cmokanje in ropot pribora, ki me je spravljal ob živce). Počutila sem se zelo neprijetno in s težavo sem jedla. Pri nas doma smo vajeni, da si za skupna kosila vzamemo čas, vmes govorimo, naredimo požirek, skratka ne spravimo vase vsega v roku par minut. Je krivo to, da je fant s podeželja? Malce me skrbi kako se bo pri nas počutil, ker če je bilo meni neprijetno bo verjetno tudi njemu. So še kakšne “posebne podeželske navade” na katere moram biti pripravljena?
A to imate seznam glupih tem o podeželanih in meščanih ta teden? Mislim ste resno tako omejeni?
Ne nismo tiho pri mizi. Pri nas je miza čas za pogovore o tem kakšen dan smo imeli ipd.. Je bilo tako ko sem odraščala na podeželju in je tako sedaj ko živim v centru Ljubljane. Nisem vedela da se moram lokacijsko primerno obnašat.
Še pes ima rad mir ko jé.
Jst osebno ne morem govorit in jest. Tudi ne maram ko me kdo kaj sprasuje a npr rad bi uzival v hrani in se basal če mi paše. Tebi je ok npr če moraš goltat dol še neprežvečeno, da podaš komentar ali pa odgovor?
Ne rabi bit cista tisina… Samo v mejah normale pa neke easy teme…
Blaablaa, 28.11.2021 ob 15:12
Še pes ima rad mir ko jé.
Jst osebno ne morem govorit in jest. Tudi ne maram ko me kdo kaj sprasuje a npr rad bi uzival v hrani in se basal če mi paše. Tebi je ok npr če moraš goltat dol še neprežvečeno, da podaš komentar ali pa odgovor?
Ne rabi bit cista tisina… Samo v mejah normale pa neke easy teme…
Mogoče bi se navadil civilizirano jest? Recimo da se ne bašeš in zgledaš kot krava ko zvečiš, da če te kdo vpraša in še zvečiš to dokončaš in potem odgovoriš namesto da goltaš kot pračlovek?
neprijetna izkušnja, 28.11.2021 ob 15:07
Danes sem bila prvič na kosilu pri fantovi družini. Za mizo nas je bilo šest in kar me je presenetilo je to, da jedo v popolni tišini (če odštejem cmokanje in ropot pribora, ki me je spravljal ob živce). Počutila sem se zelo neprijetno in s težavo sem jedla. Pri nas doma smo vajeni, da si za skupna kosila vzamemo čas, vmes govorimo, naredimo požirek, skratka ne spravimo vase vsega v roku par minut. Je krivo to, da je fant s podeželja? Malce me skrbi kako se bo pri nas počutil, ker če je bilo meni neprijetno bo verjetno tudi njemu. So še kakšne “posebne podeželske navade” na katere moram biti pripravljena?
Gosh, dej pa mej take cmok nom f* pa še pospravljaj To je , pol se začne, seksa ni etc ?????
Ja. Ti anonimna gnida. Tad se je znalo sta je kultura morala etika. A ne ovo sad. Da se ne zvace ko krava i cmoka… O tome brinete…
A ostalo sve u rasulu.
Zih replika. Ona je taka podmukla. Stari… Zeeeeloo zelo zeeeeeelo veliko pove o tebi to da ti krivis Boga. Zelo veliko.
Pa stari ti si neuporabna. Se ne da vsega napisat. To je osabnost oholost arogantnost nepravednost itd itd. Kaj vos s tako osebo. Taki osebi se nic neda dopovedat. Sej zato si pa sama. Inati inati. Sve drugi krivi ti revca pa popolna.
Klosarske osobine.
Zanimiva tema.
Jaz želim pri jedi mir. Nobene glasbe, kvečjemu intimna in pritajena, nobene televizije, nobenih telefonov, pa tudi trudim se, da na mizo prinesem vse potrebno za obrok, da ne vstajam po nepotrebnem.
Kar se pa pogovora tiče, pa nisem popolnoma zaprta, vendarle pa se želim prvenstveno pogovarjati o hrani, ki jo uživam – kako je pripravljena, izrekati pripombe in pohvale, poslušati namige o različicah in podobno. Želim, da vse, kar se dogaja za mizo izraža spoštovanje in dostojanstvo hrani.
Včasih sem bila zasvojena s hrano in sem obrok dojemala kot sprostitev in druženje. Le visoko spoštovanje do hrane me je privedlo do stanja, kjer jem skromno.
Sem pa vegan in ne jem svojih živalskih sorodnikov. V veliki meri mi sledi tudi partner.
Zelo spoštujem običaje, ki blagoslavljajo hrano. Nisem kristjan, sem izrazito anti vatikanska, vsako organizirano religijo smatram za regresivno, globoko pa spoštujem modrost, ki so jo naši predniki gojili do hrane.
Hrana je zdravilo, je trdil oče zahodne medicine Hipokrat. Če bi vsi spoštovali dostojanstvo uživanja hrane, na svetu ne bi bilo niti lakote niti bolezni.
Le tako sem spoznala, da smo popolnoma vsi zasvojeni s hrano. Eni zelo, drugi minimalno.
Blaablaa, 28.11.2021 ob 15:27
Tisina!
Kaj te boli kuurac kako jaz jem?
Glej kako prihajas… Anonimno. Jadno jebote. Niti tolk te ni skupaj niti tolk dostojanstva nimas da poves neposredno v obraz. Da se ve da si ti. A to ne stojis za svojimi besedami?
A ti si pa svoj odgovor prišel povedat avtorici fizično na vrata? Se mi zdi, da ne.
vidi bezmozgovičeva… Taka i taka stvar je…
Ne mislim tako. Mislim, da se ve kater uporabnik je bil. Ni ti jasno ne? Seveda ne. Ti narisem? S kretnjami pokazem?
Ni mi janso kaj ti mora dogajat v glavi da kat nekaj zategujes pa kar nekaj bluzis pa opazke dajes pa gundzas pa beee pa meee pa ueeeee. Kaj se sploh vtikas vame? Kaj te boli kuurac ce z nogami jem… Ali pa z ritjo.
Ti ces o kulturi…
Družine so različne, navade so različne. To ni povezano s podeželjem ali mestom. Nekateri ljudje so bolj zgovorni, drugi manj. Mogoče so imeli tudi tremo, ker si bila prvič pri njih. Bi pa sama kaj rekla in začela pogovor, če te je tako motilo. Na tvojem mestu ne bi delala problema okoli take zadeve.
Forum je zaprt za komentiranje.