Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Beton za vlivanje

Beton za vlivanje

Pozdravljeni,

z ženo sva si naročila silikonske modelčke za vlivanje v obliki malih skodelic. Izdelke želiva podariti žlahti, prijateljem in poslovnim partnerjem za božič.
Na internetu sem našel nekaj mešanic cementa za vlivanje, ampak stane 1kg cementa 7€. To se mi zdi kar drago.
Ali morda kdo pozna kakšno bolj poceni varianto?
Vem, da mora biti končni izdelek gladek in trden, pa me zanima, če bi to lahko dosegel s klasičnim cementom, ki ga prodajajo trgovine z gradbenim materialom.
Se da tako mešanico mogoče narediti doma?
Ali mogoče kdo pozna “recept” za tak cement, ki bi ustrezal mojim potrebam?

Hvala za odgovore 🙂

Najbrž vama bo uspelo tudi z navadnim, ampak je velika verjetnost da bo kaj počilo, če ne vama, pa vajinim sorodnikom in frendom. Druga opcija je, da gresta v gradbeno trgovino in kupita navadnega in zraven kupita še kakšna vlakna / kemično spojino za večjo natezljivost in trdnost.

Včasih se je zato uporabljalo ultra strupen azbest, s katerim je beton stal v čisto vseh oblikah in struktural brez lomljenja.

Aja, pa preračunajta če prideta ceneje čez, če kupita navaden 25kg žakelj in vse ostale sestavine ali če kupita tistega za 7€. Še ena možnost je dodajanje kovine oz. armature v beton, kar pa najbrž pri malih skodelicah ne pride v poštev.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close