Človeški vonj
Kar precejkrat so na tem forumu vprašanja o higieni, umivanju, pranju… in smradu, ki naj bi ga nekateri oddajali že če se skoraj dvakrat ne dan ne tuširajo.
Zato me zanima, ali je človeški nos postal res tako občutljiv na človeške vonjave, ali se je družba tako spremenila… in kako recimo prenesete vonjave domačih živali, če jih kje srečate? Ali so s tem tako obsedeni tudi ljudje s kmetij ali samo mestni oz. tudi vaški brez domačih živali? Sama zdaj resda živim v mestu, a sem bila na kmetiji, in mi človeški švic ni tako grozen. Pač, če se kdo res ne umiva, tudi meni ni prijetno, ampak človeški švic pa mi ne smrdi tako grozno, kot ljudem najbrž tudi ni smrdel v preteklosti, saj se niso umivali toliko kot se sedaj.
Higiena je nujna, če ne te lahko hitro kdo obišče. V zadnjem času je v človeškem telesu veliko več težkih toksinov, ki pri izločanju močno smrdijo. Zato sta voda, milo in deodoranti. Enako je za živali. Ne moreš pa enačiti življenja v mestu in na kmetiji – delo v hlevu ali delo v pisarni. V vsakem primeru je človeška higiena nujna zaradi zdravja in ne zaradi tega, koga več ali manj moti človeški vonj.
csx, 27.11.2021 ob 21:56
Kar precejkrat so na tem forumu vprašanja o higieni, umivanju, pranju… in smradu, ki naj bi ga nekateri oddajali že če se skoraj dvakrat ne dan ne tuširajo.
Zato me zanima, ali je človeški nos postal res tako občutljiv na človeške vonjave, ali se je družba tako spremenila… in kako recimo prenesete vonjave domačih živali, če jih kje srečate? Ali so s tem tako obsedeni tudi ljudje s kmetij ali samo mestni oz. tudi vaški brez domačih živali? Sama zdaj resda živim v mestu, a sem bila na kmetiji, in mi človeški švic ni tako grozen. Pač, če se kdo res ne umiva, tudi meni ni prijetno, ampak človeški švic pa mi ne smrdi tako grozno, kot ljudem najbrž tudi ni smrdel v preteklosti, saj se niso umivali toliko kot se sedaj.
Star švic smrdi. Če se človek dnevno umije in ni kaj bolan ne smrdi tako da ni za prenest tudi če orng švica. Star švic, običajno še v kombinaciji z nekimi cenenimi prešvicanimi cunjami in plastičnimi čevlji, neumitimi lasmi ter vonjem po hrani….ja to je pa za zjokat. Mene začne glava bolet. Vem ker imam v službi takega. Ni za zdržat. Recimo en drug sodelavec ne smrdi tako da ga zavoham ko zraven sedim, se pa včasih nagnem čezen ko mu kaj kažem in mu tam za ušesi nekje tako smrdi da res ni. Pa ženske v tistem času v mesecu….včasih stopiš v wc in te rukne tri metre nazaj. Mislim oprosti ampak to pač ni vonj od zjutraj oz. zvečer stuširane osebe. To je večdnevno. In jasno ljudi odbije. Osnove kulture da ljudem ne smradiš. Velja tudi za ljudi ki se polivajo z “parfumi”. Nekulturno do amena.
Sto ljudi sto cudi, 27.11.2021 ob 22:14
Takole je z tem. Nas zupan Bojan Srot je enkrat na mestni seji rekel takole. Nekomu hlevski gnoj smrdi, drugemu pa diši. Ne vem ali ves, da imaste zenske dvakrat bolj razvit vonj od moskih. Jaz se, po pravici povedan, pozimi tusiram enkrat na mesec. Poleti v najvecji vrocini pa vsaki dan.
Tega pa res nisem vedela, da ženske bolj vonjamo. To vsaj pojasni žensko obnašanje. Je pa vsaj dobro, da ni z mano kaj narobe, če mi človeški vonj ne smrdi toliko kot vsaj večini tule.
Ej, ful je razlika med Švicom in neumivanju. Vsaj 1xdnevno se je potrebno umiti, uporabiti deodorant, zobe tudi vsaj 1x dnevno,… Si že kdaj zavohal/a teden neumito? Ni problem v Švicu ampak v bakterijah, ki veselo papajo svinjarijo. Po športu se umiješ, po praženju čebule si lase umiješ, ko končaš veliko potrebo na WC, si rit obrišeš
Meni najbolj smrdi, v tem vrstnem redu: crknjena razkrajajoča podgana, postan človeški švic na kakšnem sintetičnem oblačilu, ki ga oseba dan za dnem isto nosi, vonj mešanice konjskega urina/gnoja ( to se dobesedno zažre v lase, oblačila, celo v pralni stroj); pa ko kakšna ženska sezuje taplastične čevlje in ko ima v njih noge v najlonkah- kje na busu, vlaku, ali pa v gostilni, pod mizo….
Forum je zaprt za komentiranje.