Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Gnide,uši

Gnide,uši

Hčerka je ne vem kje dobila uši.

Smo jih odstranli s šamponom.Že celi tefen ji prečesavam in gledam lase in lasišče in nič novega.Vse smo oprali,počistli….zanima me pa ali uš leže jajčeca samo na lasišče ali tudi kam drugam in ali lahko jakčeca gnide preživijo izven lasišča? Vem,da bolhe ležejo jajčeca vsepovsod….uši se mi pa zdi da ne.

Enkrat mesečno jaz dam še potem 2x ta šampon gor. Sebi ne, ker se 1x mesečno itak barvam.

Pomaga tudi, če prelikaš lase parkrat.

Uši v zunanjem okolju Odrasle uši in ličinke se prehranjujejo s sesanjem krvi na človekovi glavi, brez hrane ne preživijo več kot dan ali dva. Za preživetje odraslih uši in jajčec sta pomembni tudi zunanja temperatura, ki mora biti med 25 in 30 stopinj Celzija, in primerna vlaga. Zato imajo uši za preživetje zunaj lasišča malo možnosti, pa še to le za kratek čas. Zaradi tega predstavljajo glavniki, krtače, kape, klobuki, posteljnina in drugi predmeti pri širjenju uši zelo majhno tveganje in za njihovo očiščenje nikakor niso potrebna pršila z insekticidi. Glavnike in krtače operemo v vroči vodi (s temperaturo več kot 60ºC), prav tako oblačila, brisače, posteljnino, ki so bili v stiku z lasmi. Predmete, ki jih ne moremo oprati, vstavimo v plastično vrečko, ki jo tesno zatisnemo in pustimo za 10 do 14 dni na sobni temperaturi ali pa za 24 ur odložimo v zamrzovalnik. Sedežne garniture in tla očistimo s sesalcem. Otrokom odsvetujemo medsebojno menjavo kap, čelad, glavnikov ali krtač.

PRIPOROČILA ZA STARŠE OB POJAVU UŠI (nijz.si)

Uši (naglavne uši) | http://www.nijz.si

Razuševanja ne izvajamo preventivno, torej ne, če uši ali živih gnid ni.

UŠI, NJIHOVO ODKRIVANJE IN PREPREČEVANJE (nijz.si)

Joj, skozi to nadlogo ne bi šla več, že pred časom prinesla hči, kdo ve od kod / šola, igrišče../ dobila tudi jaz, mož pa ne, uporabili šampon iz lekarne in nekak glavniček , nato pa razčesavanje , česanje, samo vztrajati pa bo. Te pa okupira, vrže iz rutine, to pa ja, ta nadlega. Vztrajajte in bo minilo, srečno.

Jaz sem nanesla šampon 2x (nekje v 5 dneh ponovno), razščesavala vsak dan zunaj na svetlobi pod soncem (dolgi lasje – vsaj 30 min mi je vzelo…) in ven pobirala vse, kar sem našla, pa naj je bilo kaj sumljivega ali ne (ni bilo nič živega, da bi jaz vedela9. Sem se počutila kot opica, ki jo včasih vidimo v kaki dokumentarni oddaji.

Prat sem dala vsa oblačila, ki jih je nosila (na 60), zamenjala vso posteljino (2x – v razmaku nekaj dni) in presesala vse, kar se je dalo (sedežna + avto).

Glavnik in nekaj igrač so šli v zmrzovalnik za dva dni.

Je zadostovalo, smo se jih rešili.

v bistvu sem mislila, da je ta korona pripeljala do izumrtja usi. Ze v casu zaprtja.

Samo ne komplicirat.

sampon pobije usi in gnide, ampak nekatere gnide prezivijo. Izcese lahko samo metve gnide. Zato sampon po 5ih dneh se enkrat naneses, da pobije se tiate male uske, ki so se iz prezivelih gnid izvalile – niso pa se v fazi razplodnje.

vecji problem je, ker ti juh zna neprestano nosit nataj, zato je potrebno obvestit v solo, da tudi ostali ocistijo glave.
pri nas je bilo tako, da jih je nosila vztrajno domov 4 mesce. Lase sem ji ze cist unicla s samponom. Precesala, ni bilo nic, pride iz sole s petimi gigantskimi uskami, in tako v nedogled.

na koncu sem zagrozila v soli z zdravstveno inspekcijo in je sola narocila vsem ciscenje glave, ter da bodo po pocitnicah fizicno preverjal ucence. No takrat so se pa tud uni ta leni starsi zmigal.

od takrat jih nismo vec dobili in upam, da jih tud ne bomo

Tako bi lahko poimenovali veliko slovencev. Da so gnide in uši.

sem pa mislil da je spet kakšen parlamentarc na udaru…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close