Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kateri poklic, da ga opravljaš kjerkoli na svetu

Kateri poklic, da ga opravljaš kjerkoli na svetu

Kateri poklic je tisti, ki ga lahko opravljaš kjerkoli na svetu in bo vsaj naslednjih 20 let potreben?

pilot letala, stevardesa, manekenka, kapetan kontejnerske ladje, voznik kamiona, filmski igralec, plačani morilec, tajni agent …

Grobar.

Duhovnik

»Zato bedite in vsak čas molíte, da bi zmogli ubežati vsemu temu, kar se bo zgodilo.« (Lk 21,36)

Čujte in molite v vsakem času, da boste vredni stopiti pred Sina človekovega.

Primer:

https://www.druzina.si/clanek/druzina-culiberg-na-potovanju-po-afriki

Odgovor na objavo uporabnika
Poklic, 28.11.2021 ob 08:39

Kateri poklic je tisti, ki ga lahko opravljaš kjerkoli na svetu in bo vsaj naslednjih 20 let potreben?

Od kjerkoli lahko opravljaš vsa dela preko spleta. Programiranje, urejanje spletnih strani, lektoriranje, prevajanje… Samo dostop do interneta rabiš, pa je.

Zobar

Prostitutka.

Pisatelj, vloger, bloger, jutuber, gejmer, influenser, modni guru, ipd kazzate e monade. Saj so milenijci ustvarili te poklice, ker so tako razmišljali – da bi potovali a hkrati nekaj delali. Ni slabo dokler nimaš družine, potem se pa večinoma zaplete.

Jaz sem bolj tradicijonalna po duši in sem rada na eni lokaciji fix, potem pa skakljam po razpoloženju sem pa tja na kakšne krajše izletke in dopuste. Poleti si pa vzamem 4 mesece samo zase in družino pa odklop do konca. Zaenkrat je to šlo, saj sem vsakič maja meseca dala odpoved na delovnem mestu, z oktobrom pa presedlala drugam. Je pa res, da med letom potem delam 3x več, da si naberem zalogo za poletje.

Da se torej na več načinov, ppišči tistega, ki ti najbolj ustreza

Učitelj.

Samo moraš biti res dober.

troll

Klasičen odgovor. Programer oziroma nekaj v zvezi z računalništvom.

Duhovnik648, 28.11.2021 ob 09:02

Duhovnik

»Zato bedite in vsak čas molíte, da bi zmogli ubežati vsemu temu, kar se bo zgodilo.« (Lk 21,36)

Čujte in molite v vsakem času, da boste vredni stopiti pred Sina človekovega.

Primer:

https://www.druzina.si/clanek/druzina-culiberg-na-potovanju-po-afriki

Kakšnega sina človekovega? A ni sin božji. Kajti, če je sin človekov, ga že nima smisla malikovati. Ni ne boljši in ne slabši od slehernika.

Samo mimogrede, katere duhovnike si imel v mislih? Krščanski v muslimanskih predelih že nimajo kaj prida dela. Če tega takoj ne kapirajo jih hitro in dokončno  podučijo. Dobro, v religiozno popolnoma eklektični Indiji,  samo hinduizem pozna nešteto bogov in boginj, tam najbrž tudi “sina človekovega” enako zagnano častijo. Tam bi morda še imel kaj za delat. Lahko bi ceste pometal. To bi bilo vsaj neko koristno delo.

Blasfemija – z največjim veseljem.

Ja, 28.11.2021 ob 09:45

Pisatelj, vloger, bloger, jutuber, gejmer, influenser, modni guru, ipd kazzate e monade. Saj so milenijci ustvarili te poklice, ker so tako razmišljali – da bi potovali a hkrati nekaj delali. Ni slabo dokler nimaš družine, potem se pa večinoma zaplete.

Jaz sem bolj tradicijonalna po duši in sem rada na eni lokaciji fix, potem pa skakljam po razpoloženju sem pa tja na kakšne krajše izletke in dopuste. Poleti si pa vzamem 4 mesece samo zase in družino pa odklop do konca. Zaenkrat je to šlo, saj sem vsakič maja meseca dala odpoved na delovnem mestu, z oktobrom pa presedlala drugam. Je pa res, da med letom potem delam 3x več, da si naberem zalogo za poletje.

Da se torej na več načinov, ppišči tistega, ki ti najbolj ustreza

Sliši se mamljivo. Kako so pa delodajalci gledali na to?

Never, 28.11.2021 ob 10:55

Sliši se mamljivo. Kako so pa delodajalci gledali na to?

