življenje v Angliji
Ja po dobri hrani pa res britanci niso znani :). Kruh (v bistvu tisti plastični toast) je bljek, ostalo pa več ali manj brez okusa. No jajca z klobaso in fižolom so pa fajn :). V glavnem zaradi dobre hrane se verjetno še nihče v zgodovini ni tja preselil. Se pa izboljšuje, imajo vsako leto več tujih restavracij, večjo ponudbo (no imeli so). Sir imajo pa dober.
Podobno je z hišami/stanovanji. Bolj bljek kot ne. Tudi če izgledajo lepo so bolj nikakve. Nobenih klim, nobene izolacije, večinoma vlažno vse, tisti tepihi povsod, tapete v kopalnici, nikakva okna in najhujše v starih hišah tiste dvojne pipe. Totalno neuporabno. No saj tega skoraj ni več. Ampak tudi nova stanovanja, hiše niso nič dosti boljše narejene.
V glavnem mislim da se ljudje oz. so se tja selili bolj zaradi boljših služb, večje izbire, večje možnosti napredovanja…..ne pa zaradi ostalih stvari. Nikjer ni popolno.
kakšne primerjave, 26.11.2021 ob 15:43
Nisi povedala, ali gre za to, da je hrana tam neprimerljivo boljša ali slabša?
Iz prve roke ti povem, da ti je na začetku vse boljše, potem pa kmalu začneš pogrešat domačo slovensko hrano, predvsem pa imamo v Sloveniji možnost zaužiti še veliko naravne hrane.
Kadar sem bil v Angliji in/ali Walesu, sem se prehranjeval pri Grkih, Turkih, Italijanih,… Oprostite, ampak meni dva kosa kruha, namazana s slivovo marmelado, med katera je vložen list solate in rezina pečene slanine, pač ni ravno nekaj, po čemer bi se mi pocedile sline. Sicer pa podobno velja tudi za Nizozemsko in sever Nemčije. Hrana ni ravno nek presežek in predvsem je vse skupaj presladko – s kislimi kumaricami vred. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.