Avta ni, peš ne gre
Super je projekt sopotniki: https://www.sopotniki.org/o-nas.html, če je morda v tvojem kraju.
Pozanimaj se še pri CSD za pomoč na domu, za mojega dedka smo jo dobili v obliki dostave toplih obrokov iz Doma upokojencev 1x na dan.
Ce hodis cez vikende domov, ji gres v trgovino in kupis za cel teden, kar potrebuje, lahko tudi za 14 dni. Kruh se nareze in da v skrinjo, tako da tudi to ni problem.
Lahko ji tudi 2x tedensko narocas iz Mercatorja dostavo hrane.
Kosila upokojencem tudi dostavljajo ze kuhana.
Ce pa vmes kaj rabi, imas mogoce kaksno prijateljico ali znanko, ki bi vskocila, pa ji das za benz in priboljsek.
brezavta4, 25.11.2021 ob 12:57
Babica nima več možnosti vozit avto zaradi slabega vida. Peš tudi n emore nikamr razn morda pred svoj blok. Jaz študiram v ljubljani, očija pa tudi nič ne gane. Sem razmišljala, da bi ji jaz plačala kakašno pomoč, da bi ji kdo hodil po hrano med tednom, ima kdo kakšno idejo, kako to gre?
V kolikor tudi sicer težko poskrbi za to, ji naroči prehrano iz najbližjega Doma upokojenev. Vsi imajo možnost dostave kosil. Cena se sicer malenkostno razlikuje od doma do doma, ampak za orientacijo:
Priprava in dostava hrane na dom | Dom starejših občanov Ljubljana Bežigrad (dsolj-bezigrad.si)
V kolikor pa je sicer pri močeh in je težava zgolj odhod od doma, ji bo dostava kosil pravzaprav medvedja usluga, ker dejansko potrebuje nekaj kar počne, neko skrb in dokler je sposobna kuhati zase, je bolje da to počne kot pa cele dneve preleži v postelji in v fotelju pred TV-jem. V tem primeru se organizirajte, enkrat tedensko ji dostavite iz trgovine vse kar potrebuje za cel teden in to je to. Saj verjetno mora nekdo ji iti na banko po denar, plačat položnice?
-
Se mi zdi, da obstajajo prav službe, ki pomagajo starostnikom volentersko ali pa celo nekaj občine prispevajo. Mi smo našo babi pred leti prepričali, ko je še v službo hodila prepričali, da je v eno shemo vplačevala, zdaj pa pa vsak mesec po 80 eur ven dobiva, to ima za razne izredne zadeve. Takrat smo jo komaj prepričali, danes nam je hvaležna, ker je na ta račun manj odvisna od nas.
Forum je zaprt za komentiranje.