Za takšne stvari moraš večinoma biti neodvisen oz sam svoj delodajalec. Potem na to gledajo z razumevanjem in podporo. Bolj je važno kako to gledajo poslovni partnerji – te pa ponavadi zanima samo, če je narejeno dobro in v roku. Ko tudi redno plačujejo si na konju.

računalničar oz. karkoli v IT-ju

Farmacevt. Lekarne so povsod in povsod iščejo.

Kriminalec in socialec.

Zato pa ta južni pretežno prakticirajo točno to dvoje.

Moderator (komentator)

vodovodni instalater.

Delo na letališču……

Do sedaj ni še nikogar motilo. Me vzamejo zaradi dodane vrednosti, ki jih prinesem podjetju. Še nikoli se nisem izneverila nikomur. Sem pa jasno povedala že na začetku, da sem na voljo le do poletja. Lep primer je ravno zadnji, ko sem šefu krepko dvignila prodajo v lanskem letu, sedaj ko je prišla nova je spet padlo na 1/3 od prometa, ki sem ga naredila jaz takrat. Me je klical, če se vrnem z oktobrom, ma sem ga zavrnila. Ni ta služba zame.

Jaz sem malo posebna, dam vse od sebe, a s časom pregorim in mislim, da me je v vseh teh letih zares pogruntal le en delodajalec, ki je bil moj mentor za en projekt, ki se sicer ni realiziral, a on še vedno čaka, da se bom oglasila in dokončala. Je rekel, da nisem narejena za “9 to 5” temveč za projekte, organizacijo ipd kratkoročne intenzivne napore in ima prav. Takrat sem si pa noro želela delati v njegovi pisarni kot tajnica ali karkoli, samo da je redna služba. Zdaj vem tudi zakaj je tako in se zato ne silim v nekaj, česar ne bom zmogla temveč se prilagajam svoji posebnosti in mi zaenkrat uspeva. Dejansko se tudi bolje počutim in sem ko je treba tudi veliko bolj produktivna. Ko so odnosi iskreni, nima kaj bit narobe. Z vsemi tudi ostajam v dobrih odnosih, a si res ne predstavljam delati na enem mestu več let. Morda le nisem naletela na pravo službo, kdo ve.

Kolikor poznam ljudi, imajo drugi precej večje probleme kot pa tisti, ki lahko delamo “iz kjer koli”. Če lahko delaš iz kjer koli to še ne pomeni, da boš to izkoriščal na polno in boš potoval več, kot delal. Če imaš to prednost že v mladosti, imaš možnost izbire partnerja precej večje kot ostali, saj si bolj prilagodlijv. Potem pa tudi naprej, saj si lahko bolj izbiraš kje boš živel, kot pa ostali.

Epidemiolog. Poklic prihodnosti. Si lahko kjer koli, pa točno veš, kaj se dogaja na drugem koncu sveta… pa čeprav se tam vi še praskajo po glavi… WTF??

Ja, 28.11.2021 ob 14:14

Do sedaj ni še nikogar motilo. Me vzamejo zaradi dodane vrednosti, ki jih prinesem podjetju. Še nikoli se nisem izneverila nikomur. Sem pa jasno povedala že na začetku, da sem na voljo le do poletja. Lep primer je ravno zadnji, ko sem šefu krepko dvignila prodajo v lanskem letu, sedaj ko je prišla nova je spet padlo na 1/3 od prometa, ki sem ga naredila jaz takrat. Me je klical, če se vrnem z oktobrom, ma sem ga zavrnila. Ni ta služba zame.

Jaz sem malo posebna, dam vse od sebe, a s časom pregorim in mislim, da me je v vseh teh letih zares pogruntal le en delodajalec, ki je bil moj mentor za en projekt, ki se sicer ni realiziral, a on še vedno čaka, da se bom oglasila in dokončala. Je rekel, da nisem narejena za “9 to 5” temveč za projekte, organizacijo ipd kratkoročne intenzivne napore in ima prav. Takrat sem si pa noro želela delati v njegovi pisarni kot tajnica ali karkoli, samo da je redna služba. Zdaj vem tudi zakaj je tako in se zato ne silim v nekaj, česar ne bom zmogla temveč se prilagajam svoji posebnosti in mi zaenkrat uspeva. Dejansko se tudi bolje počutim in sem ko je treba tudi veliko bolj produktivna. Ko so odnosi iskreni, nima kaj bit narobe. Z vsemi tudi ostajam v dobrih odnosih, a si res ne predstavljam delati na enem mestu več let. Morda le nisem naletela na pravo službo, kdo ve.

Vso srečo, znaš živeti! Tudi jaz mislim, da življenje ne bi smelo biti non-stop delo do penzije.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close